Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fusion 1.4 TDCi 2004 - čudan zvuk u trećoj brzini

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
allex81
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 19. nov. 2013. u 20:07h

Fusion 1.4 TDCi 2004 - čudan zvuk u trećoj brzini

Poruka od allex81 » ponedeljak, 25. nov. 2013. u 17:22h

Pozdrav, imam pitanje za sve prisutne :-) Problem je sledeće prirode... U trećoj brzini pri ubrazanju između 40-60Kmh se čuje čudni škriputav zvuk koji ne mogu da odredim odakle dolazi ali je definitivno od napred, nakon 60Kmh zvuk nestaje. Takođe zvuk je slabijeg intenziteta ako se laganije ubrazava. U drugim brzinama 1,2,4,5 tog zvuka nema. Danas sam posetio majstora gde smo dok je auto bio na dizalici probali isto ni tad se zvuk nije pojavljivao. Između ostalog ustanovljeno je da donji nosač motora nije dobar, i ležaj poluosovine što ću i menjati. Interesuje me da li je neko imao ovakav problem i da li ovo može da dolazi iz menjača ili ovaj ležaj proizvodi možda taj zvuk?

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Re: Fusion 1.4 TDCi 2004 - čudan zvuk u trećoj brzini

Poruka od Shomy_ksh » ponedeljak, 25. nov. 2013. u 21:57h

izmenjaj to pa vidi sta se tad desava sa autom thumbsuph
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Drizzt
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 12. feb. 2014. u 22:23h

Poruka od Drizzt » ponedeljak, 17. feb. 2014. u 20:55h

Samo da pitam za epilog?

Ja sam kupio ford fusion 1.6 benzinca 2003 godiste pre dve nedelje i upravo sam se vratio sa kraceg puta (~250km) i primetio sam 'neki' zvuk bas u trecoj. Kao 'hucanje', tesko je opisati. Kao da se osete slabasne vibracije kada levo stopalo skroz prislonim na pod.
Pre ovog puta sam presao ispod 60tak km u BGDu i nisam primetio taj zvuk sto ne znaci da ga nije bilo vec da ga ja nisam detektovao usled gradske buke.

DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h

Poruka od DukeLander » sreda, 19. feb. 2014. u 08:49h

Ista prica i kod Mondea Mk2, 1.8TD '98 god. Od prvog dana se cuje a imam ga vec 2 godine... ne mogu da otkrijem odakle dolazi...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

vladista
Poruka: 45
Član foruma od: subota, 29. jun 2013. u 14:57h

Poruka od vladista » četvrtak, 20. feb. 2014. u 11:27h

Evo i mene da se prikljucim sa istim problemom ....fusion 1.4 tdci....u trecoj negde od 1800 do 2100 obrtaja pogotovo u opterecenju(brdu)......zvuk otprilike kao ,, ti ti ti ti ti ti ti ,,, u razmacima od po pola sekunde....ne znam sa cim bih ga uporedio(kao kad bonsek platno stegne metal-nesto slicno tome samo kratko i resko) ali se cuje...nije preterano jak ali.....ne znam da nema veze sa opterecenjem plivajuceg zamajca(ako ga imam)...ali bi onda u cetvrtoj i petoj pre trebao da pusta taj zvuk...ali ga nema....samo u trecoj brzini....

Drizzt
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 12. feb. 2014. u 22:23h

Poruka od Drizzt » nedelja, 2. mar. 2014. u 21:46h

ja sam u medjuvremenu primetio da nije samo do trece brzine vec i u 4-toj ali uvek pri brzini od oko 60km/h (benzinac 1.6).

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“