Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Voda u autu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Voda u autu

Poruka od chuindahouse » petak, 12. apr. 2013. u 19:31h

Jel imao neko problem sa ulaskom vode u auto, pošto sam juče zatekao mokar pod na vozačevoj strani i ne mogu da vidim odakle je voda ušla? Bar bi postojao neki vlažan trag, a koliko sam video deo do srednje konzole je relativno suv, oko vrata je sve suvo, a bogami i kod pedala i ispod volana.

Proverio sam onaj deo ispod šoferke i odvodni kanal i nije zapušen a dihtuje dobro. Juče sam 3 sata sa sunđerom pokušavao da upijem svu vodu da izbacim napolje kako bi se tapacirung kolko tolko osušio, pa ne bih baš hteo da se ponovi. A i ako ostane tako počeće da smrdi Bože sačuvaj... :mad:
Ford Fiesta 1.4 tdci

macaneli
VIP
Poruka: 9941
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Voda u autu

Poruka od macaneli » petak, 12. apr. 2013. u 19:35h

osusi to dobro da ne pocne da smrdi,jel uglavnom ispod tefiha ima neka izolacija koja upija vodu kao ceta sundjera :D
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

brabas
Poruka: 486
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h

Poruka od brabas » petak, 12. apr. 2013. u 20:03h

Imao ja jezero vode u fokusu, danas i juče se zajebavao sa vraćanjem tepiha, plastika i sedišta nazad. Golem posao ako nemaš strpljenja, mene malo izdalo jer mi se smučilo da se jebavam oko toga. Meni je ulazila voda kroz otvore za ventilaciju koji su nalaze ispod zadnjeg branika, tj. deo vode je tuda ulazio. Ja sam isekao neki poklopac op plastične posude koju sam našao u kuhinji. ikrojio oblik, probušio dve rupe, ubacio cevčice za sok, iskoristio onaj zglob da ih okrenem na dole da ipak ima ventilaciju i sve to silikonom belim zadihtovao, i tu plastiku i ceo taj sklop kad sam vraćao na auto. Elem, prilikom vraćanja branika primetim dodatni problem, ladno mi je zinula limarija na zadnjem levom ćošku, izgleda da je ćale svojevremeno čuknuo neku žardinjeru, branik preneo udarac i na spoju limarije bočnog panela i zadnjeg veznog lima se stvorio zjap dužine 1cm a širine 1mm. dovoljno da nalije ozbiljnu vodu kada pada kiša, sve to ulazilo u džep gde se nalaze ti otvori za ventilaciju zatim u gepek, pola u rezevni točak, pola u kabinu, preko zadnje klupe se samo sliva napred pa misliš voda ulazi negde od napred. Meni su limari na prvu pričali kako su mi odvodi napred zapušeni pa voda ulazi na prvi šraf. Međutim to nije uopšte bio slučaj već ovo drugo.

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » petak, 12. apr. 2013. u 22:02h

ja kod sebe jos nisam rijesio, meni je mokro i kod vozaca i kod suvozaca i nazad :)
s tim da se prvo potopi napred a bas ako je jaka kisa prodje i nazad, bukvalo je sve mokro, pojma nemam otkud toliko vode, tecnost mi ne gubi, one plastike sam iznad filtera klime sam zategao vijcima nema sanse da prodje ista ali opet je mokro, oba ta slivnika napred su ok, bas pusta negdje napred a ja ne mogu da skontam gdje, kad uhvatim vremena sve cu da raskopam, nekako se slijeva niz one izolacije ispod tapacirunga

vlade
Poruka: 89
Član foruma od: četvrtak, 26. nov. 2009. u 20:28h

Poruka od vlade » subota, 13. apr. 2013. u 10:25h

Solucija 1. dva izvrsioca. Jedan sedi u vozilu i glumi izviđaca a drugi poliva vozilo deo po deo .Radi bolje informisanosti samo pomisli iz koliko delova je sastavljeno vozilo .S obzirom na starost , cukanja , prislanjanja itd mora negde neki spoj da popusti..........
Puno uspeha

wilson
Poruka: 111
Član foruma od: sreda, 26. dec. 2012. u 09:23h
Kontakt:

Poruka od wilson » nedelja, 14. apr. 2013. u 22:48h

Imao sam takođe problem sa ulaženjem vode u kabinu, ali na suvozačevoj strani i na zadnjoj klupi iza suvozača. Generalno, kod Fordova, focusa i fusiona to je praksa. U mom slučaju problem je bio sa kederom kod brisača, odvojio se blago od šoferke i tu je voda ulazila kroz filter kabine. U 70% slučava voda ulazi odatle. Zato, pogledajte da li je keder dotrajao i da li ga treba menjati ili vidite pa ga zalepite silikonom ili onom nekom elastičnom gumom.

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » nedelja, 14. apr. 2013. u 23:01h

meni tud ne prodje sigurno, ja sam svoje zasarafio, zategnute su i nema sanse da je tu
kod mene ima vode na obe strane, na suvozacevoj vise, zadnji put mi je bilo toliko da je otisla i na zadnju klupu iza suvozaca, probije tapacirung, mokro mi je i oko rucise mijenjaca ispod maske, rashladne tekucine ne gubi ni kap znaci ona nije
kud ide slivnik klime, da on ne pravi problem, ili sve nesto kontam da nije ona od pranja sajbi, bilo mi je napuklo crijevo kod zadnjeg brisaca ali to sam rijesio
najvise vode ima na onoj izolaciji sto je do motora, ladno je cijedis kao spuzvu

Sajin
Poruka: 79
Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h

Poruka od Sajin » nedelja, 14. apr. 2013. u 23:35h

Danas sam se zezao ceo dan sa traganjem gde ulazi voda u auto. Vec neko vreme sam primetio da je tepih ispod nogu suvozaca mokar. Podigao deo tapacirunga ,obrisao patos ispod njega i poceo sipati vodu oko akumulatorai ventilacije. Primetio sam da se voda polako sliva uz lim ispod akumulatora. Izvadio akumulator -lim ispod njega citav. Posle sat vremena cackanja konacno pronasao. Vidi se pukotina na mestu gde je predvidjeno da voda izlazi iz pregrade za akumulator i ventilator. Evo slike mozda nekom pomogne

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“