Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

fokus 1,8 tddi tesko pali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
duledu
Poruka: 17
Član foruma od: petak, 21. sep. 2012. u 22:37h

fokus 1,8 tddi tesko pali

Poruka od duledu » nedelja, 14. jul 2013. u 23:01h

Auto mi je do juce palio iz prve bez problema. Juce sam hteo da ga upalim i nije hteo vec iz 3 puta uz pomoc gasa. Posle toga sve ok. Posle toga je je stajao nekoliko sati i upalio iz prve. Danas kad sam ponovo pokusao da upalim malo je verglao i upalio uz pomoc gasa. Odmah sam ga ugasio tj posle 10 sek i upalio bez problema. Jedino sto sam primetio mada mozda nisam ni obracao je da mi se oseca miris nafte kad upalim klimu. Znam da mi je potrebno da promenim filter klime i da je mozda to razlog mirisa. Ne curi nigde i ne trosi ulje . U cetvrtak sam dosao sa mora i nije imao nikakvih problema a problemi sa paljenjem je poceo tek u subotu tj juce. Molim za pomoc

krang
Poruka: 29
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 01:28h

Re: fokus 1,8 tddi tesko pali

Poruka od krang » nedelja, 14. jul 2013. u 23:14h

GREJACI MOZDA

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » nedelja, 14. jul 2013. u 23:15h

sindikat bosista je unajmio zajebanog vraca, satra fordove pumpe, al zato je sve manje i manje sismisa :)
salim se naravno, ne mora bit, ja bih pregledao crijeva od goriva, moj je znao izverglati akumulator i ne upali, za svaki slucaj kupi kutijicu onih gumenih dihtunga, ne znam dimenziju, otprilike vidi, stavi njih na filter i lajtunge pa onda zakaci crijeva, ako je negdje vuklo sigurno nece vise

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 15. jul 2013. u 08:49h

Pogledaj prelivna creva,ali bojim se da je u pitanju bos pumpa.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

duledu

Poruka od duledu » ponedeljak, 15. jul 2013. u 17:18h

jutros je upalio normalno ajd da kazem da se vrlo malo tj neprimetno pomucio a sad sam upravoprobao i upalio bes greske. samo da dodamda sam jutros i sada palio sa rezervnim kljucem jer sam tako procitao u nekom od raniji postova sa istom problematikom. Ko ce ga znati. Voleo bi da je sitan kvar ali sad si me zabrino za boss pumpu.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 15. jul 2013. u 20:27h

Probaj da parkiras auto na nizbrdici sa farovima na nize I vidi kako ce paliti,a probaj I kontra (neka auto prenoci)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Dejan Nis
Poruka: 129
Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h

Poruka od Dejan Nis » ponedeljak, 15. jul 2013. u 23:31h

Tako je probaj ako zeza na ravnom ili uzbrdici,onda pumpa treba da se predihtuje.

duledu

Poruka od duledu » subota, 20. jul 2013. u 21:04h

Auto pali mnogo bolje i vozio sam ga ovih dana ali miris dizela me ubi kad upalim klimu ili ventilator cak i kad ga ugasim pa posle nekog vremena osetim miris dizela cak i kad prodjem pored njega. tek danas sam primetio malu baricu pipnem i pomirisem. Negde curi dizel, barica se nalazi bas ispod iterkulera. Moguce da su prelivna creva. Skoro sam dosao sa mora pa sam malo dekintiran tako da ga necu voziti par dana dok ne primim platu pa kod majstora. Ima li ovo veze sa mojim prvim postom u vezi paljenja. Dal ovo isklucuje boss pumpu a ubacuje u moguci kvar pumpu za gorivo.

Dejan Nis

Poruka od Dejan Nis » subota, 20. jul 2013. u 21:16h

Pa otvori haubu i pogledaj ako su prelivna onda se vidi dali pusta neko ako je trulo,ako ne onda pusta pumpa trece nema! :punnish:

duledu

Poruka od duledu » subota, 20. jul 2013. u 21:22h

Ovi smajlici pokazuju moje znanje. Nacu nekog sutra da mi to proveri

Kakanjac
Poruka: 2
Član foruma od: subota, 20. jul 2013. u 22:49h

Poruka od Kakanjac » subota, 20. jul 2013. u 22:55h

Ford Focus 1.8 tdci 2002 85kw

Skoro pa isti problem prije par dana sam primjetio kada vergla skoro nekad i nece da upali samo vergla i stane sign0023 ...
Primjetio sam ispod haube ima neko crevo nije bas dobro "uslo" u drugo skoro pa da nemam vremena otici do majstora pa me zanima dali je to do bosh pumpe ? i koja je cjena za ovaj model focusa (€)

duledu

Poruka od duledu » ponedeljak, 29. jul 2013. u 22:39h

samo da javim da mi je zamenjena gumica kod prelivnih creva, i predlog da dodjem za 10ak dana za zamenim ta creva tj da stavi pancirna kako sam ga razumeo. Da ne bi otvarao novu temu pojavila mi se jos jedna situacija kompresor od klime mi ne pali u poslednje vreme svaki pu. malo pre sam isao do grada i upalio klimu. Radila je tj hladila je a kad sam izasao iz kola cuo sam da mi sisti malo jace kao da sam gumu probusio . Guma ok. Sistanje dolazi iz predela ispod pk kaisa. Sta to moze da bude. Klimu sam napunio pre mesec dana. Jel moguce da je neko crevo stradalo i da pusta freon. temperaturu nije nabio al mi se cini da imam vise tecnosti u posudi. Molim za pomoc. Sutra ce ici kod majstora ali mi sad djavo neda mira. pozdrav

Dejan Nis

Poruka od Dejan Nis » ponedeljak, 29. jul 2013. u 22:49h

To sto nepali kompresor moze da bude ili do njega ako nije duze vreme paljen ili nema freon,a to sistanje kad je ugasis je normalno posle gasenja klime.... :dd1:

duledu

Poruka od duledu » ponedeljak, 29. jul 2013. u 22:51h

ok razumem ali nisam primetio to ranije. Klima je radila ali da 20 min posle gasenja auta sisti i dalje to mi nije jasno

Dejan Nis

Poruka od Dejan Nis » ponedeljak, 29. jul 2013. u 23:07h

Pa nisi reko da toliko obicno se cuje par sekundi,verovatno ti negde pusta freon ako kazes da je oko pk kaisa verovatno da je oko kompresora.Najbolje kod majstora da ispita sistem dali drzi pritisak i da ti promeni ulje u kompresor.

duledu

Poruka od duledu » subota, 3. avg. 2013. u 15:14h

Upravo sam se vratio od majstora. Crevo od klime je puklo pa sam morao da menjam . Nije moglo nista da se nabudzi pa sam nasao polovno za 4500 din i punjenje klime 3000 din jer je kompletno sve iscurilo.A pre mesec dana sam punio klimu pred more. Pozdrav

Dejan Nis

Poruka od Dejan Nis » subota, 3. avg. 2013. u 18:20h

A sta napravi sa paljenjem?

duledu

Poruka od duledu » petak, 9. avg. 2013. u 22:34h

Zamenio mi gumicu neku na prelivnom crevu, tu je pustalo gorivo i prskalo. posle toga niti smrdi dizel niti curi a pali kao mina :) .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“