Pomoc oko retrovizora, Focus
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Pomoc oko retrovizora, Focus
Polomio sam retrovizor na vozačevoj strani, sklopio sam ga pomoću bandere na kontra stranu.
Posedice: ne radi podesavanje iznutra, kao da je otkačeno od sajle, onaj deo u boji karoserije je izleteo samo i ne oštećen je, ona plastika (oklop) na koju se kači farbani deo je pukla na nekim mestima i razdrndala se, neće da se sklopi prema prozoru, stoji kako treba sad, ogledalo je ok, podesio ga rucno...Koji je predlog, da li da se drndam i probam da ga osposobim, da li da zovem Simu i Gileta za drugi?
Treba mi i pomoć oko toga kako se skida retrovizor, malo sam probao ali bez uspeha. Imao sam ideju da ga skinem celog pa da krenem da se zabavljam oko lepljenja i .....
Posedice: ne radi podesavanje iznutra, kao da je otkačeno od sajle, onaj deo u boji karoserije je izleteo samo i ne oštećen je, ona plastika (oklop) na koju se kači farbani deo je pukla na nekim mestima i razdrndala se, neće da se sklopi prema prozoru, stoji kako treba sad, ogledalo je ok, podesio ga rucno...Koji je predlog, da li da se drndam i probam da ga osposobim, da li da zovem Simu i Gileta za drugi?
Treba mi i pomoć oko toga kako se skida retrovizor, malo sam probao ali bez uspeha. Imao sam ideju da ga skinem celog pa da krenem da se zabavljam oko lepljenja i .....
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: Pomoc oko retrovizora, Focus
Ja bih se uvek zezao oko takvih stvari

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- oristic
Ja sam do ove prve faze doso, gledao sma vec klip, ali ne mogu da skinem ni ovu prvu plastiku kod rucice za podesavanje istog...nece da izadje, cini mi se da ce pre da pukne...zato sam se i obratio...prva faza skidanja mi ne ide 

- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Flex... ako nece uvek imas cekic... 

... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
- nikola_focus
Skini onda tapacir vrata, ja sam isto probao da skinem tu plastiku bez skidanja tapacira (kod mene su elektricni retrovizori, ali to je isto), i nije htelo, a posto imam obicaj tako da nesto polomim kada hocu na brzinu da uradim, nekako sam samog sebe naterao da rasturim pola vrata da bih skinuo taj deo. Kada skines tapacir, cini mi se da ga samo malo cimnes, i to je to.
@DukeLander
Vidi ga Dzeremi Klarkson
@DukeLander
Vidi ga Dzeremi Klarkson

- oristic
Kad sam zbog brava skidao desni tapacir, tj. majstor primetili smo neki dzek koji nema finkciju a doveden je u taj deo. Da li bi onda mogo da nabudzim el. retrovzor? Naravno samo u slucaju da moram da menjam ceo retrovizor...
- nikola_focus
Moguce je da moze, trebalo bi da je to instalacija za elektricne retrovizore, ako je sve ostalo u vratima ispravno i povezano.
- dovlak
- Poruka: 27
- Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 11:28h
a cime ces da kontrolises taj el. retrovizor?oristic piše:Kad sam zbog brava skidao desni tapacir, tj. majstor primetili smo neki dzek koji nema finkciju a doveden je u taj deo. Da li bi onda mogo da nabudzim el. retrovzor? Naravno samo u slucaju da moram da menjam ceo retrovizor...
- oristic
Ne razumem, uz retrovizor cini mi se ide i onaj panel za podesavanje, ja mislim da je na njemu kako sam video na klipu, do duse za amera.Ako je instalacija za to onda samo ukopcam i zasrafim...tako je bar na klipu gore pomenutom
- dovlak
- Poruka: 27
- Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 11:28h
izvinjavam se, mislio sam da ima posebne komande za retrovizor pored onih za prozore, pa da moras i to da budzis. Unimer u ruke i ispituj onaj dzek, ako imas 12v onda mozes i taj elektricni da stavis
- oristic
Probacu da zakrpim stari, da ga prvo skinem pa da vidim sta cu mu, ali ako ne moze da se krpi onda da prekontrolisem taj dzek koji fizicki postoji da vidim sta je na njemu pa mozda i narucim kod Sime i Gileta neki el. da nabudzim auto, hehehe
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9940
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
prvo moras da imas instalaciju u vratima,ako imas i ako radis mozes staviti el retrovizore.Pored samih retrovizora ti treba i onaj tockic sto ide u ugao prozora tj za podesavanje retrovizora i ne bi trebalo da imas problema 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Mislim da je taj tockic tj prekidac za retrovizor identican I na mondeu mk2...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Da li se to samo može montirati ili i GEM mora da podržava opciju el. štelovanja retrovizora?

- oristic
Pa kazem vam da kad sam skidao desni tapacir zbog brave postojala je jedna zica sa dzekom bez funkcije, ali je dovedena kroz tapacir u taj deo gde je i dzek za prekidac prozora...videcemo
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ovaj lik na snimku ga skida ko iz sale i to bez skidanja tapacira.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
retrovizor na fokusu se skida i montira bez skidanja tapacira za par minuta.treba samo povuci unutarnju plastiku iz ugla vrata ka napolje i odviti jedan sraf koji drzi ceo retrovizor.
procedura veoma laka mada postoji mogucnost da pukne unutarnja plastika
procedura veoma laka mada postoji mogucnost da pukne unutarnja plastika

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Koliko vdim na snimku, ta plastika je zalepljena komadima dvostranog selotejpa (oni beli pravougaonici).oristic piše:Ja sam do ove prve faze doso, gledao sma vec klip, ali ne mogu da skinem ni ovu prvu plastiku kod rucice za podesavanje istog...nece da izadje, cini mi se da ce pre da pukne...zato sam se i obratio...prva faza skidanja mi ne ide
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Ako si ga podesio ruucno,izletila ti je plastika na koju je zaljepljeno staklo a stoji na tri-cetiri zabice,okrugle i njima je fiksirano za mehanizam za podesavanje..treba da to nabijes i radice..sve sto je unutar kabine nema veze sa ovim slucajem,osim ako ga ne otkines pa ne raskacis zice.
- polaris
- Poruka: 1091
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Znam da podizem temu 3 godine staru,ali nisam hteo da otvaram novu kad vec postoji za ono sto hocu da pitam.
Ima li na plastici spoljnog retrovizora koja se srafi na karoseriju (trouglasta plastika) neki dihtung ili neke gumice? Kad vozim preko 100 na sat pocinje da i zvizdi u kabini,a kad presavijem retrovizor prestaje.Danas sam skidao retrovizor,ali na njemu nema ni jedna gumica ni jedan dihtung,sto je po meni nelogicno.
Ima li na plastici spoljnog retrovizora koja se srafi na karoseriju (trouglasta plastika) neki dihtung ili neke gumice? Kad vozim preko 100 na sat pocinje da i zvizdi u kabini,a kad presavijem retrovizor prestaje.Danas sam skidao retrovizor,ali na njemu nema ni jedna gumica ni jedan dihtung,sto je po meni nelogicno.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- skolioza
- Poruka: 1543
- Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h
jesi menjao originalni retrovizor?
ako si stavio kineski ili neki drugi to ti je to..ne moze on da legne tako kao original nikad
ako si stavio kineski ili neki drugi to ti je to..ne moze on da legne tako kao original nikad
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)
- polaris
Ja ga nisam menjao.Za prethodnog vlasnika neznam.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- polaris
- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Pokusaj da provalis gde taj vazduh struji pa to zadihtuj zivom gumom, ona ti je rastegljiva kao zvaka. To bi trebalo da ti resi problem
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ja jedino imam iskustva sa eskortom... ima sunđer i dihtung unutar trougla i on sprečava strujanje vazduha.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!