Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus TDCI crkava u voznji

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Focus TDCI crkava u voznji

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:31h

Pozdrav, evo i mene sa prvim znacima nevolje kod Focusa (85 kw TDCI 2002.). Danas mi je 2-3 puta crkao u voznji, upali se lampica grijaca i treperi i on stane. Nakon toga ga upalim ponovo bez problema i krenem pa se nakon nekog vremena desi opet. Takodje mi se desavalo da se gasi ujutro dok je hladan kada krecem ako nije zagrijan dovoljno. Ponekada na odredjenim obrtajima je znao zatrzati malo, ali rijetko i ne nesto puno. Nisam jos uspio da ga odvedem do majstora, ali ranije, prije ovih problema sam na dijagnostici kod svog prijatelja ocitao gresku P1200. Takodje mi se cini da stvarno puno trosi i da ne vuce onako kako vi svi pricate da treba ici. Nisam ranije vozio ovakvog Focusa, ali mi se cini da ide nesto na nivou Golfa 3 TDI. Mislim da to treba ici dosta bolje.Ali, ajde to i nekako, ali ovo gasenje me je prepalo. Eto pomagajte ako znate sta bi moglo biti i koliko bi moglo da mi otkine para, nadam se da nije vise stvari odjednom. Svakako cu ga voziti kod majstora cim uhvatim vremena, ali htio bih i ovako da se informisem prije nego odem, jer i majstori ponekada ne znaju sat bi moglo da bude.

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Re: Focus TDCI crkava u voznji

Poruka od backarelli » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:45h

Kad si radio zadnji put servis ? Moze biti i da je do filtera nafte. Koji filter je ugradjen na zadnjem servisu ?
Na zalost, po simptomima koje sij upisao , najverovatnije je do dizni . Ako se ide na remont kod bosiste, bude cifra izmedju 750 i 1050 evra. Ne znam sta znaci taj kod, te ce se javiti neko ko zna. Takve simptome zna imati i zbog regulatora pritiska ....
Ja imam indenticne simptome kao ti, stim sto se kod mene ne pali u normalnoj voznji, vec samo u cetvrtom i petom stepenu prenosa, kada sa malih obrtaja stisnem papucicu gasa. Znaci sa recimo 1300 obrtaja zelim naglo ubrzati bez saltanja. Proverio sam dizne, ne valjaju mi prelivi i ako metalnih opiljaka u filteru nafte nisam nasao. Pumpa je dobra, ali chu preventivno zameniti lezajeve.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

dzodzi

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:54h

Da, i kod mene je nesto slicno, danas mi se prvi put to desilo kada sam pokusao da ga stisnem malo jace, na 3000 obrtaja i onda je samo crkao. Izmedj 750 i 1050 evra za sve 4? Da li je moguce da su sve 4 otisle odjednom? Nadam se da ipak nece biti tako nesto, ako ne bude jos i pumpa pri tome :(

vlajkokv
Poruka: 68
Član foruma od: ponedeljak, 7. maj 2012. u 10:05h

Poruka od vlajkokv » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:54h

:mechanic:
Poslednja izmena: vlajkokv, na dan nedelja, 31. mar. 2013. u 16:00h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Одг: Focus TDCI crkava u voznji

Poruka od bojan_kv » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:54h

Sad izguglah P1200 - 'faulty injector'. Ako se ne varam u slobodnom prevodu losa dizna. A i po simptomima bih rekao da zezaju dizne, ali da sacekamo nekog strucnijeg ;)

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:55h

250 km u bosni je komplet remont jedne dizne sa kodiranjem, salju se u bg na kodiranje
ako bude trebao broj od bosiste javi se privatnom porukom

dzodzi

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:01h

Tacan kod greske je P1200 injector/wiring/ECU, ali nije ocitana sa original Fordovom dijagnostikom. Opet ponavljam, to je bilo prije ovoga danas, ali je vjerovatno isto. Moze li ovaj moguci problem sa diznama da utice i na perfomanse, odnosno da zbog toga slabije vuce ili je to neki drugi problem?

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Одг: Focus TDCI crkava u voznji

Poruka od bojan_kv » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:03h

Naravno da utice, ako je lose ubrizgavanje, onda ne moze ni da vuce kako treba

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:03h

jesi gledao da se nije otkacio ili pukao koji dzek, kod mene je na prvoj dizni zategnut vezicom :)

dzodzi

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:07h

Gledao sam, sve se cini na svom mjestu, jos cu provjeriti.

backarelli

Poruka od backarelli » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:15h

Ja sam napisao , da je remont i pumpe i dizni od 750 do 1050e a ne samo dizni. Samo dizne su izmedju 480 i 600 evra. Ali kad remontujes dizne, svakako je preporuka i za remont pumpe. Uraditi samo dizne, bez provere i remonta pumpe nije dobar potez, jer postoji mogucnost poovnog ostecenja dizni.

Mene bosisti u Srbiji videti nece, to je 100% . Za mene dobrog i postenog bosiste nema , u to sam siguran, pa ko god i odakle god on bio.
Prelive dizni cu zameniti novim sam, kao i lezajeve i dihtunge pumpe. Ako ode donji deo dizne , sem promene uloska, nikakav remont ne pomaze, sem nove dizne.
Nikome ne namecem moje misljenje i ovo sto sam napisao nikako nije savet ostalima sta da rade. Ovo je samo iskljucivo moje misljenje od koga necu odstupiti. Mene drati za remont nece sigurno. Kada i dodje kvar dizne, koji se ne moze srediti zamenom uloska i preliva, idem na opciju provere pa zatim kupovine polovnih dizni. To je sto se tice mehanickog dela same dizne, sto je kod mene slucaj. Inace, sa potezanjem i zustrijim kretanjem problema nemam. U cetvrtom i petom stepenu, laganim ubrzavanjem greske nema sve do 200km/h na cajgeru, ili ti 192km/h na navigaciji. Paljenje jutarnje mi je indenticno kao i kod tebe. Upali, zatim se ugasi, pa tek iz drugog puta upali, nemiran rad par sekundi , pa tek onda normalo radi.
Jos jedna stvar. Kada pri naglom ubrzavanju ili jutarnjem paljenju dima nema, a kod ubrzavanja (potapanja gasa) se pojavljuje greska injektora, uglavnom se radi o samim prelivima dizne....
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:22h

ja sam uvijek za opciju bolje polovno nego remontovano, naravno da se odnese na ispitivanje da se vidi sta je s njima
da se to moze uraditi kako treba ne bi bila garancija 6 mjeseci
btw, znam i jednog lika u prijedoru, rekao mi je da ima 4 dobra polovna injektora ako budem trebao a ja nisam pitao posto su, mozda negdje imam i broj
a sta mislite ubaciti kakav filter na lajtung izmedju pumpe i raila, onako nesto kao na plinu, da ima vijak, kad hoces da trosi manje i ide losije malo zavrnes cekicko

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:40h

'nas ti kol'ki je pritisak tu?

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:42h

nije valjda da mislis da ja to za ozbiljno

backarelli

Poruka od backarelli » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:43h

Veljo, verovao ili ne, cak ni dileri koji prodaju nove delphi dizne, za Srbiju nece da daju garanciju zbog loseg goriva. Normalno je da ni bosisti ne zele dati garanciju.
Kupis toster u prodavnici koji kosta 500din i dobijes 2god garanciju. Kod bosiste ostavis 1k evra, ali garancije nema. Kako god uradili remont, 6 meseci ce da traje, a i ako se nesto desi, uvek se mogu cupati na lose gorivo i tome slicnom.
Radni sto za ispitivanje dizni kosta blizu 150k evra. Pa kako drugacije vratiti te pare, nego od nesretnih ljudi sa jos nesretnijim kolima.
Ne kazem da je los potez otici kod bosiste i uraditi kompletan remont dizni i pumpe, naprotiv... Ja samo kazem, da zbog licno loseg iskustva sa bosistima kroz sve ove godine, ne zelim ici kod istih, pa bar se prebacio na tddi ili benzinjaru. Jos jednom da ponovim, da moje misljenje ne bi trebalo da uzima bilo ko sa foruma zdravo za gotovo. Gomila ljudi posle datih soma evrica bosisti za remont je navodno zadovoljno i time resen jedan od vodecih problema na tdci delphi sistema...

dzodzi

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:50h

Jeste mozda je bolje naci nesto polovno, ali pitanje u kakvom je stanju. Sto se tice moga problema, nadam se samo da nije i pumpa odjednom, to je stvarno puno da moram reparirati sve odjednom, 1000 evrica nije mala stvar, ok, da je to jedini kvar u nekom narednom periodu, ali ko zna, jos moram da vidim da uradim i veliki servis, to je stvarno veliko izdavanje. Otprilike ste mi priblizili sta bi moglo biti (ne bas lijepe vijest ali sta ces). Jos cekam i moderatora Dragomira da vidim sta on ima da kaze na ovu temu :D

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 16:55h

polovne dizne su oko 300 evrica, pumpa 200, ne znam koliko uzimaju bosisti za ispitivanje
moras prvo kod kakvog bosiste da vidis sta je u pitanju pa onda odlucuj sta dalje

dzodzi

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 17:03h

Da, ali tesko je to i naci polovno, znam da je jedan moj prijatelj za onog Focusa TDDI trazio i nije mogao naci pumpu, a pretpostavljam da je za TDCI jos teze.

@Backarelli

Trza li kod tebe u voznji ili se samo tesko pali i pali lampicu grijaca? Kod mene upali normalno svaki put, motor malo drnda, kao da radi na zalet tu tu tuu kao lokomotiva to traje par sekundi, ili sekund, dva i onda normalno. Ako je napolju hladno a nisam ga zagrijao (mislim da s tim ima veze) onda se ugasi pri kretanju ako ne dam malo jaci gas. Kasnije radi normalno. Ali evo sada se pocelo desavati i to trzanje i gasenje u voznji uz paljenje lampice grijaca.
Poslednja izmena: dzodzi, na dan nedelja, 31. mar. 2013. u 17:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 17:07h

kad ustanovis sta je javi se, imam nekih brojeva od otpada, imali su pumpe, dizne je mnogo teze naci

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 31. mar. 2013. u 17:30h

Greska P1200 trazi kodiranje sve cetri dizne.A kada se ukodiraju onda ce da se vidi sta dalje treba raditi
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

backarelli

Poruka od backarelli » nedelja, 31. mar. 2013. u 18:36h

Meni trzanja u voznji nema i nema gasenja u voznji. Kad upali lampicu ode u safe mod I ogranici mi obrtaje, ali I u safe modu radi normalno I ne gasi se.
Medjutim I meni se ugasi pri polasku ako ne dodam gasa, doduse retko se to desava.
Poslusaj Dragomira obavezno ! ! ! Idi prvo kod njega na kodidranje dizni I brisanje gresaka. Posle kroz voznju ces videti , da li ti opet izbacuje neke greske. Ako se desi da ti opet izbaci treptanje grejaca, a Dragomir ocita gresku na ubrizgavanju dizni ili pumpe, onda mozes otici do Pere bosiste da uradi defektazu dizni I pumpe. On ima pravi sto, te ces dobiti pravu I tacnu defektazu. Posle toga ti sam odlucujes sta I kako... Cuvaj se polovnih delova, da ti se ne desi da bacis pare bez veze.

dzodzi

Poruka od dzodzi » nedelja, 31. mar. 2013. u 18:46h

Nazalost ja sam u Bosni i rado bih otisao do Dragomira da je BL blize Srbiji.

Dragomire, sta to zapravo znaci, dizne su radjene a nisu kodirane ili sta? Kako auto uopste moze ici ako nisu kodirane? Moze li rjesenje problema biti samo prekodiranje ili je to samo prva faza u rjesenju problema, posto razmisljam ako ih kodiramo ponovo, a ne budu valjale onda ih moram vaditi, raditi i opet kodirati. I na kraju, koliko kosta kodiranje svih dizni? Hvala na odgovoru :)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 31. mar. 2013. u 19:27h

Prvo otidi kod nekoga ko ima orginalnu dijagnostiku za forda da ti iskodira dizne pa posle ce se videti kuda dalje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 31. mar. 2013. u 20:39h

dzodzi piše:I na kraju, koliko kosta kodiranje svih dizni? Hvala na odgovoru :)
ne moze dizna izgubiti kod, moze biti samo obrisan iz kompjutera, ako imas onu naljepnicu na njima to nece biti problem samo se unesu dijagnostikom, a ako nemas kao sto ja nemam onda ce biti problem
meni stoka otkinula kodove kad je vadila injektore, moram ih iscitati i zapisati za svaki slucaj
ne bi bilo lose izvaditi injektore pa odnijeti na odredjivanje novog koda, vremenom kodovi koji su na njima ne pokazuju pravo stanje injektora
ali nisam cuo da se to negdje u blizni radi i to je ono sto je lose

dzodzi

Poruka od dzodzi » utorak, 2. apr. 2013. u 13:16h

Bio sam kod Vlade u Laktasima, spojili smo na dijagnostiku, pokazivalo je 3 greske, P1200, P0251 cini mi se i jos jedna. Skinuli smo filter goriva i pregledali, nazalost pun je opiljaka, on kaze da nije odavno vidio ovoliko da je oguljeno. Odnijece kod bosiste da vidi, ali uglavnom pumpa je kaput, a vjerovatno i dizne treba raditi sve. Kako smo zakljucili, bice da je isplatnije naci polovnu pumpu i zamjeniti, pa sada trazim, ako budem mogao naci i ako ta pumpa bude valjala cemu. Eto, jbg desilo se ono najgore, a i trosak ukoliko bih nasao povoljno polovnu pumpu bi iznosi 800 evra sa svim, ugrubo.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“