Pozdrav svima,
Pratio sam ovu temu na stranim forumima, al bez zakljucaka oko konkretnog resenja problema, pa evo da podelim sa vama i da vidim iskustva.
Naime problem je praznjenje akumulatora koje se pojavljuje ad-hoc bez ikakvog pravog uzroka, provereni naravno agregati, akumulator zamenjen, a problem se i dalje desava.
Za razliku od ljudi koji se srecu sa tim problemom vrlo cesto, mene taj problem zadesi u proseku jednom u 6 meseci, al je def problem koji se ponavlja.
Na forumima razne ideje, od Bluetooth modula do nepravilnog gasenja itd... al se svi pozivaju na Firmware i na Ford koji ignorise problem.
Da li je neko imao slican problem, i da li ga je i kako resio?
Hvala unapred.
Mondeo MK4 1.8TDCI Prazenjenje akumulatora
Moderator: Dragomir
- gianneli
- Poruka: 7
- Član foruma od: ponedeljak, 13. feb. 2012. u 16:13h
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Mondeo MK4 1.8TDCI Prazenjenje akumulatora
Da li ti se skroz isptrazni, koji su to simptomi? Meni na hladnom teze pali vec par godina.
Sumnjao sam na ovo I ono dok se jednom nije ispraznio acc. Evo sad kako je hladnije, vec je poceo da vergla po sekund dva i svetla na dashu da se ugasi - upali, pri paljenju. Menjao bih acc, ali
1. jos uvek nisam 100% siguran da je to
2. Novi original je 18000 (60/ 590)
3. Zamenski su 8000 (60/ 540) i 10000 (63/610?),
sto ce reci, cena je prevelika za lov u mutnom.
Sumnjao sam na ovo I ono dok se jednom nije ispraznio acc. Evo sad kako je hladnije, vec je poceo da vergla po sekund dva i svetla na dashu da se ugasi - upali, pri paljenju. Menjao bih acc, ali
1. jos uvek nisam 100% siguran da je to
2. Novi original je 18000 (60/ 590)
3. Zamenski su 8000 (60/ 540) i 10000 (63/610?),
sto ce reci, cena je prevelika za lov u mutnom.
- gianneli
- Poruka: 7
- Član foruma od: ponedeljak, 13. feb. 2012. u 16:13h
Isprazni se skroz, potpuno je mrtav da ni centralna od vrata ne rade.
Problem nije do akumulatora a ni do agregata, jer ga upalim na kablove, i posle 15-tak minuta se ponasa normalno, i tako 5-6-7... meseci do sledece prilike (poslednji put pre ovog je se izvukao akumulator za Djurdjevdan, tako da ne mogu da to povezem sa hladnim vremenom).
Evo jednog linka koji ilustruje o cemu pricam:
http://www.talkford.com/topic/196899-ha ... -syndrome/
Problem nije do akumulatora a ni do agregata, jer ga upalim na kablove, i posle 15-tak minuta se ponasa normalno, i tako 5-6-7... meseci do sledece prilike (poslednji put pre ovog je se izvukao akumulator za Djurdjevdan, tako da ne mogu da to povezem sa hladnim vremenom).
Evo jednog linka koji ilustruje o cemu pricam:
http://www.talkford.com/topic/196899-ha ... -syndrome/
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: subota, 9. jan. 2010. u 15:54h
malo kasnim sa odgovorom kod mene je bio neko vezao cd radio tako da kad i skinem pločicu radia vuče struju , drugi mogući problem jeste da ti se nezatvaraju zadnja gepek vrata pa gori sijalica u gepeku a ti neznaš .rešenje je jednostavno naročito ako nemaš fabrički radio več neki naknadno ugradjivan .meni je majstor prebacio da mi se radio pali kad okrenem kontakt bravu za paljenje a isključi kad ugasim motor i rešio sam problem. kakav bluetoot i ostale gluposti.