Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford mondeo - plutajući zamajac

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
kobaja
Poruka: 36
Član foruma od: utorak, 26. feb. 2013. u 21:06h

Ford mondeo - plutajući zamajac

Poruka od kobaja » utorak, 17. dec. 2013. u 22:40h

Pozdrav svima.

U pitanju je Ford Mondeo TDCI, 2002. godina, 96 kW. Definitivno imam problema sa zamajcem, a samim tim i sa setom kvačila, posebno druk ležajem. Svi simptomi su tu (kuckanje u leru, zvukovi koji dolaze sa pritiskanjem kvačila, lupanje pri paljenju i gašenju auta, zakašnjeli odaziv na gas - vjerovatno lamela ...)
Ono što me buni je dosta bučan motor, pogotovo kad je hladan i treskanje motora u leru. Majstor mi je rekao da su nosači motora ok. Remenica radilice nova. Iz vašeg iskustva, da li su i ovo simptomi lošeg zamajca.
Kad se pritisne kvačilo, dosta se promjeni zvuk motora i to baš u predjelu dekla motora. Isto se desi i kada se upali klima.
Najviše se bojim dizni, ali stvarno auto ide ko ludo, potrošnja normalna, nema trzanja, pa mislim da one ne bi trebale biti loše.
Svakako sam odlučio zamijeniti zamajac i set kvačila, pa me interesuje da li mogu očekivati da ću riješiti sve gore navedene probleme - simptome njihovom zamjenom?
Da li se loš zamajac i set kvačila može odraziti i na zvuk motora u vožnji i ako može, u kojoj mjeri?
Ako je neko imao iskustva sa ovim stvarima, a mislim da su svi imali u većoj ili manjoj mjeri, bio bih vam zahvalan za svaki savjet.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“