iz problema u problem
Moderator: Dragomir
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
iz problema u problem
imam problem poslije zamjene dihtunga glave, blica lampica grijaca i auto nece da upali, injektori su vadjeni i kaze majstor da ih je vratio kako su bili, jel imao neko slicnu situaciju, sta da se radi
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: iz problema u problem
Ako je lepo upisao kodove mozda je senzor bregaste.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
- Trovač foruma!
ma uopste nije upisivao kodove, nema cim, a ja nisam pitao kontajuci da ima
zvao sam sad jednog mog drugara koji se bavi mehanikom i on je onako kao dragomir, enciklopedija, on kaze sigurno je do kodova, izmijesao injektore kad je vracao pa se ponistili kodovi, jbg, sutra ce doci drugi da ih upise ponovo
mene sad muci, citao sam dragomirove postove pa sam vidio ako je dizna radjena da je dobila novi kod, znaci oni na njoj vise ne vaze, a ja ne znam jesu li moje radjene...
zvao sam sad jednog mog drugara koji se bavi mehanikom i on je onako kao dragomir, enciklopedija, on kaze sigurno je do kodova, izmijesao injektore kad je vracao pa se ponistili kodovi, jbg, sutra ce doci drugi da ih upise ponovo
mene sad muci, citao sam dragomirove postove pa sam vidio ako je dizna radjena da je dobila novi kod, znaci oni na njoj vise ne vaze, a ja ne znam jesu li moje radjene...
- nikola_focus
Nema to veze da li ih je vratio na isto mesto, kompjuter ne zna da li si ti na to mesto vratio istu diznu, jednostavno ponisti podesavanje. Upisi fabricke kodove pa ces da vidis, ne znam sta drugo da ti kazem. Ako ne upali probaj sa menjanjem senzora. Ako ni tad nece, dizne na kalibraciju (ili kako se vec zove), pa sa novim kodovima u auto.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
verovatno zbog radova, zamene mesta dizni, treba da jasi dijagnostiku, da se prepisu kodovi, ako su dizne ok....
-
- Trovač foruma!
nista ja ne diram, ja sam auto dovezao ispravan sa losim dihtungom glave, hocu ga nazad takvog sa rijesenim dihtungom i to je to
raspitao sam se informativno da im mogu ubrzati posao jer mi auto treba
raspitao sam se informativno da im mogu ubrzati posao jer mi auto treba
- nikola_focus
Nema veze sa temom, ali sam pre par godina imao dzip sa dizel motorom od mercedesa 123. Bila pumpa na proveru, sve bilo u redu, treba da se proda auto, i ja odem kod brata mehanicara da je uzubi. Zavrsi on sve, jedva upali, vukli smo ga pola dana, na ler ne moze ni sekundu da sastavi. On kaze ostavi ga na par dana da vidim sta mu je, a kupac me ceka. Kazem neka hvala, dovucemo ga u dvoriste, zovem coveka iz Nisa (on je za te Mercedese sto i Dragomir za Fordove) i izlozim problem, on kaze lose uzubljen. Dodje, skine pumpu, namontira, upali na prvo verglanje. Poenta price: bez alata nema zanata, ako ti vec treba auto, potrudi se da sam resis problem, nadji nekog sa dijagnostikom, predlozi da podelite troskove, nece moci on nikako sam da uradi.
-
- Trovač foruma!
docice sutra drugi mehanicar sa dijagnostikom i upucati kodove, mene to ne zanima ako ces iskreno, mi smo dogovorili cijenu
ono sto je tu trebalo napraviti je prvo iscitati kodove koji su spremljeni u racunaru pa onda skidati injektore, mozda nisu oni koji su na diznama i sta onda, to ce meni biti problem, moracu da skidam i saljem na odredjivanje koda i opet imam trosak bez veze, malo sam ljut zbog toga ali vidjecemo kako ce se auto ponasati kad mi ga vrate, nadam se da ce biti sve ok
btw, koliko se naplacuje to odredjivanje koda i jel moras skidati sam ili dovezes auto pa to sve servis uradi, i to me jelo zbog te moje potrosnje, vidio sam da je pumpa skidana kad sam mijenjao zupcasti, a i ovaj mi je lik od kog sam kupio rekao da ju je radio, pa sam kontao mozda je radio i dizne ali nije odredjivao kod, kod nas se ta reparacija dizne tako radi, i stavlja se sa starim kodom
ono sto je tu trebalo napraviti je prvo iscitati kodove koji su spremljeni u racunaru pa onda skidati injektore, mozda nisu oni koji su na diznama i sta onda, to ce meni biti problem, moracu da skidam i saljem na odredjivanje koda i opet imam trosak bez veze, malo sam ljut zbog toga ali vidjecemo kako ce se auto ponasati kad mi ga vrate, nadam se da ce biti sve ok
btw, koliko se naplacuje to odredjivanje koda i jel moras skidati sam ili dovezes auto pa to sve servis uradi, i to me jelo zbog te moje potrosnje, vidio sam da je pumpa skidana kad sam mijenjao zupcasti, a i ovaj mi je lik od kog sam kupio rekao da ju je radio, pa sam kontao mozda je radio i dizne ali nije odredjivao kod, kod nas se ta reparacija dizne tako radi, i stavlja se sa starim kodom

- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Cini mi se da ce se to resiti samo kodiranjem dizini i upisivanjem istih.
Iskreno, jbs tog mehanicara kad to nije znao!
Iskreno, jbs tog mehanicara kad to nije znao!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
ja mislim da ce auto upaliti i kad unese kodove koji su na diznama, jer kako kaze jedna moja musterija a po onome sto je kupovao odmah znam da je pravi frik, covjek zivi za novi model neceg od alatki, dizne su izgubile kod i cim unese one kodove koji su na njima prestace da blica lampica i auto ce da upali, sad dal ce dobro da radi to je vec druga prica, ako su dizne radjene nece, jer ti kodovi koji su na njima ne vaze vise sad se jos mogu nadati da nisu radjene
jel znas ti dax koliko kosta to kodiranje po dizni
jel znas ti dax koliko kosta to kodiranje po dizni
- dax92
-
Ne znam tacno koliko kosta, ali znam da cena za isti model varira jako mnogo, u zavisnosti od toga ko radi! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
otprilike, ne reparacija, samo odredjivanje kodadax92 piše:Ne znam tacno koliko kosta, ali znam da cena za isti model varira jako mnogo, u zavisnosti od toga ko radi!
meni su dizne ok, ako je vjerovati kts-u, vrijednosti su sve u normali
- dax92
-
Da, znam na sta si mislio.
Negde se smao kacenje na dijanostiku naplacuje u proseku 20 evra, negde ne naplacuje... Tako i zavisi cena odredjivanja kodova.
Negde se smao kacenje na dijanostiku naplacuje u proseku 20 evra, negde ne naplacuje... Tako i zavisi cena odredjivanja kodova.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
-
- Trovač foruma!
znam tebre, i dame sumnjivog morala su u slovackoj od 5 evra na gore a u italiji od 40 pa na gore tako da to musteriji ne moze puno pomoci kad mu kazes, mora ici pitatidax92 piše:Da, znam na sta si mislio.
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
koliko sam razumeo tvoje postove,kod tebe je ostao problem rekodiranja dizni tj.unosenja kodova u icu-komp auta.najverovatnije ces tako resiti problem
ako su dizne lose nema ti pomoci,nije postojala mogucnost da ti majstor iscita kodove iz kompa,vec se kalibracioni kod nalazi na samoj dizni-ako je radjena dobija prelepljen drugi kod.
u prevodu koliko sam upucen,niko od ozbiljnih servisa nece da ti radi rekalibraciju polovnih dizni,vec samo kompletan remont,jer drugacije nema smisla
naapomena-iz iskustva znam da boshova kts dijagnostika slabo ocitava forda tako da joj nije za verovati

ako su dizne lose nema ti pomoci,nije postojala mogucnost da ti majstor iscita kodove iz kompa,vec se kalibracioni kod nalazi na samoj dizni-ako je radjena dobija prelepljen drugi kod.
u prevodu koliko sam upucen,niko od ozbiljnih servisa nece da ti radi rekalibraciju polovnih dizni,vec samo kompletan remont,jer drugacije nema smisla

naapomena-iz iskustva znam da boshova kts dijagnostika slabo ocitava forda tako da joj nije za verovati
-
- Trovač foruma!
dugujem pivo za ovo, znaci ako su radjene na njima su novi kodovi, odlicno, to do sad nisam imao memorisano, sad cu mirno da spavam
dijagnostikom mozes da vidis svoje kodove dizni koje su unesene, ne svakom naravno, ali onom kojom mozes da ih upises-prepises mozes i da vidis kod koji je vec postavljen
ovo o ponovnom postavljanju koda sam pitao jer kod mene je obicaj da ti na servisu kazu 100 evra je remont dizne i ostaje stari kod, a dragomir kaze da mora novi kod, zato, ako su moje dizne reparirane u bosni sigurno im nije odredjivan novi kod, zato sam pitao, ako se sta ova potrosnja ne smanji poslije ovog zahvata oko glave mozda bih trebao da odnesem na odredjivanje koda, vise ne znam sta bih
kts je takav kakav je, ne vjerujem bas da moze da promasi, il moze il ne moze da ocita
dijagnostikom mozes da vidis svoje kodove dizni koje su unesene, ne svakom naravno, ali onom kojom mozes da ih upises-prepises mozes i da vidis kod koji je vec postavljen
ovo o ponovnom postavljanju koda sam pitao jer kod mene je obicaj da ti na servisu kazu 100 evra je remont dizne i ostaje stari kod, a dragomir kaze da mora novi kod, zato, ako su moje dizne reparirane u bosni sigurno im nije odredjivan novi kod, zato sam pitao, ako se sta ova potrosnja ne smanji poslije ovog zahvata oko glave mozda bih trebao da odnesem na odredjivanje koda, vise ne znam sta bih
kts je takav kakav je, ne vjerujem bas da moze da promasi, il moze il ne moze da ocita
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
ne ocitava dobro forda veruj mi,jer dolaze posle kts-a kod mene na dijagnostiku.kts im prikaze 2-3 glupe greske dok kod mene na fordovoj dijagnostici izbaci 10-15 gresaka ili sto je najbitnije ocita pravi problem.zato sam ti dobronamernoovo rekao,jer ih iscitavam sa ids-om .ma opusteno unesi kodove u komp auta i pun gas. 

-
- Trovač foruma!
uradicu ja testiranje i ids-om, ovaj sto mi je radio kts-om ima i ids, medjutim trebalo je da ga reinstalira a ja sam se zurio, kts mi je nasao jedino neispravan iat, citao je 55 stepeni a vani je bilo -2, zamijenio sam ga ali kad zavrsim ovu pricu oticu uraditi sve parametre ids-ommatke piše:ne ocitava dobro forda veruj mi,jer dolaze posle kts-a kod mene na dijagnostiku.kts im prikaze 2-3 glupe greske dok kod mene na fordovoj dijagnostici izbaci 10-15 gresaka ili sto je najbitnije ocita pravi problem.zato sam ti dobronamernoovo rekao,jer ih iscitavam sa ids-om .ma opusteno unesi kodove u komp auta i pun gas.
mada se nesto razmisljam o nabavi ids-a, muci me to sto ga je tesko prodati poslije, malo servisa hoce da ulaze u nesto za forda
- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Veljo,ti kako si krenuo jos malo pa ces magistrirati taj model Forda...
Ne prodaj ti nista vec otvaraj servis!
Ne prodaj ti nista vec otvaraj servis!
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
-
- Trovač foruma!
bbbbbbbbbbbbbbbb, zvao sam majstora jutros, dijagnostika pokazivala malen pritisak goriva, odslepali do bosiste, nesto bilo zacepljeno on ocistio upalio auto kad su ugasili opet nece, opet dijagnostika, ovaj put senzor radilice pokazuje, vise nisam zvao nek stoji dok ne rijese
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
sam odmah rekao da nije do kodova dizni. da je tako, onda bi kod svakog skidanja akumulatora morao ić kod bošiste.
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

-
- Trovač foruma!
jesi, imas dobar postotak
ako je to tako kao sto je on meni rekao telefonom, ali otkud odjednom senzor, kud ide instalacija za senzor radilice, van motora ili kroz motor, jel mogao pokidati zice, malo mi cudno da odjednom krepa senzor radilice
zvao sam jednog drugara on kaze da ako blica prije verglanja onda je senzor ili kabal, a ako blica kod verglanja nije ufazen, nisam pitao a valjda ce se snaci, bolje da se ne mijesam

ako je to tako kao sto je on meni rekao telefonom, ali otkud odjednom senzor, kud ide instalacija za senzor radilice, van motora ili kroz motor, jel mogao pokidati zice, malo mi cudno da odjednom krepa senzor radilice
zvao sam jednog drugara on kaze da ako blica prije verglanja onda je senzor ili kabal, a ako blica kod verglanja nije ufazen, nisam pitao a valjda ce se snaci, bolje da se ne mijesam
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
ford je to
mogo je sj*bat zicu ,a mozda i nije...nemogu da verujem da toliko sumljas u majstore.
svi koji rade privatno i imaju kuci servis trudice se da naprave sto je bolje moguce . i da ti ne zeznu nista drugo jer tu je njima veliki +
znam kako se radi u velikim servisima tu je sve na krljaj, lomi ...jos ako je tome majstoru slaba plata i radi preko one stvari tad si nahebo.
pozdrav

svi koji rade privatno i imaju kuci servis trudice se da naprave sto je bolje moguce . i da ti ne zeznu nista drugo jer tu je njima veliki +
znam kako se radi u velikim servisima tu je sve na krljaj, lomi ...jos ako je tome majstoru slaba plata i radi preko one stvari tad si nahebo.
pozdrav
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
imaju 3 opcije. nije ga dobro vratio pa ne kupi signal sa magneta sa radilice kak spada, ili ga nije ukopčao dobro ili je zamastio kontakteveljo_81 piše:jesi, imas dobar postotak![]()
faza nije. da je, polupao bi ventile
faza pumpe nema veze. da je promašena, prvi put bi ga trebao zaverglat krug-2 (da vidi di se nalazi radilica) i trebao bi palit
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

-
- Trovač foruma!
evo dovezao sam auto kuci, ipak nije senzor radilice on se zajebao pa tako rekao, senzor bregaste je krepao pa je promijenio, pored toga mi je stavio golfov filter a povrat spojio direkt u rezervoar bez filtera i stavio gumena crijeva kaze da je gubio pritisak na onim plasticnim konektorimablackbird700 piše:imaju 3 opcije. nije ga dobro vratio pa ne kupi signal sa magneta sa radilice kak spada, ili ga nije ukopčao dobro ili je zamastio kontakteveljo_81 piše:jesi, imas dobar postotak![]()
faza nije. da je, polupao bi ventile
faza pumpe nema veze. da je promašena, prvi put bi ga trebao zaverglat krug-2 (da vidi di se nalazi radilica) i trebao bi palit
medjutim auto cudno radi i ne vuce kao prije, stekti kao svi dizeli a ranije se nije cuo, radio kao benzinac, gas mi je tup na leru i kasni nekako a auto sporije vuce???
kad sam se vracao svratim na kafu i tu sretnem jednog mehanicara kog znam on izadje i pregleda i kaze da nije dobra faza
zvao sam ovog sto mi je radio on kaze da dovezem pa ce pregledati fazu a kao taj zvuk sto cekica je zato sto je ravana glava i smanjen prostor???
sve me kostalo 200 evra i pritiska u boci vise nema ali ovo nije dobro
sta vi mislite