Neujednačen rad na leru Fokus 2,0
Moderator: Dragomir
- IgorD
- Poruka: 44
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 10:50h
Neujednačen rad na leru Fokus 2,0
Da li mi neko može dati savet?
Auto je Fokus MkII iz 2005, motor 2,0 HE ugrađen gas od januara, kod mene je od novembra, prešao sam oko 10 000km ukupno ima nepunih 65 000. Već duže vreme povremeno radi nemirno na leru i to se oseća kad prislonim nogu centralnom tunelu, kao trzanje u nepravilnim vremenskim razmacima. Primećuje se i na obtnomeru. Kada se to ne dešava radi nečujno i bez tih vibracija. Dešava se i na benzinu i na gasu. Zna da dođe do pada broja obrtaja piri kretanju. Nekad pali na "prvi zub" nekad vergla duže. Napominjem da je auto stajao godinu dana pre nogu što je došao kod mene.
Čujem da Ford ima probleme sa ler gasom, pa ako ko može neka pomaže.
Auto je Fokus MkII iz 2005, motor 2,0 HE ugrađen gas od januara, kod mene je od novembra, prešao sam oko 10 000km ukupno ima nepunih 65 000. Već duže vreme povremeno radi nemirno na leru i to se oseća kad prislonim nogu centralnom tunelu, kao trzanje u nepravilnim vremenskim razmacima. Primećuje se i na obtnomeru. Kada se to ne dešava radi nečujno i bez tih vibracija. Dešava se i na benzinu i na gasu. Zna da dođe do pada broja obrtaja piri kretanju. Nekad pali na "prvi zub" nekad vergla duže. Napominjem da je auto stajao godinu dana pre nogu što je došao kod mene.
Čujem da Ford ima probleme sa ler gasom, pa ako ko može neka pomaže.
- Sharpshooter
- Poruka: 5125
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Re: Neujednačen rad na leru Fokus 2,0
Verovatno svećice. Plin ih jako brzo pojede, pa onda zajebavaju i na benzinu. Mada bolje da ti nekim pravi majstor sa foruma da mišljenje.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- IgorD
I niko više da pomogne?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa ovako preko foruma možemo samo da bajamo u pasulj kako ti se auto ponaša.
Može da bude struja problem,može da bude motorić ler gasa,može da bude neki falš vazduh... može baš baš svašta da bude.
Treba otići kod dobrog majstora za Forda sa original IDS dijagnostikom i ispratiti parametre.
To što nekad pali na prvi zub a nekad duže vergla može biti da ti zaglavljuje klapna usisa.
Može da bude struja problem,može da bude motorić ler gasa,može da bude neki falš vazduh... može baš baš svašta da bude.
Treba otići kod dobrog majstora za Forda sa original IDS dijagnostikom i ispratiti parametre.
To što nekad pali na prvi zub a nekad duže vergla može biti da ti zaglavljuje klapna usisa.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- IgorD
Čisto da napišem, da još nisam rešio problem. Ko ga sve nije stavljao na dijagnostiku...
U Srbiji je to izgleda nerešivo. Naravno, da menjam jedan po jedan deo, to znam i ja. To mogu i ja da ponudim majstorima da ja tako popravljam njihov auto, a oni da plaćaju. Sad čekam da jedan poznanik "zakolje" benzinca,pa da stavljamo polovne delove dok ne natrapamo na problem.
Uz put da napomenem da sam manžetnu poluosovine u kupljenu original u Austriji platio oko 40% cene u Grandu.
U Srbiji je to izgleda nerešivo. Naravno, da menjam jedan po jedan deo, to znam i ja. To mogu i ja da ponudim majstorima da ja tako popravljam njihov auto, a oni da plaćaju. Sad čekam da jedan poznanik "zakolje" benzinca,pa da stavljamo polovne delove dok ne natrapamo na problem.
Uz put da napomenem da sam manžetnu poluosovine u kupljenu original u Austriji platio oko 40% cene u Grandu.
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Sta su u Grandu rekli za taj problem sto imas sa motorom?