U pitanju je Ford Ka sa 1.3 duratec motorom od 70 konja,2004. godište,prešao 81000 km,redovno servisiran,auto je u porodici od kad je kupljen. Auto ne prima gas kako treba,ako se gas dodaje lagano-onda je sve super,prima gas,vuče,sjajno,ako se gas pritisne malo žustrije(ako je ispod nekog broja obrtaja,pa se zgazi do kraja)-krene da štuca,kao da pumpa nije nabila dovoljno benzina u grani sa diznama. Išao sam kod nekoliko majstora i svi vrte istu priču-bobina,kablovi,svećice. Jedan majstor je stavio novu bobinu-radio je isto kao sa starom bobinom,pa je vratio fabričku bobinu koja je bila,tada je on "utvrdio" da su kablovi sigurno,naručio nove kablove,ugradio-isto(kasnije sam vratio fabričke,kvalitetniji su),svećice redovno menjane-nije elektrika. Što se tiče dizni,jedan majstor mi je rekao da su verovatno dizne,i tada su očišćene u ultrazvučnoj kadi,i auto je radio odlično(kako treba,prima gas lepo,ne štuca). Onda su mi sipali loše gorivo na jednoj pumpi(bio sam primoran tu da sipam,upalila se rezerva,a druge pumpe u blizini nisu radile

) i onda sve iz početka jer je auto radio očajno,štucao kao prvi put,čak i gore. Promenjen filter benzina,promenjene svećice(jer ih majstor na redovnom servisu nedelju dana pre tog lošeg goriva nije promenio,a trebalo je,ali uglavnom promenjene su nakon tog lošeg goriva),2 puta sipan aditiv za čišćenje sistema(u razmaku od 4000 km okvirno),očišćene su dizne u ultrazvučnoj kadi opet. Danas je urađen redovan servis na autu(promenjeni filteri ulja,benzina,vazduha,za polen,promenjeno ulje motora,svećice trebaju za idući servis),u servisu su mi rekli kako je to sitno i ako bude nastavilo da me zeza da dodjem. I dalje zeza,nezgodno je što u nekim situacijama je potrebna startnost motora(pri prestrojavanju u gradskoj vožnji) a on krene da štuca. Kada dam kontakt da palim auto,čuje se pumpa za benzin kako radi standardno,ali se negde u sred tog rada pumpe čuje i jedan zvuk,TAK,kao da nešto lupne,i to je napred kod motora,sumnjam da je ventil koji treba da pravi pritisak u grani sa benzinom(ako to postoji,kod motora sa karburatorom se višak benzina vraća u rezervoar,ne znam kako je realizovano kod motora sa ubrizgavanjem). Molim za razumevanje i pomoć,svaki komentar je dobrodošao,auto troši i dalje normalno-oko 6-6 i po litara u gradskoj vožnji

Hvala na strpljenju,malo je duži post,ali samo vi Fordaši možete da me razumete