Gasi se na leru Fokus 2001 85 kw
Moderator: Dragomir
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Gasi se na leru Fokus 2001 85 kw
Nakon zamene ulja i svih filtera pojavio se problem, ugasio se dva puta na leru za pređenih 150 km nakon servisa.
Prvi put na semoforu kad sam trebao da stanem a drugi put danas kada sam išao u drugoj na leru kroz ulicu.
Počela je da treperi lampica grejača i ugasio se, vratim ključ pa ponovo dam kontakt lampica ne treperi i auto upali odma.
Jel može da se zezne pumpa u rezeorvaru ako vakum pumpom dovlačiš gorivo do fitera?
Prvi put na semoforu kad sam trebao da stanem a drugi put danas kada sam išao u drugoj na leru kroz ulicu.
Počela je da treperi lampica grejača i ugasio se, vratim ključ pa ponovo dam kontakt lampica ne treperi i auto upali odma.
Jel može da se zezne pumpa u rezeorvaru ako vakum pumpom dovlačiš gorivo do fitera?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Poruka: 129
- Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h
Re: Gasi se na leru Fokus 2001 85 kw
Bosch pumpa,tj elektronika to su joj pocetni simptomi ako je tdci!A hoce da bude i do senzora radilice.Na dijagnostiku da vidis sta ce da prijavi.
Poslednja izmena: Dejan Nis, na dan ponedeljak, 10. jun 2013. u 22:05h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
bos je kod tddi,delphi je kod tdci.
moze da bude mnogo toga,treperenje lampice grejaca signalizira lose ubrzigavanje,tako da moze da bude pumpa,sve 4 dizne,pranje sistemai da te kosta preko hiljadu evra a moze da bude i neka glupost,neki dihtung ili neko crevo.
mada ako je problem prvo jutarnje paljenje,tipovao bih na neku glupost ali posto se kod tebe gasi u voznji problem moze da bude vrlo ozbiljan.
skokni do dragomira nije ti daleko...on ce reci tacnu dijagnozu.
nezahvalno je preko tastature.
moze da bude mnogo toga,treperenje lampice grejaca signalizira lose ubrzigavanje,tako da moze da bude pumpa,sve 4 dizne,pranje sistemai da te kosta preko hiljadu evra a moze da bude i neka glupost,neki dihtung ili neko crevo.
mada ako je problem prvo jutarnje paljenje,tipovao bih na neku glupost ali posto se kod tebe gasi u voznji problem moze da bude vrlo ozbiljan.
skokni do dragomira nije ti daleko...on ce reci tacnu dijagnozu.
nezahvalno je preko tastature.
-
Jeste nego kod nas je sve bosch.... 

- acadimke
- Kontakt:
Moja voznja je 10 km u jednom pravcu (posao) i 10 km u povratku svakog dana, voznja gradom.
Pali na pola kljuca, vuce dobro, odjednom primetim da pocne da blinka lampica i nakon dve sekunde se ugasi, upalim auto i nastavljam dalje bez problema.
Gasi se jednom u tri- cetri dana, juce sam ga malo isterao van grada da vidim kako se ponasa na visim obrtajima, vozio sam 160 bez problema, davao gas u mestu do 5 000 obrtaja ne pali lampicu.
Onaj test mode na tabli ne prijavljuje dtc greske, idem na dijagnostiku da vidim koje ce greske da pokaze.
Pali na pola kljuca, vuce dobro, odjednom primetim da pocne da blinka lampica i nakon dve sekunde se ugasi, upalim auto i nastavljam dalje bez problema.
Gasi se jednom u tri- cetri dana, juce sam ga malo isterao van grada da vidim kako se ponasa na visim obrtajima, vozio sam 160 bez problema, davao gas u mestu do 5 000 obrtaja ne pali lampicu.
Onaj test mode na tabli ne prijavljuje dtc greske, idem na dijagnostiku da vidim koje ce greske da pokaze.
-
Vidi pa javi sta kaze dijagnostika.
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Preko test moda ni ne mozes videti sve greske. Originalna dijagnostika je jedino resenje.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- acadimke
- Kontakt:
Bio sam kod Dejana u Ns Focus group u Veterniku (Novi Sad) kojeg preporucuje Dragomir, povezao je dijagnostiku samo da proveri kakav je pritisak u sistemu ubrizgavanja jer nije imao vremena za detaljan pregled, predlozio je da ostavim auto preko noci pa da pogleda sve na tenane kad se auto ohladi.
Dijagnostika kaze da je pritisak dobar na leru, medjutim kaze da ima nekih varijacija u pritisku kad se doda i pusti gas, nisam najbolje razumeo, Morace detaljnije da se pregleda i da se vide greske.
Danas bio za Bg i vratio se za NS odma bez gasenja auta, nije se gasio.
Dijagnostika kaze da je pritisak dobar na leru, medjutim kaze da ima nekih varijacija u pritisku kad se doda i pusti gas, nisam najbolje razumeo, Morace detaljnije da se pregleda i da se vide greske.
Danas bio za Bg i vratio se za NS odma bez gasenja auta, nije se gasio.
- DB9
- Kontakt:
probaj da izvadis situaciju nekim wyns tretmanom ali mislim da su vec poceli problemi.
kakav je dim iz auspuha?
ali pogledaj tako sto ces da budes napolju a neko da sedne u tvoj autoi da krene iz mesta prva druga i vidi kakav je dim izjutra pri prvom paljenju kad suto odstoji 10 i vise sati.
kakav je dim iz auspuha?
ali pogledaj tako sto ces da budes napolju a neko da sedne u tvoj autoi da krene iz mesta prva druga i vidi kakav je dim izjutra pri prvom paljenju kad suto odstoji 10 i vise sati.
- acadimke
- Kontakt:
Posto sam pitao za problem red je da napisem kako sam ga resio, problem je nestao brisanjem gresaka na dijagnostici.
Da rezimiramo: Gasio se tako sto se prvo palila lampica grejaca, to se desavalo na vecem usponu (Novi Sad- Iriski venac), ponekad kada usporavam iz trece u drugu. Nije se gasio kada se na ravnom putu doda gas preko 4000 obrtaja, takodje ni kad stisnes gas do kraja na leru.
Otisao kod majstora i dijagnostica je prijavila onu zloglasnu gresku p0251 i jos neke za ubrizgavanje (nisam upisao koje
), greske su obrisane i preporuceno mi je da probam auto pa ako se bude desavalo ponovo da se vide dizne i pumpa.
Odlucih da ga poteram uz Frusku goru (jednom na Avali) gde je veliki uspon da vidim ima li promena nakon brisanja gresaka, auto se nije gasio i evo do danas nakon 1 000 km radi dobro, nema gasenja ni blinkanja lampice.
Prelivi na diznama (ler) su izjednaceni, otvarao filter goriva nema opiljaka uopste, za sada radi i ne diram nista, videcemo dalje.
Da rezimiramo: Gasio se tako sto se prvo palila lampica grejaca, to se desavalo na vecem usponu (Novi Sad- Iriski venac), ponekad kada usporavam iz trece u drugu. Nije se gasio kada se na ravnom putu doda gas preko 4000 obrtaja, takodje ni kad stisnes gas do kraja na leru.
Otisao kod majstora i dijagnostica je prijavila onu zloglasnu gresku p0251 i jos neke za ubrizgavanje (nisam upisao koje

Odlucih da ga poteram uz Frusku goru (jednom na Avali) gde je veliki uspon da vidim ima li promena nakon brisanja gresaka, auto se nije gasio i evo do danas nakon 1 000 km radi dobro, nema gasenja ni blinkanja lampice.
Prelivi na diznama (ler) su izjednaceni, otvarao filter goriva nema opiljaka uopste, za sada radi i ne diram nista, videcemo dalje.

- DB9
- Kontakt:
ekstra ako ce tako da ostane.
gde na ovu skupocu da te jos satera 500 jevreja za sugave dizne.
gde na ovu skupocu da te jos satera 500 jevreja za sugave dizne.
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
Moram da ozivim temu,danas da ga upalim pocne da treperi lampica grejaca stanem,vratim kljuc upalim opet iz prve normalno. Prvi put poceo da vergla i blinka lampu za grejace,jel moguce da neka dizna izgubila kod ili tako nesto neki vakum ventil sta znam? A samo sto promenih pumpu posle 2 meseca iskljucivo lukoil ecto dizel,sad sipah ovaj adi dizel na coralu i sad ovo sa lampicom Misljenja za ovo sa lampicom to mi se nikad nije desilo. Vozio sam ga posle toga nikakav problem i pali normalno da kucnem u drvce.