Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zastita spod motora na Fokus mk1 1.6 16v

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
peke
Poruka: 61
Član foruma od: utorak, 11. jun 2013. u 18:18h

Zastita spod motora na Fokus mk1 1.6 16v

Poruka od peke » subota, 7. dec. 2013. u 12:53h

moze li neko da mi kaze,ima li na focusu benzincu neka zastita odozdo ispod motora ili ne ? :wtf: kod mene je sve ootvSlikaoreno :/

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Zastita spod motora na Fokus mk1 1.6 16v

Poruka od popovicvl » subota, 7. dec. 2013. u 14:43h

Benzinci nemaju zastitu. Mislim da bi mogao uzeti od dizela suspleh i okaciti.

peke

Poruka od peke » subota, 7. dec. 2013. u 15:29h

Znaci stedelo se i na tome :ozid: a evo ovde na slici se vidi da ima nekih parcica plastike ispod srafova,jel moguce da je bilo neke zastite pa da je skinuta ili slomljena :wtf: Slika

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » subota, 7. dec. 2013. u 17:08h

Na tim mestima se ne srafi suspleh kod Focusa. Kaci se napred na branik, nazad i na podkrila. Dal se stedelo ili ne, taj suspleh je bitniji dizelima zbog buke i grejanja motora. Zato imaju i poklopac da se sto bolje ususka.

Benzinci nemaju taj problem, ali ne skodi da se stavi.

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » subota, 7. dec. 2013. u 17:15h

To je bilo zaštita kaiša,trebalo bi staviti drugi da kaiš ne pokupi prljavštinu. Može i šlus pleh(plastika) da se stavi,ali mislim da negde udara u karter je drugačiji je oblik kartera kod dizela i kod benzinca.
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

peke

Poruka od peke » subota, 7. dec. 2013. u 21:31h

E to sam i mislio,posto mi cudno da je kod PK kaisa potpuno otvoreno odozdo :/ meni se desava kad je kisa i udjem u neku vecu baru zasvira kais i svetla mi zatrepere,verovatno voda ode i skroz do alternatora

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » nedelja, 8. dec. 2013. u 15:22h

Može li tabla potcincanog lima da riješi problem. To mi je kolega uradio na golfu 4 posto nije mogao naneti plastika. Smeće je jako nisko postavljeno i zimi ga polupa manji nanos snjega

Sent from my MB860 using Tapatalk

Grafit
Poruka: 378
Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h

Poruka od Grafit » nedelja, 11. maj 2014. u 22:03h

Je l' ima neko tu zaštitu na benzinskoj varijanti Mondea Mk3? Da li je neko probavao varijantu sa dizel varijanti, da li se uklapa?

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » ponedeljak, 12. maj 2014. u 23:52h

Ja imam tu zaštitu na dizelu Tddi i ona se pričvršžuje sa tri šrafa u delu patosa (ili traverzne) negde u predelu ispod zupčaste letve, dva se šrafe u prednji vezni lim ispod branika i po dva sa svake strane u prednjem delu podkrila oko prednjih točkova, tako da bi se takva zaštitna plastika verovatno uklopila i na benzincima, jer su svi ti delovi na koje se ona kači 99% isti...
PAŽNJA: Vodite računa o dužini šrafova koji se šrafe u prednji vezni lim koji je ispod hladnjaka, jer ako su dugački, postoji (teroretska I/ili praktična?) mogućnost da ti šrafovi probiju hladnjak vode ili klime ?!?
Ta zaštitna plastika je, inače, veoma korisna stvar, kako za kaiševe, tako i za sam motor, prednji trap, itd, i prosto je neverovatno da je nisu ugrađivali na benzincima, pa zato pre mislim da je neke lenje majstore mrzelo da vrate to baš na svaki auto, ali ne mogu da tvrdim da je baš tako...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“