Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta 2006 god. 1.4 TDCI Problem sa bravicama sedišta

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nikolakosjeric
Poruka: 13
Član foruma od: sreda, 15. jan. 2014. u 23:24h

Ford Fiesta 2006 god. 1.4 TDCI Problem sa bravicama sedišta

Poruka od nikolakosjeric » subota, 18. jan. 2014. u 14:28h

Moj auto je Ford fiesta 1.4 TDCI 2006 godište, troja vrata.

Problem koji imam se sastoji u tome da su mi se polomile bravice za obaranje sedišta.

Bravice imaju da se naruče na internetu (oko 30 eura/komad) ali bih voleo da znam da li se te bravice mogu kupiti ili popraviti negde u Srbiji? :)

I da li možda neko prodaje prednja sedišta sa ispravnim bravicama? Tražio sam na netu,ali uglavnom enterijer ide komplet sa prednjim i zadnjim sedištima. :(

Našao sam na forumu još jednu istu temu,ali iskreno mislim da je ona zastarela,pošto je iz 2011 godine.

Unapred hvala i još jedan pozdrav.

chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Re: Ford Fiesta 2006 god. 1.4 TDCI Problem sa bravicama sedi

Poruka od chuindahouse » subota, 18. jan. 2014. u 18:27h

Ja sam imao problem sa kvakama za obaranje sedišta na tom modelu. Problem je verovatno u pucanju plastičnog dela koji poteže sajlu koja se nalazi u sedištu. Rešio sam problem sa 2 mala ekserčića koje sam presekao na dužinu od 4-5 mm i grejanjem ih zalio u plastiku tako da kao 2 zuba drže sajlu i olovni vrh sajle. Sada radi perfektno. Gledao sam na par otpada bravice, problem je što često oni koji rasturaju auto ne vode računa i polome ih pri demontaži.
Ford Fiesta 1.4 tdci

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » nedelja, 19. jan. 2014. u 14:16h

Probaj da kontaktiraš otpad "Simo i Gile" kod Mrčajevaca ako tamo nema.....
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

nikolakosjeric
Poruka: 13
Član foruma od: sreda, 15. jan. 2014. u 23:24h

Poruka od nikolakosjeric » nedelja, 19. jan. 2014. u 18:58h

Pa da,pukao je onaj plastični deo koji poteže sajlu.Našao sam na oglasima prednja sedišta ali za 140E dok je komplet enterijer 200E.
Da nemaju te bravice negde u Fordovim ovlasćenim servisima?

chuindahouse Hvala ti na savetu,mozda čak tako i uradim.Jesi ti to sam radio ili kod nekog majstora?

Daki_81 Pozvaću ih sutra,posto danas ne rade i hvala.

Ako jos neko ima neki savet,bio bih mu vrlo zahvalan.

chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Poruka od chuindahouse » nedelja, 19. jan. 2014. u 23:48h

chuindahouse Hvala ti na savetu,mozda čak tako i uradim.Jesi ti to sam radio ili kod nekog majstora?
Sam sam odradio ovo, treba ti par sitnih eksera, lemilica kako bi ih zagrejao, sečice, špicasta klješta i dosta strpljenja. :D
Vodi računa kada budeš skinuo sajlu sa postojeće kvake, ona će otići nazad i sedište i moraćeš naslon da potegneš na drugom kraju sajle koji je pri podu. Takođe, pazi da ne oštetiš olovni deo na vrhu sajle, pošto je on najbitniji i njega potežu zubi koje ćeš praviti.
Ford Fiesta 1.4 tdci

rista
Poruka: 123
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h

Poruka od rista » četvrtak, 23. jan. 2014. u 14:38h

''Da nemaju te bravice negde u Fordovim ovlasćenim servisima? ''

Imaš ih u Grandu, ja sam poručio jednu za moj auto pošto sam imao isti slučaj da se slomio onaj plastični deo koji zakačinje i povlači sajlu (moguće da si i video moju temu iz 2011. god.). Ja sam uspeo da prvo zalepim i koliko se sećam da ojačam polomljeni deo malim zavrtnjevima što je dalo rezultata i trajalo je jedno možda pola godine, ali sam na kraju poručio novu. Takođe se isti kvar desio i na sestrinoj Fiesti pa sam i za nju poručivao i menjao pomenuti deo.
RISTA

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“