Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 16v Zetec-s, problem sa primanjem gasa u toku vožnje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Rusa
Poruka: 2
Član foruma od: subota, 23. jun 2012. u 09:28h

Focus 16v Zetec-s, problem sa primanjem gasa u toku vožnje

Poruka od Rusa » sreda, 26. jun 2013. u 21:21h

Mom sinu se na putu za Tasos, posle ulaska u Grčku, odjednom počelo da dešava sledeće:
u toku vožnje autoputem auto je počeo da trokira i usporava, pritiskom na papučicu gasa ništa se ne dešava, ne prima gas. Pošto je auto počeo da usporava, stao je u zaustavnu traku autoputa i u leru pokušavao da dodaje gas ali ništa. Onda je ugasio motor i posle pola minuta ponovo upalio, motor je normalno primao gas, kao da se ništa pre toga nije dešavalo. Nastavili su sa putovanjem i posle 10-15 minuta vožnje ponovila se ista priča, trokira, ne prima gas. Ponovo su stali, ugasili motor, ponovo upalili i sve je radilo normalno opet sledećih 10-15 minuta, i tako 5-6 puta dok nisu stigli do Tasosa. Sledećeg dana su krenuli kolima na neku plažu 10-tak km dalje i kada se motor zagrejao, posle 10-tak minuta, opet se ponavlja ista priča. Da napomenem da se nije upalila nijedna lampica na kontrolnoj tabli.
I još nešto što može da bude neki pokazatelj, do Grčke i dobar deo Makedonije se putovalo noću, znači nije bilo vruće.
Da li neko može da mi kaže u čemu može da bude problem, kako bi to pokušao da sredi kod nekog majstora, a da ga ovaj ne zavlači sa pričom kako bi mu uzeo pare menjajući mu neke delove koje mu neće srediti dotični "kvar".

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Re: Focus 16v Zetec-s, problem sa primanjem gasa u toku vožn

Poruka od deketa » sreda, 26. jun 2013. u 22:48h

Jel je auto na plin?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 27. jun 2013. u 00:00h

Nešto u vezi sa dovodom goriva... pumpa goriva oslabila,puklo kućište pumpe goriva,neko crevo goriva popustilo,labav džek od pumpe,nagoreo džek od pumpe.

Da li se to dešavalo kad je bio pri kraju sa gorivom a recimo bio na nekom nagibu ?

A ako auto ima plin... onda se ova priča dosta menja.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Rusa
Poruka: 2
Član foruma od: subota, 23. jun 2012. u 09:28h

Poruka od Rusa » četvrtak, 27. jun 2013. u 08:13h

Auto nema plin, a dešava se i na ravnom put. Tada može da ide na nekom minimalnom gasu, dok se potpuno ne uspori i stane.
Nekoliko dana pre puta bio je u servisu i promenjen je samo plovak goriva (ne i pumpa). Inače pali iz prve.

Još nešto. Pošto sam u servisu reklamirao da mi neki put opadne ler gas, produvali su i očistili usisne vodove i promenili jedno crevo koje je bilo naprslo.

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » četvrtak, 27. jun 2013. u 10:23h

Markedjani piše:Nešto u vezi sa dovodom goriva... pumpa goriva oslabila,puklo kućište pumpe goriva,neko crevo goriva popustilo,labav džek od pumpe,nagoreo džek od pumpe.

Da li se to dešavalo kad je bio pri kraju sa gorivom a recimo bio na nekom nagibu ?

A ako auto ima plin... onda se ova priča dosta menja.
Markeđani, ja bih na prvu loptu rekao da je nešto oko struje...Npr, počeo bih od bobine, preko kablova i svećica...

Jedino što mi se ne uklapa u ovaj kvar je što se auto oporavi na kratko nakon što se ugasi...

Ali, ovo je tipičan kvar za fokuse sa zetec se motorom...Vidim da je motor 1.6 16v...Kod njega se ovakva situacija često dešava...

Moj savet je za svaki slučaj proveriti i bobinu!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 27. jun 2013. u 11:16h

Ja i dalje tipujem na gorivo... ako su kablovi,bobina,svećice to bi non stop trokiralo i struja nije tako drastična da ostaješ gasa,struja uglavnom il' trza il' ne možeš uopšte da upališ auto :)

Menjan je skoro plovak (čitaj-kućište pumpe za gorivo... pošto je to sve u jednom sklopu) i vrlo je moguće da tu nešto ne štima.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Sajin
Poruka: 79
Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h

Poruka od Sajin » četvrtak, 27. jun 2013. u 11:54h

Pumpa ! 99%

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 27. jun 2013. u 14:01h

Када се то деси , скини једна кабл са бобине , одаљига 1-2 цм , и нека неко вергла .
Треба да се види да скаче варница .

Andrija#46
Poruka: 94
Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 16:39h

Poruka od Andrija#46 » utorak, 22. okt. 2013. u 15:37h

Rusa piše:Mom sinu se na putu za Tasos, posle ulaska u Grčku, odjednom počelo da dešava sledeće:
u toku vožnje autoputem auto je počeo da trokira i usporava, pritiskom na papučicu gasa ništa se ne dešava, ne prima gas. Pošto je auto počeo da usporava, stao je u zaustavnu traku autoputa i u leru pokušavao da dodaje gas ali ništa. Onda je ugasio motor i posle pola minuta ponovo upalio, motor je normalno primao gas, kao da se ništa pre toga nije dešavalo. Nastavili su sa putovanjem i posle 10-15 minuta vožnje ponovila se ista priča, trokira, ne prima gas. Ponovo su stali, ugasili motor, ponovo upalili i sve je radilo normalno opet sledećih 10-15 minuta, i tako 5-6 puta dok nisu stigli do Tasosa. Sledećeg dana su krenuli kolima na neku plažu 10-tak km dalje i kada se motor zagrejao, posle 10-tak minuta, opet se ponavlja ista priča. Da napomenem da se nije upalila nijedna lampica na kontrolnoj tabli.
I još nešto što može da bude neki pokazatelj, do Grčke i dobar deo Makedonije se putovalo noću, znači nije bilo vruće.
Da li neko može da mi kaže u čemu može da bude problem, kako bi to pokušao da sredi kod nekog majstora, a da ga ovaj ne zavlači sa pričom kako bi mu uzeo pare menjajući mu neke delove koje mu neće srediti dotični "kvar".

ja i dalje imam isti problem... ako si resio nekako javi ovde pa da resim i ja vec jednom....

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » utorak, 22. okt. 2013. u 16:09h

Slicni simptomi ali na drugim vozilima su zaprljan filter goriva, mom prijatelju na golfu 2 1.8 gti je radio na leru dobro ali cim doda gas auto hoce da se ugasi, filter je valjda propustao gorivao na leru a kad se doda gas i kad treba vise goriva da prodje kroz njega dodje do zakrcenja.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Andrija#46
Poruka: 94
Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 16:39h

Poruka od Andrija#46 » utorak, 22. okt. 2013. u 16:42h

radio sam servis skoro, menjao filtere opet isto............ ovo je ili pumpa ili nesto oko struje... mada vise mi smrdi na pumpu.....

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 22. okt. 2013. u 18:17h

Pumpa, ne znam sta cekas da se desi. Popravi stvar sama od sebe. Tesko, automobili ne funkcionisu bas tako, uglavnom se pokvare.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“