eskort IV zveckanje u gornjem delu motora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 26. avg. 2013. u 10:21h
eskort IV zveckanje u gornjem delu motora
problem sa ford eskortom 16i 89god takce u gornjem delu motora kada se auto zagreje.Vozio sam kod majstora zamenio mi hidropodizace i bregastu zamenio mi ulje bilo je 15-40 a sada 10-40 i opet isto.dali neko zna kako da resim problem? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: eskort IV zveckanje u gornjem delu motora
Proveri pritisak ulja sa manometrom... isprati od početka dok je hladan i naravno kad se zagreje.
Ako opadne previše pritisak verovatno je uljna pumpa popustila,zapušeno sito uljne pumpe,koksiralo ulje pa su kanali za podmazivanje suženi i onda glava dobija loše podmazivanje.
Ako opadne previše pritisak verovatno je uljna pumpa popustila,zapušeno sito uljne pumpe,koksiralo ulje pa su kanali za podmazivanje suženi i onda glava dobija loše podmazivanje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Од тог минералног 15 /40 уља накупило се толико муља по каналима да не може лепо да напуни хидроподизаче . Треба да возиш извесно време са тим 10 / 40 надам се полусинтетичким уљем , да се стање поправи . Све ово важи , ако ти мотор није толико похабан , па да нема притиска уља .
Возио сам годину дана екорта 1.4 , који је био толико запуштен да је био за отпад . После годину дана и друге промене уља , успео је да утиша хидро подизаче да не звецкају
Возио сам годину дана екорта 1.4 , који је био толико запуштен да је био за отпад . После годину дана и друге промене уља , успео је да утиша хидро подизаче да не звецкају
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 26. avg. 2013. u 10:21h
hvala izmericu pritisak ulja u toku sledece nedelje pa da vidimo sta dalje ciniti.