Problem sa Focusom 1.4 (2002)
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 1. nov. 2013. u 12:13h
Problem sa Focusom 1.4 (2002)
Tek sam kupio Focus karavan 1.4 (2002) i imam dva problema:
Motor radi tiho i mirno, ali trosi neverovatnih 2 litra ulja na 1000km. Probao sam i sa polu i sa sintetickim i ista stvar. Majstor kaze da bih trebao da zamenim karike, gumice ventila i garnituru dihtunga. Gde su najjeftiniji delovi na primer u VA, Bg i okolini?
Drugi problem mi se javlja prilikom kocenja. Volan pocinje da se trese dosta sve dok auto ne uspori Ako ne kocim i vozim konstatnom brzinom, volan ne mrda. Majstor kaze da je verovatno neki disk kriv. Da li moze da bude jos nesto?
Da li je moguce ubaciti 1.6 motor, a da se nista ne dira i da sve pasuje kako treba?
Motor radi tiho i mirno, ali trosi neverovatnih 2 litra ulja na 1000km. Probao sam i sa polu i sa sintetickim i ista stvar. Majstor kaze da bih trebao da zamenim karike, gumice ventila i garnituru dihtunga. Gde su najjeftiniji delovi na primer u VA, Bg i okolini?
Drugi problem mi se javlja prilikom kocenja. Volan pocinje da se trese dosta sve dok auto ne uspori Ako ne kocim i vozim konstatnom brzinom, volan ne mrda. Majstor kaze da je verovatno neki disk kriv. Da li moze da bude jos nesto?
Da li je moguce ubaciti 1.6 motor, a da se nista ne dira i da sve pasuje kako treba?
- taunus gxl
- Poruka: 175
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 16:47h
Re: Problem sa Focusom 1.4 (2002)
Za ulje ne znam..ali zasto ti se trese volan to znam( Zato sto se i meni to desava
) Diskovi su ti nepravilno istroseni ili krivi...i proveri trap prednji..

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9941
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
a za motor bolje da si kupio odmah 1.6
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Kad skineš diskove provjeri prvo glavčine. Ako su one krive,džaba ćeš baciti pare na nove diskove.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Tacnije, 1.8 ili 2.0macaneli piše:a za motor bolje da si kupio odmah 1.6
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
1,6 može bez prepravke da se ubaci 

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!