Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford s max titanium s 140ks TDCI problem sa poluosovinom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

maksimus69
Poruka: 77
Član foruma od: petak, 15. mar. 2013. u 14:37h

ford s max titanium s 140ks TDCI problem sa poluosovinom

Poruka od maksimus69 » četvrtak, 2. maj 2013. u 22:18h

Pozdrav svima a i evo mojeg problemcica-Bio sam kod majstora i imam lufta u glavi duze(desne) poluosovine, nista strasno ali se cuje "klang" ne kad krecem nego pri recimo 5 toj na auto putu,kad dodajem gas i pustam. Majstor koji je recimo poznat u BG(da ne imenujem) nije mi bio jasan po pitanju toga da li ja sada mogu da sednem u auto i odem recimo u Grcku na more bez bojazni da mi ona nece negde prezupciti,ispasti.Moje pitanje je i ako mora da se menja da li neko zna moze li da uglavim poluosovinu(glavu iste) od recimo Mondea jer mi je spomenuo cifru od maxove(majstor) od koje mi se zavrtelo u glavi ? Radnik koji je radi kod tog gazde stidljivo mi je spomenuo da bi to mozda moglo da se izvede(jeftinije bi bilo sigurno) ali mi je glupo bilo da saradjujem sa njim kad je gazda rekao da mora samo njegova(s maxova), ali nije mi odavao utisak da je i on bas siguran. Tako je to kad vozis egzotiku kako je on rekao. Da napomenem da to i nije tako strasno ali ja sam picajzla po tom pitanju pa bih voleo normalno za sto manje para popravim to ako mogu. I jos jedno pitanje- da li za njega standardno odgovaraju lamela i korpa kao i kod ostalih TDCI motora od 140 ks? jer mislim da je to isti motor kao i u Mondeu ,C maksu,mozda Fokusu. Pozdrav Fordovcima ! :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: ford s max titanium s 140ks TDCI problem sa poluosovinom

Poruka od milan_gt » četvrtak, 2. maj 2013. u 22:22h

a jel luft na zglobu il na menjacu?

maksimus69

Poruka od maksimus69 » četvrtak, 2. maj 2013. u 22:30h

U zglobu. izgleda kao zadebljanje na otprilike polovini duze poluosovine. Kad rukama okreces polovine cuje se to jebeno"klang"

mislim da je to kao neki krst kardana koji se nalazi u kucistu.Kako mi je decko objasnio obicno se u kucistu javi luft.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 2. maj 2013. u 22:35h

ne bi trebalo da ne nov zglob skup..ne fordov nego neki drugi, isto kvalitetan..

maksimus69

Poruka od maksimus69 » četvrtak, 2. maj 2013. u 22:49h

pa ne znam gde ima, jbg od skoro vozim Forda. Vozio Fiate pa sam znao gde sta ima a ovako tumaram... Mislio si od drugih modela ili drugih proizvodjaca?

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 2. maj 2013. u 22:57h

Set za reparaciju unutrasnjeg zgloba za Mondeo Mk3 je 650 KM, orginalan Fordov. Tebi su vjerovatno stradali lezajevi na krstu zgloba. Za Mondeo se mogu kupiti posebno i ako kuciste nije pojedeno to rjesava problem. Kostaju oko 30 KM komad. Set unutrasnjeg zgloba ima mislim Metelli pa potrazi ko to ima u Srbiji. Trebalo bi da su poznati.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

maksimus69

Poruka od maksimus69 » četvrtak, 2. maj 2013. u 23:21h

Ali pitanje je da li odgovara od Mondea. Ova bataljuga je velika kao kuca i mislim teza od Mondea. Voleo bih i da odem kod nekog majstora i moracu kod mojeg komsije u Pinosavi izgleda. Uvek mi pada na pamet ona prica - dajte mi lezaj za reno cetiri - 100e, izvinite jel imate lezaj 6206 rs -imamo 20e(2 komada pasu i proso si za 40 a ne za 100e). Ja sada karikiram ali ovde su cifre vece. Niko kod tog majstora nije pomenuo reparaciju.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 2. maj 2013. u 23:36h

vrlo verovatno sa to pase..jer je isti motor/menjac..

u pinosavu pod obavezno..

bojcistv

Poruka od bojcistv » petak, 3. maj 2013. u 12:53h

I ja mislim da pase. Ne bi trebalo da su puno razliciti.
Pogledaj ovaj post http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=14032
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

maksimus69

Poruka od maksimus69 » petak, 3. maj 2013. u 14:14h

Da to je to, 100% sam siguran a i decko iz servisa je spominjao da je to cest kvar kod njih. Ako je set toliko skup isplati mi se onda i polovna poluosovina bas od s maksa koju mi oni nude za 250e plus 30 e ugradnja. Samo da je dobra.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 3. maj 2013. u 14:34h

od mondea 3 polovna poluosovina sa zglobom do tocka je 100€ (tebi zglob do tocka ne treba), sigurno je nesto skuplja od mondea 4 al ne preterano..250€ je mnogo, zovi sima i gila dal imaju

cak imam poluosovinu od mondea 3, 2.0 tdci na 20metara od mene sa svim tim zaebancijama, mozes da je dobijes za 70 evra :)

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » petak, 3. maj 2013. u 15:11h

mondeo 3 i s-max nisu iste poluosovine.

maksimus69

Poruka od maksimus69 » petak, 3. maj 2013. u 17:34h

i ja mislim da ne odgovara od starijih modela, mozda od mondea od 2007 pa na dalje. Bilo kako bilo idem na put pa od ponedeljka idem u Pinosavu da pitam, kako mi budu rekli tako cu da uradim. Nije ovo problem kad se voze duze relacije ali po gradu je zamorno, moram mnogo da pazim kad krecem i kad vozim nekom brzinom 30-40 km sa cestim zaustavljanjem. Cima se auto jer ipak ima lufta u hodu osovine...

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » petak, 3. maj 2013. u 17:40h

tebi ustvari treba deo poluosovine do menjaca i krst sa mazetnom .to kosta oko 250eur.netrebati cela poluosovina.

maksimus69

Poruka od maksimus69 » petak, 3. maj 2013. u 17:45h

uzeti to ili polovnu komplet poluosovinu? - pitanje je sad. Plasim se jer sam i sam serviser(bele tehnike) da nista naknadno nije kvalitetno kao kad je iz fabrike pa makar i polovno ako je ocuvano.

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 3. maj 2013. u 18:23h

Možeš da zoveš Euro 07 da pitaš koliko je zglob do menjača Meteli za S-max. Najbolje idi u Rsd u Pinosavu kad prodju praznici.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 3. maj 2013. u 18:48h

Tu uvek ima malo lufta,to bih ja prvo pogledao pa sudio sta treba menjati
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

maksimus69

Poruka od maksimus69 » petak, 3. maj 2013. u 20:24h

Pa nisam ja bas laik, silazio sam u kanal i rukom smo probali da okrecemo polosovinu i jasno se culo iz tog kucista(kao na slici).To je taj zvuk koji se cuje kad auto ide a ti blago dodajes i oduzimas gas, toliko lufta ne sme da bude nije mi prvi auto,vozio sam i bolje i losije od ovoga. To je prvo a drugo ako svaki tako zvoni onda j.... takav auto... Jasno je da je auto presao kilometrazu, ja sam toga svestan. I svestan sam da je tezak(tezi je od mondea jedino je laksi od novog Galaxija) i da je to dodatno opterecenje.

maksimus69

Poruka od maksimus69 » petak, 3. maj 2013. u 20:31h

A na kraju doci cu kod tebe. U stvari mi se i znamo- iz Resnika sam.

bojcistv

Poruka od bojcistv » petak, 3. maj 2013. u 23:12h

Kada ti ode taj zglob onda ti trese volan prilikom ubrzanja. Znaci dok dodajes gas on pocinje da trese. Iskusio na vlastitoj kozi. Ne mozes da zamijenis za bilo sta drugo. Zglob se moze sam mijenjati ili cijela poluosovina. Lakse je mijenjati cijelu poluosovinu, ali nije ni toliko tesko promijeniti same lezajeve na krstu. Vrlo vjerovatno da su ti samo lezajevi otisli i u tom slucaju nece to biti skupo.

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » subota, 4. maj 2013. u 02:39h

maksimus69 piše: ako svaki tako zvoni onda j.... takav auto...

Connect (1.8 tdci) fabrički tako zvoni . Sa naplatne rampe (otvoren prozor) kad krenem, kao formulu da šaltam ....
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

maksimus69

Poruka od maksimus69 » nedelja, 19. maj 2013. u 22:12h

Da samo prijavim-promenio donji nosac motora i auto se bolje ponasa. Cini mi se da je zategnutiji malo. Danas sam ga bas probao imao sam put od jedno 400 km i opet se cuje klang. Idem ponovo kod majstora. Imam utisak kada dodajem gas od 3-4 te brzine da postoje blage vibracije -ne volana nego negde dole. Mislim da ipak mora da se menja taj jebeni krst ili lezajevi.Javljam sta sam uradio.

maksimus69

Poruka od maksimus69 » utorak, 25. jun 2013. u 12:40h

Problem je resen necete verovati sa dve podloske dimenzija 32x55x4mm. Na taj nacin je leziste lezajeva pomereno za 4mm unutra i sad nema lufta i ne cuje se kad dodajem gas. Resenje je privremeno ali bi trebalo da radi izvesno vreme i u sustini bar znam sta je. U pitanju su solje poluosovina i sa jedne i sa druge strane. Ovo je elegantno resenje a to sam saznao naravno ne od majstora(svaka njima cast)nego od preprodavaca automobila(moj prijatelj).

bojcistv

Poruka od bojcistv » utorak, 25. jun 2013. u 18:19h

Sjajno stp si rijesio problem druze. Samo interesuje me gdje si tacno stavio podloske? Na poluosovinu kod homokinetickog zgloba?

maksimus69

Poruka od maksimus69 » utorak, 25. jun 2013. u 20:22h

Da.I tako sam pomerio celu poluosovinu unutra u solju za 4mm. Neverovatno.Taj moj prijatelj imao je isti problem sa mazdom 6, posto je poluosovina bila 80 000 za nju on je otisao kod nekog lika u Vrcinu koji je rasturio Smaksa i nabudzio na Mazdu! Nije originalno pasovala ali je nabudzio.Zaboravih da kazem-Mazda je imala direktan sudar,pre toga.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“