Light show na tabli fokus mk1
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Light show na tabli fokus mk1
Udjoh u auto,dam kontakt,cakcu brave lampice na tabli kao light show sve se pale i gase naizmenicno,brisaci vrte,alnaser cakce nece da zavrti...upalim ga na gurku,motor normalno radi,uteram ga u dvoriste ali sve se na autu pali i gasi nekontrolisano...
Premerio akumulator 12,95V...
Sta moze koji moj da bude,nisam pametan...
Premerio akumulator 12,95V...
Sta moze koji moj da bude,nisam pametan...
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Light show na tabli fokus mk1
Cek, zar nema Focus boljku sa tablama?
-
Pa ima,ali bi valjda trebao da upali normalno,ovo mi vise smrducka na komp...
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
probaj drugi akumulator
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
Akumulator je sigurno dobar,kupljen nov prosle godine,drzi 12,95V ali kad pokusam da verglam svlaci ga na 9V prestanem vrati se na 12,90V,nesto mi vuce struju samo jos da izvalim sta,ceo dan se ebavam sa anlaserom sve zivo izmenjao i opet isto...
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
-
Stavio drugi akumulator jutros,nista se ne menja,ali sam primetio da cakce neki sivi relej kad dam kontakt i tabla pulsira u tom ritmu a anlaser ni da pipne,zamenim taj relej isto cakce,isto se ponasa kao stari,na alnaseru izmenjao sve osim bendixa,al nista
...

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Probaj da dovedeš još neku masu na motor, npr. kablom direktno sa minus kleme na blok.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Probao sa dodatnom masom,i nista opet cakce relej,anlaser ni da pipne...
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
akumulator, 101%
-
Simptomi jesu kao da je akumulator ali nije,stavio drugi,probao i na kablove,isto se desava,sad sam skinuo i anlaser skroz sa auta da eliminisem njega i opet kad dam kontakt brljave lampice i centralne brave,popizdeh vise dosao kuci normalno posle 5 min usao u auto,dao kontakt, sve sljasti i cakce nikakvih problema nikad nije bilo i odjednom nista ne radi,bas mi nije jasno sta je moglo da se desi......
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
masa definitivno,i to neka sto ide na sasiju,pregledaj ima li on mase ispod akumulatora ili negdje na lijevoj muldi. relej se cuje zato sto nema struje dovoljno da odreaguje
Endura DE
-
Pregledao masu,improvizovao dodatnu masu direktno sa kleme,buni me sto kad dam kontakt u momentu svuce sa 12,50V na 9V kao da je nesto u kratkom spoju pa vuce struju...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Vidi koji su ti osigurači pod naponom kad daš kontakt pa idi metodom eliminacije dok ne nađeš kolo koje vuče višak struje... nemam pojma, kapiram da bi skontao i sam da je nešto jednostavno. Ili vidi na nekoj dijagnostici šta će da kaže, ako uopšte može da očita bilo šta dok tako brlja.
pozdrav, Bojan

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
jesi li moontirao nesto na auto u skorije vreme
Chip tuning za Ford-ove
-
Nista nisam dodavao,montirao,cak ni sijalicu nisam skoro menjao...
Ustvari menjao sam lezaj na poluosovini pre desetak dana,ali tu nije nista od struje otkacinjano...
Ustvari menjao sam lezaj na poluosovini pre desetak dana,ali tu nije nista od struje otkacinjano...
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Kad das kontakt (ne verglas) napon pada na 9V na kratko vreme, tako sam te razumeo. To znaci da neka linija povuce naglo struju, i to dosta, jer ako je dobar aku treba bas jaka struja da bi ga spustila na 9V. Problem je sto sve linije koje izlaze iz brave, cak i grejaci, imaju osigurace i kad bi jedna neispravna linija povukla toliko struje osigurac bi verovatno otisao. Moguce da kad das kontakt komp popali sve u autu, grejace, brisace, brave itd i kad se sve upali napon padne, sto ce reci da je komp kaput.
Sto kaze Bojan vadi osigurace jedan po jedan pa polako, proveri sve debele kablove od mase, sa + pola do grejaca i velikih potrosaca itd, tanka zica da pravi problem istopila bi se do sad.
Sto kaze Bojan vadi osigurace jedan po jedan pa polako, proveri sve debele kablove od mase, sa + pola do grejaca i velikih potrosaca itd, tanka zica da pravi problem istopila bi se do sad.
-
Jes,i to sto kazes...moguce da je komp pobrljavio,mada po njemu je i cackano prilikom chipovanja...
Bas sad pricam sa caletom,kaze mi on da na toj magistrali gde je anlaser i alternator ne ide osigurac,jer tu u trenutku zna da povuce i do 500ampera a i radi sigurnosti da ti se auto nebi ugasio u toku voznje,ostaje jos da pogledam alternator,mozda je on u kratkom spoju...
Bas sad pricam sa caletom,kaze mi on da na toj magistrali gde je anlaser i alternator ne ide osigurac,jer tu u trenutku zna da povuce i do 500ampera a i radi sigurnosti da ti se auto nebi ugasio u toku voznje,ostaje jos da pogledam alternator,mozda je on u kratkom spoju...
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Probaj da zamenis taj "veliki" sivi rele. Trebao bi da pasuje i od nekog mondea. To je par minuta posla.
-
Probao vec,isto se ponasa...
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Probaj kod Danka da stavite drugu instrument tablu? Mada bi trebalo ocitati greske iz racunara.
-
Skinuo anlaser,skinuo alternator sa auta i opet nenormalno povuce struju kad dam kontakt,bar sam eliminisao te dve stavke idemo dalje
...
Upravo skinuo i komp,opet vuce struju,kako sam krenuo ostace mi samo sasija...

Upravo skinuo i komp,opet vuce struju,kako sam krenuo ostace mi samo sasija...
- Mosha
- Kontakt:
Jel meris napon bas direktno na aku ili na klemama? Cudno je da padne na 9V, vuce mnogo a eliminisao si sve potrosace bez osiguraca, sta god da je izbilo bi osigurac do sad.
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Nema razlike da li meri na klemama ili na akumulatoru... jer je sve to isto dokle god su spojeni i imaju kontakt...
- Mosha
- Kontakt:
Ako pada napon i sa akumulatora znaci vuce struju, ako pada napon samo na klemama onda je kontakt klema-aku los, drugar je prosle godine kupio novi aku bezveze jer su mu kleme bile zaprljane iznutra onim belim cudom. Verovatno je proverio reko cisto da pitam.