Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

voda u focusu...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

bobi krofna
Poruka: 29
Član foruma od: sreda, 12. okt. 2011. u 09:33h

voda u focusu...

Poruka od bobi krofna » petak, 20. apr. 2012. u 20:08h

prvo sam, pre par dana, osetio jak "miris" budji u kabini, potom su stakla sledeceg jutra zamaglila i na kraju sam slucajno otkrio da je na patosu iza suvozaca, tapacirung napijen vodom...upio ga kao sundjer i ima za jedno pola litra po mojoj proceni...danas bio kod majstora, proveravao patos i sajtne na dizalici, gledali kedere, vrata i nigde nista...sve ostalo je potpuno suvo, samo taj centralni deo dole iza suvozaca, tamo gde dodju stopala od putnika pozadi, pliva u barici...da li je neko imao slican problem ili neka sugestija kako je to moglo da se pojavi tu u tolikoj kolicini i da nigde ne ostane traga nekom slivanju...hvala...

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Re: voda u focusu...

Poruka od darioculibrk » petak, 20. apr. 2012. u 20:53h

Ulazi ti voda kroz kuciste filtera kabine, ne dihtuje ta plastika ispod koje stoji filter, ta kod brisaca.Pogledaj koliki zazor ima izmedju nje i sajbe...mozes to da zadihtujes nekom masom ili da pritegnes sarafima tu plastiku.
Tapacirung podigni malo i isusi novinama ili pelenama, odlicne su za to.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

bobi krofna

Poruka od bobi krofna » petak, 20. apr. 2012. u 21:02h

to i jeste enigma, to sam resio pre oko mesec dana...bila je odvojena plastika od sajbne jer je majstor menjao filter klime i onda su mi u glas servisu to nalepili...kazu da se to kod forda tako resava i da sledeci put kad se menja filter dodjem da prvo to iseku bez ostecenja ?...jos me zanima i kako voda dodje od tog dela do skroz pozadi a da nigde nema traga prolazu, da li je moguce kroz tunel za grejanje koji izlazi direktno ispod sedista prednjeg ?...danas je vec radio fen i novine ali se bas mnogo nakupilo vode, hvla na savetu svakako...

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » subota, 21. apr. 2012. u 20:44h

meni na mondeu 2 isto bude mokro i ispod suvozacevih nogu i iza,i to pravo mokro kad pada kisa! mene interesuje ima li voda kuda drugo da udje osim kroz filter klime?
Endura DE

bobi krofna

Poruka od bobi krofna » subota, 21. apr. 2012. u 21:48h

ja sam danas resio misteriju...dobro prosusio patos, poredjao papir da vidim kako se natapa i odakle nadire pa pod crevo...voda mi prolazi sa donje strane zadnjih vrata, na sastavu kedera i to prolazi ko da imam rupu neku, curi ko iz kabla :) ...sve sam proverio ali nigde nema lufta, nista nije porkvljeno ni udarano...ugradjivao sam nedavno parkir senzore pa su po bokovima provlaceni kablovi ali plastike stoje bas kako treba...u ponedeljak pravo kod limara pa da iznalazimo resenje...

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » subota, 21. apr. 2012. u 22:45h

kad smo vec kod vlage,mondeo mk2 98 benzin,neverovatno koliko se magle prozori.ukljucim i klimu ali ne pomaze,sajbna se jos nekako i osusi do pola i jedan malecki deo na vratima vozaca i suvozaca,a ostalo sve zamagljeno.da li je jos neko imao takav problem?i sta bi moglo biti uzrok tome?

bobi krofna

Poruka od bobi krofna » subota, 21. apr. 2012. u 23:26h

meni je receno da se generalno radi o tome da imas vlagu u kolima koja isparava i otuda tolika magla...svako ima svoju teoriju odakle se vlaga pojavljuje ali verujem da svaki model auta ima svoje specificne "boljke" pa u skladu sa tim i treba traziti resenje ali cim ima magle, negde je vlaga po kabini...

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » nedelja, 22. apr. 2012. u 00:09h

sinisam pogledaj da ti nije mokar pod ili gepek,ako je sve suvo,otisao ti je mali hladnjak i zato magli,i bude masna sajba
Endura DE

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 22. apr. 2012. u 02:47h

sinisam piše:kad smo vec kod vlage,mondeo mk2 98 benzin,neverovatno koliko se magle prozori
1. kad si promenio filter klime/kabine?
2. ovo sto je pomenuo riddick, ali onda bi morao da ti negde gubi tecnost za hladjenje. Ume takodje da prska jako finu maglicu recimo na mestu gde crevo nailazi na cev, skoro da i ne primecujes, ali od toga magli ko blesavo. Proveri i dva creva koja se prolaze kroz pozarni zid i teraju vodu u mali hladnjak (ne znam kako to tacno izgleda na benzincu, kod mene su ispod interkulera).
3. jel imas "sus pleh" odnosno onaj uski plasticni "lim" napred ispod branika. Meni se magljenje tokom zime i kise drasticno povecalo kad sam ostao bez njega i smanjilo kad sam ga vratio. Valjda nekako utice na cirkulaciju vazduha oko motora.
4. ocisti coskove pod haubom. Izmedju unutrasnjeg blatobrana i pozarnog zida odmah ispod sofersajbne u samom uglu, nabije se lisce i ostala stroka i tu zadrzava vlagu.
Djak pesak :)

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » četvrtak, 26. apr. 2012. u 00:53h

1.filter menjam kad radim servis.magli mi i kad je nov filter
2.vode nema po podovima i u gepeku.
Ume takodje da prska jako finu maglicu recimo na mestu gde crevo nailazi na cev, skoro da i ne primecujes, ali od toga magli ko blesavo.
da li je ovaj spoj u motornom prostoru?
3 nemam taj lim ispod branika.znas li koja mu je cena?
nisam primetio da gubi vodu.sto bi znacilo da su creva i mali hladnjak ispravni.ostaje mi da nabavim taj lim pa da probam onda.mada za neverovati da to toliko utice na magljenje stakla unutar kabine.

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 26. apr. 2012. u 08:55h

Mislim na creva u motornom prostoru, ali posto ne gubi vodu, ne bi trebalo da je to. Iako... meni se desilo da na takvom spoju pusta, ali jaaako polako. Tipa padne nivo primetno kroz mesec dana intenzivne voznje.

Sus pleh, ne verujem da je bas jedini uzrok, on doprinosi pa sam ga zato naveo. Nov kosta otrovno, reda 50 i vise evrica (bar je toliko kostao pre jedno 5-6 godina). Pokusaj po otpadima.

Jel si proverio uglove pod haubom?

Ne mora da bude vode po podovima, dovoljno je samo da bude malo vlazno u nekom cosku.

Jel ti magli stalno ili samo kad je napolju vlazno/kisa...?
Djak pesak :)

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » nedelja, 2. dec. 2012. u 16:38h

kod mene magli kad je vrijeme vlazno i to zamagli kompet auto, klima osusi prednju sajbu osim na vozacevoj strani gornji ugao, ostale sajbe ne moze da odmagli, ja imam vodu na suvozacevoj strani, kad dignem onu plastiku sto stiti broj sasije vidim vodu, i tepih je mokar, na vozacevoj strani nisam ni gledao dal ima voda
pod je bio mokar i kad sam kupio auto, nije uopste bilo kise, i uvijek mi nesto kao smrdi u autu, malo tekucine ipak gubi, gdje gledati dal ta crijeva malog hladnjaka pustaju
skinuo sam onu plastiku sto drzi filter klime, strpao na nju i okolo nje pola silikona ali opet se isto desava
oni kederi na vratima imaju po jedno 5 mm razmaka na onom satavu, u dnu na sredini, jel moguce da tuda prodje voda
mrzi me sad sve da dizem, ako moze neke smjernice, koja crijeva prvo da pregledam a da mogu da kvase u kabinu

macaneli
VIP
Poruka: 9942
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 2. dec. 2012. u 17:00h

pregledaj plastiku sto naleze na soferku,tu zna cesto da ulazi voda jer ne prijanja na soferku
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 2. dec. 2012. u 18:44h

to ne drzi sigurno, sve su one zakacke popucale :)
prijasnji vlasnik je to lijepio necim ali to je istrunulo, moram nesto smisliti, kontam zaserafiti vijkom ondje gdje su bile zakacke upustiti rupu pa uvrnuti
mada mi nema logike nesto da tud prolazi, silikonirao sam ono kuciste od filtera klime i stavio novi filter jedino ako ne prolazi sa sajbe na filter pa kroz ventilator
ili da ubacim kakav "oluk" ispod sajbe da se voda slijeva oko filtera, negdje ce izaci, nisam zagledao ali vjerovatno ima kakav slivnik

macaneli
VIP
Poruka: 9942
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 2. dec. 2012. u 18:52h

veruj mi da moze tuda da prodje ;),a tepih susi sto pre ima da se ubudjavi od vlage
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 2. dec. 2012. u 18:53h

Ne bi smela tuda da prolazi na filter, jer iznad feltera ima plastika koja ga stiti bas od te vode. Mozda ti je zapusen neki odvod ispod soferke, pa se preliva.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 2. dec. 2012. u 20:11h

nemam ja tu plastiku, kod mene cim skines onou masku ispod sajbe stoji filter u onom kucistu, nema taj poklopac

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » nedelja, 2. dec. 2012. u 21:13h

Plastika ti je integralni dio maske, nalazi se sa donje strane i slična je oluku.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 2. dec. 2012. u 21:26h

dusan80 piše:Plastika ti je integralni dio maske, nalazi se sa donje strane i slična je oluku.
e to ima, ali ta maska ne drzi kod mene ni na jednom mjestu osim tamo gdje spojena sa drugom, moguce da masi se promase sajba i taj oluk
EDIT, evo poskidao sam, pola filtera je mokro, imao sam onu jednu tiplu i ubacio iznad filtera i tu zakacio da dihta, sad je na svom mjestu malo na pocetku i na kraju odvojena od sajbe ali tu, bas iznad filtera dihta, taj oluk je sad na svom mjestu pa vidjecemo kao ce se ponasati, nisam dizao tepih, kontam sad grijanje radi stalno pa ce osusiti

DRAGAN 036
Poruka: 8
Član foruma od: ponedeljak, 12. nov. 2012. u 20:51h

Poruka od DRAGAN 036 » četvrtak, 6. dec. 2012. u 21:03h

Otvorite gepek i ispod tapacirunga u cosku iznad tockova imaju otvori za ventilaciju koje treba zatvoriti. Tanka plasticna klapnica koja nedihtuje kako treba.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 8. dec. 2012. u 17:17h

kod mene je sad dobro napred al pozadi zato magli bas lijepo
danas pogledam curi nazad iz tapacirunga na krovu, skinem ga kad imam sta da vidim, pun krov onog mosola za sajbe
puklo ono crijevo sto ide na prskalicu, jedva sam ga zamijenio, malo sam posusio pa cemo vidjeti sta se desava

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 19. dec. 2012. u 11:29h

nasao sam rjesenje, kupim rolu papirnih ubrusa i svako malo stanem i prebrisem sajbu :)
nema druge nego nekako zaserafiti one plastike kod brisaca, moram uhvatiti nekog od limara da mi zavari par komada lima ispod sajbe pa onda ubusiti rupe i to stegnuti
bas su to bez veze napravili cobani, umjesto da su stavili fiksni oluk ispod kompet sajbe oni naprave ovako da se covjek mora patiti, sav sam od montaz kita i silikona

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 22. dec. 2012. u 15:38h

danas novi patent, uzeo sam jednu gumenu patosnicu, onu sto ide pozada lijepo je ugurao iznad filtera, pljusnuo kantu vode po sajbi i nista nije proslo dolje, ona taman pravi luk da vazduh moze da ulazi i sad bi to trebalo biti ok, kad budem imao vremena smotacu od lima i zaserafiti, bilo bi bolje al i ovako je ok

magnat
Poruka: 591
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Poruka od magnat » nedelja, 23. dec. 2012. u 10:53h

A da probas da kupis te plastike iznad filtera i vozis auto ko svaki normalan covek.
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 23. dec. 2012. u 12:07h

gledao sam na dva tri mjesta da kupim al pokidane one kopce, i da nisusve je to pokrivljeno od sunca, a sta fali ovako
bitno da voda ne ulazi

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“