Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ulje na iberlaufu bela skrama

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

zoranmami
Poruka: 62
Član foruma od: ponedeljak, 24. jan. 2011. u 12:59h

Ulje na iberlaufu bela skrama

Poruka od zoranmami » četvrtak, 5. dec. 2013. u 19:53h

Nadam se da nisam duplirao neku od tema u tom slucaju molim moderatore da izmene naslov teme.
Naime na autu iz potpisa je uradjeno ili promenjeno sledece: Novi klipovi sa karikama na njima u kompletu ,gumice ventila u originalu ,leteci ,lezeci , stelovani su ventili Ulje motorcraft 5w-30 ....
i Nakon predjenih 5000km primetih na betonu ispod auta bara ulja.
Prvoverim ulje na meracu sislo je na prvu crtu proverim kuciste filtera vazduha jer mi je ta provera postala rutina jer zbog prljaVog i masnog kucista sam odradio sve ovo da se nadovezem : otvorim kuciste kad unutra ispod filtera vazduha ulje u vecim kolicinama i bela skrama kao majonez cekicko skinem crevo od ibera nije zapuseno ocigledan je beli dim dok se dodaje gas a i prsti pomalo ulja ....
vodu ne trosi , cuje se neko zveketanje kada je hladan motor jace, kad dostigne radnu temperaturu slabije osetno je samo prilikom stiskanje papucice gasa.
Dali je neko imao slicu muku da ne kazem iskustvo sta raditi svaki dobro namerni predlog je dobro dosao hvala.
Ford Fokus 1.6 100 ks 2004 god

DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h

Re: Ulje na iberlaufu bela skrama

Poruka od DukeLander » nedelja, 8. dec. 2013. u 12:12h

Kao da ti je neka kompresiona karika produvala... bar je meni bilo isto na nekom drugom motoru...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

Poruka od nidbox » nedelja, 8. dec. 2013. u 14:22h

koji auto je u pitanju. bela skrama na iberlaufu i cepu gde se sipa ulje znaci sesanje vose i ulja. ne verujem da je kondezacija posle samo 5000km. jel vrsena provera glave posle 1000km? i jesi li video gde tacno curi ulje?

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » nedelja, 8. dec. 2013. u 15:00h

Ma voznja na kratke relacije cini cuda u koja se tesko moze povjerovati...izadji na auto put i provozaj ga do naplatne rampe i nazad pa onda konstatuj sta mu je...nije to samo ulje nego i kondenz od isparenja a majonez je redovna pojava u zimskom i vlaznom okruzenju pri kratkim relacijama.
To sto ti negdje curi ulje i pravi barice tesko da je sa iberlaufa,prije ce biti na nekom dihtungu,kartera ili dekla ili semeringu ili sta znam vec,nadji gdje kaplje...
svi se kunu u fordformulu ulje,5w30 i 10w40 za starije motore,probaj to da vidis ma li razlike u potrosnji istog..jednom prilikom sam pri zamjeni ulja stavio motokraftov filter ulja i uzasavao se koliko je los,skinuo i bacio ga ..ufi filteri su takodjer sranje neopjevano...

zoranmami

Poruka od zoranmami » ponedeljak, 9. dec. 2013. u 17:42h

Upravo dolazim od majstora , otvoren je motor i naprsao je 3 klip tako da mi je hitno potreban klip ako ko ima ili zna gde moze da se nabavi nek mi posalje pp ili ovde na forumu . Menjao sam sva cetri klipa pre navedene kulometraze nove u kompletu sa karikama dali je do proizvodjaca nisam pametan vise .

DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h

Poruka od DukeLander » utorak, 10. dec. 2013. u 00:55h

A da zamenis komplet? Reklamacija? Mislim 5000 km je malo,ocigledno da je kvalitet problem...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

zoranmami

Poruka od zoranmami » utorak, 10. dec. 2013. u 07:13h

pre svega da se zahvalim svima na pomoci. pokusacu sa zamenom komplet klipova.. ma da nemam racun sacuvan ali znam se sa prodavcem ,culi smo se i rece mi da ce pokusati sa reklamacijom ,jer je narucivao kilipove iz uvoza . nadam se dacu imati gram srece.

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » utorak, 10. dec. 2013. u 22:10h

Ako je motor na standardu, stavi polovne dobre klipove i nove karike. Nije iskljuceno da je treci klip bio sa greskom.
Ranije nije bilo klipova u specijali za taj motor, barem koliko sam gledao po katalozima.

zoranmami

Poruka od zoranmami » utorak, 10. dec. 2013. u 22:28h

Sve je na standardu videcu sutra stAcu moci da uradim sa reklamacijom klipova a i dobio sam jednu ponudu polovnih klipova na pp. Tako da morcu malo da sacekam odgovor iz prodaje.

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Poruka od Dex84 » utorak, 10. dec. 2013. u 23:08h

kada se radi ta generalka, ne smeš forsirati motor prvih 10.000km, a to se ovde možda desilo.
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

Poruka od nidbox » utorak, 10. dec. 2013. u 23:15h

zeteks je upravu, 100 puta ti je bolje da nadjes polovne original u standardu i da stavis nove karike. duze ce da ti sluze nego da uzmes neku zamenu nove (ili mala privreda).

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 11. dec. 2013. u 07:22h

Јел је клип пукао или изгорео ( прогорео ) ? Ово друго је последица сиромашне смеше , не убризгава довољно горива .

Ако није тајна колико је коштала та генерална или шта је већ ...

zoranmami

Poruka od zoranmami » sreda, 11. dec. 2013. u 10:43h

Pokusao sa zamenim klipova i u prodaji kazu: ne moguce da je do klipova kazu da su to kvalitetni Nural klipovi verovatno je drugi problem na autu kazu mogu , biti dizne i svasta nesto .....jedan klip je napukao drugi izgoreo pa pukao. Prodavac to jest druga ruka nabavke klipova hoce da pomogne tako sto ce mi povuci jedan klip da platim samo jedan. Majstor koji mi radi auto je na godisnjem vraca se nazad u ponedeljak tako da sad dalje moram videti snjime sta ce mo dalje nebi li se isto dedavalo. Da napomenem da sam auto kupio sa 3 naprsla klipa pa tek kupio i zamenio ove nove . Tako da zasto pucaju nije mi jasno. Izvinjavam se da podugackom postu malo mi je lakse sada kada sam sa vama se ovo podelio ...Hvala vam na odgovorima. Edit za tu intervenciju ruke su kostale 100€

van
VIP

Poruka od van » sreda, 11. dec. 2013. u 13:22h

Не питам за цену рада него цену клипова .
Јел тај ауто иде и на плин или само на бензин ?
Изгорели клип је дефинитивно доказ високе темепературе сагоревања , а то је сигурно од сиромашне смеше и оптерећеног мотора .
Или су дизне лоше , ( лако се проверавају код људи који их чисте ) или нешто друго тера рачунар у сиромашну смешу .
Свећице могу да покаже какво је сагоревање . Беле свећице су од повишене температуре .

zoranmami

Poruka od zoranmami » sreda, 11. dec. 2013. u 15:00h

Cena klipa je bila 6000din sa karikama u kompletu . Auto nisam vozio preko 130kmh i bez naglog saltovanja forsiranja ... Nema plin samo benzin . Auto je dosta neujednaceno radio i palio u voznji pri dodavanju gasa culo se neko zveckanje kada prebacim y petu brzinu manje. Ventili su stelovani bili jedino da su ga ovi uzroci stradanja klipova doveli do takvog rada.

van
VIP

Poruka od van » sreda, 11. dec. 2013. u 16:08h

То звецкање при додавању гаса , су детонације у мотору , тј. неконтролисано сагоревање . Но што кажи народски чују се вентили . Не чују се вентили , него звоне клипови , јер детонеције чекићају по њима .
Од силног чекићања појави се пукотина на клипу . Прерано паљење или недовољно горива . Како је паљење рачунарски контролисано , а сензор на радилици , ту не може ништа да се расштелује .
Упропастиће то убризгавање и нови сет клипова .

Мој је савет да се прво провере дизне , да ли убризгавају исто и да ли имају исти млаз . До 10 % разлике се толерише .
Друга ствар је да ли на колима ради ламбда сонда ...
Какве су боје свећице ?

zoranmami

Poruka od zoranmami » sreda, 11. dec. 2013. u 16:38h

Hvala na savetima . Nagovesticu majstoru sve to sto ste mi predlozili kao moguci uzrok. Za lambadu sondu ne znam bas nisam imao problema da kad je motor vruc da nece da upali, cuo sam da se manifestuje kvar lamb sonde taj nacin , dijagnostika ne pokazuje aba bas nista. Svecice su suve i i kao blede ili sive tajo reci boja kao nova.

van
VIP

Poruka od van » sreda, 11. dec. 2013. u 16:48h

http://mastercams.co.za/images/spark-pl ... ing-lg.jpg
Свећица треба да је бисквитне боје , ако је сагоревање како треба .
Да ли су све 4 свећице исте боје . Ако јесу , онда генерално на свим цилиндрима не достаје горива . Ако је једна тамна а остале беле , на том цилиндру дизна пушта , па је смеша пребогата , и ламбда сонда то детектује , али за комплетни мотор , па се труди да свим цилиндрима смањи гориво . И отуда детонације .
Прво провера дизни , па све остало .

Користан савет је да се у вожњи попусти гас чим се чује то звекететање . То је смрт за мотор , што и сами знате из свог искуства .

zoranmami

Poruka od zoranmami » sreda, 11. dec. 2013. u 17:02h

Hmm ne mogu tacno da prepoznam na slici svecicu slicnoj mojoj. Moje sve su svecice iste boje .... Hvala vam puno da odvojenom vremenu , javicu sta se dalje desava najverovatnije u ponedeljak . :(

mileprokic
Poruka: 155
Član foruma od: nedelja, 1. jul 2012. u 15:27h

Poruka od mileprokic » sreda, 11. dec. 2013. u 23:33h

Za van, jel to i na dizelu tako, meni je jedna dizna izgubila kod, posle kodiranja se cuje da zvekece dok se dobro ne zagreje i cuje se kliktanje kad ga stisnem po gasu
Ford mondeo 2.0 tdci 2002god

magnat
Poruka: 591
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Poruka od magnat » četvrtak, 12. dec. 2013. u 17:09h

Mislim da to klikce dizna
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

lukijano

 
Poruka: 767
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » četvrtak, 12. dec. 2013. u 21:31h

Kako ti je urađena mašinska obrada glave? Mislim, da li ti je odradila dobra mašinska radionica, ili neki priučeni majstori? Taj posao uopšte nije naivan... kvalitetna obrada sedišta ventila i sve ostalo što ide sa tim... Ja sam sa prošlim autom obradu glave radio kod "CUBIKE" u Novom Sadu, a on onda nakon toga daje garanciju na glavu i dešavanja u vezi sa njom?
Da li je stavljena odgovarajuća debljina dihtunga?
Da li ti je rađeno honovanje cilindara, ili nije ništa... ili ti je rađeno baš bušenje cilindara?
Mislim, da li su ti stavljene standard karike ili neka specijala?
Pretpostavljam, da ti je zupčasti, pravilno uzubljen???

Dajem ti samo još malo tema za razmišljanje i razgovor?

EDIT: A ja još nisam shvatio koji ti auto voziš?
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 21. dec. 2013. u 11:02h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom razmaku vremena, kada je to moguće koristi opciju "UREDI".

zoranmami

Poruka od zoranmami » petak, 13. dec. 2013. u 11:21h

Radionica koja mi je odradila oko glave morora je po preporuci majstora. Ne znam dali bas bas za taj posao kompetentni. Rekao sam im da odrade sve sto je potrebno a od onoga sto sam ja znao da treba i sto znam da su odradili to je :zamenili gumice ventila ,nastelovali ventile obradjena glava sve je na standardu....
Ovo sto vi navodite busenje i slicno koliko ja znam nije odradjeno mada bih morao da pitam al u svakom slucaju odnecu glavu ponovo kod njih da je prekontrolisu i napomenuti sve ovo sto ste naveli .A ko postoji neki post na forumu koji ukazuje na to sta je sve potrebno odraditi kada se vec skida glava motora bio bih zahvalan. Auto koji voozim pise u potpisu.
Ford FOKUS 1.6 benzin 100ks 2004-god. :suicide:

zoranmami

Poruka od zoranmami » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 13:43h

Dodje ponedeljak . Evo upravo sam kod majstora u radionici proverili smo dizne sve podjenako bacaju , majstor sumnja ta je otakazao kompjuter , a i zvao je nekog kolegu u vezi konsultacije moguceg problema.a ja se u medj vremenu pitam dali je do kompjutera , koliko bi mogao da kosta ???

zoranmami

Poruka od zoranmami » petak, 20. dec. 2013. u 09:07h

Majstor bi danas trebao da zavrsi sa sklapanjem auta! Rekao mi je sledece: kad bude sklopio testirace auto u voznji sa ukljucenom dijagnostikom jel ocekuje da ce na taj nacin ustanoviti sve moguce razloge crkavanja klipova .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“