Sta sad zuji?
Moderator: Dragomir
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Sta sad zuji?
Poslusao sam Laletov savjet da malo cesce otvaram haubu i danas kad sam upalio cujem neko zujanje a 100% sam siguran da ga ranije nije bio, zvuk je identican zvuku elektro servo pumpe kakvu sam imao na pezou, onak sitno zujanje znaci, ali dosta glasno, s desne strane motora, pipao sam rukom po vakum crijevima i kad stisnem ono sto baca visak u kuciste filtera zraka zvuk se promijeni, trajalo je jedno 3-4 minute i onda je ili utisalo ili prestalo, uglavnom ga nisam vise cuo? Jel zna neko od cega dolazi taj zvuk?
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
-
- Trovač foruma!
Re: Sta sad zuji?
Na koji mislis, akutator ili el. vent
- acadimke
- Kontakt:
-
- Trovač foruma!
Ti si rastavljao jel da? Jel komplikovano za rastaviti
- acadimke
- Kontakt:
Nije komplikovano jer se rastavlja vakumski deo ventila gde imas samo dve oprugice i jedan deo na kojem se nalazi gumica. imas slike u mojim temama
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Trovač foruma!
Al kod tebe nije vukao polugu na akutatoru ako se dobro sjecam, veceras sam malo to testirao, skinem dzek sa ventila dok auto radi isto se ponasa kao kad otpojim vakum, u tim skidanjima i stavljanjima dzeka jednom je zazujio al kratko, to je taj zvuk nema sta, ja sam mijenjao dzek a nisam zalemio, moguce da je struja bila u prekidu pa je zato konstantno zujio al ne kosta me nista da pogledam membranu
-
- Trovač foruma!
rastavio sam ventil, ok je gumica
vuce moj focus ok al od 1500 obrtaja, nekako mu treba puno da dodje na tih 1500, morao bih opet provozati nekog da provjerim jel to tako kod svih, ono moram ga nabiti npr u trecoj na 3500 obrtaja da bih u cetvrtoj odmah primio gas
vuce moj focus ok al od 1500 obrtaja, nekako mu treba puno da dodje na tih 1500, morao bih opet provozati nekog da provjerim jel to tako kod svih, ono moram ga nabiti npr u trecoj na 3500 obrtaja da bih u cetvrtoj odmah primio gas