pukla racva vazduha na ford fiesti IV 1.2 16v
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 15:35h
pukla racva vazduha na ford fiesti IV 1.2 16v
Pukla je racva na mom autu (za baksuza mojoj sestri kad sam joj dao auto) valjda od vazduha, zanima me dali je auto moglo da se gusi zbog toga tj stuca i koliko moze da kosta posto je kod nas nema. Ja se izvinjavam sto nema slika jer sam preko telefona.
- Mladenovac
- Poruka: 60
- Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 18:27h
Re: pukla racva vazduha na ford fiesti IV 1.2 16v
Uzmi dok ne nađeš račvu superfix i zalepi ili možeš da probaš sa pištoljem i vrućom plastikom.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
ХМ , која рачва ? Није подробно објашњено . Ако је нешто на вези пд шрптпкомера до лептира , онда ако вуче ваздух мимо протокомера , мотор неће лепо да ради .
Сваки пластични део има утиснуту врсту материјала од које је направљен , типа : PE , PP , PA , PC , EPDM , ABS .... То су скраћенице хемиских ознака полимера од које је пластика направљена . Неки од њих се веома довро заварују вућим ваздухом и одговарајућом "електродом" од истог материјала . Питај људе који крпе бранике , да ти то заваре .
Сваки пластични део има утиснуту врсту материјала од које је направљен , типа : PE , PP , PA , PC , EPDM , ABS .... То су скраћенице хемиских ознака полимера од које је пластика направљена . Неки од њих се веома довро заварују вућим ваздухом и одговарајућом "електродом" од истог материјала . Питај људе који крпе бранике , да ти то заваре .
- Mladenovac
- Poruka: 60
- Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 18:27h
Ti što krpe branike koriste uvek isti polimer kao dodatan materijal.van piše:ХМ , која рачва ? Није подробно објашњено . Ако је нешто на вези пд шрптпкомера до лептира , онда ако вуче ваздух мимо протокомера , мотор неће лепо да ради .
Ako ima oznaka onda je lako, od istog materijala kupi kod plastičara u Beogradu fi materijal koji može u ove pištolje za lepljenje plastike i polako sam to iskrpi.
Ja sarađujem skoro sa svim plastičarima po Beogradu, pa mogu nekog da ti preporučim i da odeš kod njega, pozoveš se na mene, oni imaju i lepkove koji lepe plastiku za plastiku.
Ti lepkovi raskinu veze polimera na prelomu i onda materijal polimerizuje ponovo i tako se spaja.
Superfix koji sam ti napisao može da ti završi posao ali on fizički spoji materijale i nije baš dobar za sve vrste plastika. Ja sam skoro pokidao retrovizor i sa njim ga zalepio, dobro drži.
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 15:35h
Pitali ste koja je racva, racva toplo-hladnog vazduha nalazi seu dijelu haube odmah ispod sofersajbne i odvodi i topli i hladni vazduh za grijanje, dugo nisam bio na forumu, kad sam pisao temu nisam ni sam znao koja je, ima 4 kraka tj 2 ulaza i dva izlaza, oba izlaza su pukla tj istrulila. Interesovala me je cijena jer kod nas kosta oko 40 €. A do skoro je nije bilo.