Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta 1.4 TDCi izgubila snagu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Fiesta 1.4 TDCi izgubila snagu

Poruka od Ratibor » petak, 29. nov. 2013. u 15:10h

Ljudi, vracao sam se sa nekog puta, upali mi se rezerva u autu i reko nije vazno, sacekcu jos 20ak kilometara dok stignem kuci da sipam na pumpi gde ga obicno i kupujem. Vozim tako gore dole po nekim brdima kad odjednom na nekoj uzbrdici poce da se davi gde inace lagano izlazim trecom...prebacim drugu isto, onda u prvu i jedva se izvucem nekako sa stisnutim gasom do patosa (bukvalno) i navucenih jedva 1800 obrtaja. Tako da mi sad auto jedva ide...upalim ga recimo i prvom krenem, zalepim naglo gas do kraja a on nista...jedva krene da dize obrtaje...znaci treba mu 10 sekundi da od recimo 1000 dodje do 2000. Jel zna neko sta bi to moglo da bude? Pada mi na pamet da je povukao mulj i zapusio filter a ne znam da li su to ti simptomi. Takodje sam na autoputu ranije tog dana sipao oko 10l ED pa ne znam da li postoji mogucnost da je losa nafta u pitanju, mada nema sanse da je ovoliko losa jer ovo bi i sa motornim uljem islo bolje.
Inace auto pali kao mina, ne dimi, ulje mi nije popio ni gram, i to sam proveravao. Gledao sam sva creva bas detaljno i sva deluju dobro...jedino sam taj filter menjao proslog decembra pred novu godinu. Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude? U ponedeljak idem na zamenu ulja i filtera a do tada mozda imate neki koristan savet.
Inace kad auto malo odstoji pa kad ga upalim prvih 100 metara krene fino i onda opet ide kao da me šlepa neki moped.
Moj ford stari nikad se ne kvari

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Fiesta 1.4 TDCi izgubila snagu

Poruka od Markedjani » petak, 29. nov. 2013. u 16:29h

check engine lampica upaljena ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Re: Fiesta 1.4 TDCi izgubila snagu

Poruka od Ratibor » petak, 29. nov. 2013. u 17:43h

Ne ne prijavljuje nikakvu gresku..Sve izgleda normalno osim sto se vuce kao prebijena macka
Moj ford stari nikad se ne kvari

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“