Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford fusion 1.4 tdci nece da upali.Pomoc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

jefto1977
Poruka: 10
Član foruma od: četvrtak, 30. jan. 2014. u 11:36h

Ford fusion 1.4 tdci nece da upali.Pomoc

Poruka od jefto1977 » četvrtak, 30. jan. 2014. u 12:08h

Imam Ford fusion 1.4 tdci 2002 god.3 meseca i ovo mi je prvi auto sa dizel motorom.Do nedelje sam normalno palio i vozio bez ikakvih problema ali sam u sredu ujutru pokusao da ga startujem(posle dva dana pauze), vergla ali nece da upali.Uradio sam mali servis pre 15 dana sve sa novim filterom za gorivo. Da napomenem da na ekranu nije upalio ni jednu lampicu koja ukazuje na neki kvar pa neznam sta bi moglo da bude. neki mi kazu da je u nafti bilo vode pa je zaledila u filteru za gorivo i da bi bilo potrebno polivati filter vrelom vodom i sacekati da popusti i da bi to resilo problem ali ni posle tiga nisam mogao da ga startujem. Od silnih pokusaja i ukumulator je poceo da slabi. Sta bi trebalo da se uradi(proveri) da bih JA, kao laik, mogao da dijagnostujem eventualni kvar i koji su to problemi koje u ove zimske dane mogu da ocekujem kod mog ljubimca i kako da bez majstora,ako je moguce, pokrenem masinu? :(

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Ford fusion 1.4 tdci nece da upali.Pomoc

Poruka od Vladan » četvrtak, 30. jan. 2014. u 12:26h

Ja sam nekoliko proteklih zima imao problem sa paljenjem.

Ovde se acc ispraznio od verglanja:

A ni ovde nije bilo sve pod konac:

Pre par meseci sam promenio accu., posle 7.5 god, I ove zime jos uvek nije bilo problema.
Bas cu sad da probam, vec vise od 48h nisam palio, a bio je dobar minus.

jefto1977

Poruka od jefto1977 » četvrtak, 30. jan. 2014. u 12:37h

Znaci, da krenem sa novim akumulatorom? Da ne skidam moj, jer nemam kod za radio nego da povezem kablovima i to bi trebalo da resi problem? Hvala probacu danas. thumbsuph

jefto1977

Poruka od jefto1977 » petak, 31. jan. 2014. u 08:58h

Probao sam juce da ga upalim na kablove i nece da sastavi. Vergla lepo ali nista .Sta je sledece?

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 31. jan. 2014. u 09:28h

Za pocetak, zovi taj servis I reci da je nesto zeznuto. Udji u "test mode" * I vidi da li daje neku gresku.
U medjuvremenu, probaj da upalis na gurku, cisto da budes siguran da uopste moze da upali.
A sta moze da bude uzrok, to ce ti reci strucniji. Meni je prva ideja dovod goriva, a to moze da bude od zacepljenog creva, do crknute pumpe itd.

*U taj mode se ulazi tako sto, dok je auto ugasen drzis dugme za ponistavanje km sata, I onda, sve vreme drzeci ga, okrenes kljuc u polozaj I, pa u polozaj II, I nastavis da drzis sve dok se na ekranu ne pojavi rec "test". Onda krenes da klikces isto to "000" dugme, a on krene kroz testove. Kad dodjes do "dtc" (diagnostic trouble codes) sacekas sekund, I onda on pokaze ili neki broj, ako ima gresku, ili "none", ako nema. Na onom prvom clipu sto sam stavio vidi se ako se to radi.

jefto1977

Poruka od jefto1977 » petak, 31. jan. 2014. u 11:48h

Hvala ti puno. Idem da se igram sa tim.

jefto1977

Poruka od jefto1977 » petak, 31. jan. 2014. u 12:04h

E 200 mi je izbacilo i akumulator mi se ispraznio.

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 31. jan. 2014. u 13:08h

To e200 nije nista korisno - E200 (U2200) Invalid data for odometer (Invalid CAN message), otprilike samo znaci da je u nekom trenutku nestalo struje, pa nije prosla informacija sa odometra.

Na zalost, ja ti nisam od vece pomoci, valjda ce jos neko da se ukljuci, a ti obavezno pozovi majstora koji ti je poslednji cackao auto, pa probaj "na fino" da dobijes odgovore.

jefto1977

Poruka od jefto1977 » petak, 31. jan. 2014. u 13:16h

Hvala puno.

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 31. jan. 2014. u 21:48h

Rekao sam da cu isprobati kakvo mi je stanje, pa evo, a okacicu i malo snimaka ovih dana, mozda jos veceras ...

Juce, sam palio samo za probu, za ovu temu, posle vise od 48h stajanja, upalio sa minimalnom zadrskom (imam snimak).

Danas sam palio auto 3 puta. Prvi put posle 28h od jucerasnje probe, presao 200m, ugasio (imam snimak). Posle 2h upalio presao 1km, ugasio. Posle 3h upalio, presao 1km, ugasio.
Svaki put upalio bez pravog problema, ali svaki put sve teze??? (za ova dva nemam pravi snimak).

Onog dan kad su se svi zalili da im se zaledilo NIS gorivo, upalio sa malo verglanja, mozda 1s, ali gorivo mi nije sa NISa, vec iz C. Boban. Oni sad imaju istaknuto da je sipan neki Liqui Moly aditiv. Ranije su stavljali Wyns.

Prilikom svih ovih paljenja, igla obrtometra je odlazila naoko 1000rpm, podrhtavala, cak i setala, povremeno mi se cinilo, po zvuku, da ce mozda i da se ugasi???

Bilo bi lepo da neko prokomentarise kolegin problem, i ova moja zapazanja.

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » subota, 1. feb. 2014. u 12:35h

Mnogo dizelaša ovih dana kada su temperature non-stop u minusu (kod nas je već danima konstatno oko -10 stepeni) neće uopšte ili ne može normalno da upali, a i kad upale dešava se da nemaju dovoljno snage, da trokiraju, itd, itd...Da napomenem da se ovo dešava čak i na novijim automobilima, sa dobrim motorima!
Ja sam pre nekoliko dana u providni balon od 5 litara sipao uveče ovaj naš "super-kvalitetni" (kažu da zato i mora da bude ovako skup!) euro dizel, stavio ga na terasu i verovali ili ne, ujutru je 1/3 boce pri dnu bila bela od parafina koji se stvorio za to vreme, a na samom dnu je bilo i malo leda !!!
Sutradan sam u naftu koja je bila u toplom dodao aditiv protiv parafina (u razmeri za temperaturu od -20), izbacio balon opet napolje i posle je bilo tog belog mutnog taloga mnogo manje, ali ga je ipak BILO na samom dnu boce !!!
Eto, probajte i vi ovo pa ćete videti šta vam (nam) pumpadžije sipaju u auto!!!
Ranije dok sam koristio stari dobri D2, taj isti antiparafinski aditiv ga je eleminisao 100% i naikada nisam imao problema!
Ovo je, dakle,totalna katastrofa od goriva koje sasvim sigurno trajno oštećuje sistem za ubrizgavanje (pumpa, dizne, itd), ali ko će nama da plati tu štetu ???
Još samo da dodam da će aditivi možda smanjiti parafin, ali vodu ništa ne može da izbaci iz goriva, a ona je "smrt" za dizele...Možemo samo da se nadamo da će veći deo vode (pošto je teža od nafte) ostati na dnu filtera za gorivo i da neće mnogo stići dalje do pumpe i dizni.

Vladan

Poruka od Vladan » subota, 1. feb. 2014. u 15:09h

Stavio sam clip u rubriku Video ...

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 1. feb. 2014. u 21:20h

meni je mondeo napolju, proisle godine je palio celu zimu bez i jednog ispravnog grejaca, pa cak i sada nikad ne cekam grejace, odmah palim, niti trokira niti zajebava, niti varira skala bas nimalo, niti okrece vise od jednog kruga, desi se da namerno zavrtim samo jednom, onda onih pola sekunde pauza nista se nedesava i samo dum upali! Tebi je na servisu zeznut filter nafte, ili je zaledila nafta, da napomenem sipam gde stignem, zadnji puta na jugopetrolu, eskort jedva pali (sestra malo sipa 15 40 malo 10 30, sta nadje kod matorog u garazi, a i alnaser radi kao da je od mopeda) a golf dva jos gore sa istom tom naftom!

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 1. feb. 2014. u 22:25h

Cenim da je problem ovde zaledjena nafta.

jefto1977

Poruka od jefto1977 » ponedeljak, 3. feb. 2014. u 19:36h

Juce sam ceo dan proveo kod majstora i nista. Prvo smo palili na kablove, jer sam akumulator oslabio od silnog verglanja. Skinuo sam crevo koji dovodi gorivo u filter ......verglam, baca naftu. Onda skinem crevo koje iz filtera ide ka pumpi visokog pritiska i opet ide. Zakljucimo da filter nije problem ali opet vratim stari i opet testiramo. Isto vergla ko lud ali ne pali. I majstor zakljuci da je "pumpa" za gorivo. Ja cutim......mozda i jeste. Zovnemo decka koji radi u Grand motorsu i covek kaze "Sto poste je filter za naftu jer su 90% fals(imaju gresku u samom filteru) i da je u tome problem i tu jos saznam da moj Fusion NEMA pumpu za gorivo u rezervoaru. Ja u cudu a i majstor. Kako gorivo dolazi do pumpe visokog pritiska a motor nece da upali ostade da je pumpa .Da li pumpa moze da zaledi od te vode u nafti pa da j......? E sad. Ako je pumpa sta raditi? Da kupim polovnu pa da rizikujem ili da je remontujem? Sta je isplativije ? Ako neko zna nekog da to radi da mi ga preporuci pa da resavam problem. :wtf:

chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Poruka od chuindahouse » ponedeljak, 3. feb. 2014. u 20:33h

Nama su na poslu ovih dana ledili kombiji i nismo ništa dugo ih verglali. Ako hoće da upali super, ako vergla malo duže i neće da sastavi onda ga dovučemo do viljuškara i grejemo preko njegovog izduva. Malo kartona sa strane da lepo usmere vazduh i problem rešen.

S' druge strane, kupio direktor glanc nov Renault Grand Scenic i zaledio mu 2 puta za 4 dana. Naravno, sipao gorivo na NIS-u, bez ikakvog aditiva i eto šta se desilo. U servisu su izvukli svo gorivo, očistili i zamenili filter goriva i sada je OK. Gorivo puno parafina, ko da je iz kandila sipao direkt u rezervoar.

Poenta, ja bih probao sa čišćenjem prvo, izvukao i sipao novo gorivo pa tek onda nešto da se dalje traži. To pumpa, dizne, remont, polovno, tek kada se manje stvari istraže.

By the way, ko god da je od mojih u celoj Srbiji sipao na OMVu ED Maxxmotion nije zaledio.
Ford Fiesta 1.4 tdci

jefto1977

Poruka od jefto1977 » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 22:42h

Upalio. E, ovako stvari stoje. Kako je moj majstor tvrdio da je otisla pumpa visokog pritiska, ja krenem da trazim gde moze da se uradi remont i koliko to kosta. Okrenem par njih i u glavnom svi kazu da je remont pumpe oko 60 evrica pod uslovom da nije otisao neki ventil , koji kosta oko 160 evrica. Medjutim, jedini servis koji je bio vise nego korektan je Panic tim. Da neko ne pomisli da ih reklamiram,vec samo hocu da ih pohvalim, jer su mi svojim savetom pomogli da resim problem sa autom da me majstori ne bi odrali za 200-300 evrica, a mogli su lako. Lepo mi covek preko telefona objasni sta treba da uradim pre nego bilo sta skinem i nekako ga ubedim da uradimo dijagnostiku pa ako pokaze pumpa, skidaj i gotovo. Dodje njegov drugar , stvarno mu neznam ime. Drzi fordov servis na Dusanovcu, pored auto puta. Uradio dijagnostiku i sve OK. Kaze da je filter fals i da vuce fals vazduh pa nece da upali. Losi su filteri jer ih lepe, kako on objasni. Ili negde na rucnoj pumpicu pusta vazduh pa zeza. Skide covek crevo od vazduha sto ide ka turbini, prsnuo sprejom za ciscenje diskova, ako osam dobro zapamtio i auto upali iz prve. Kaze da zamenim pumpicu sa crevima sto idu od pumpe do filtera za gorivo i obavezno da kupim kvalitetan filter , i sad on meni nabroja nekoliko njih, i nece biti problema. Kaze da je motor dobar ali ti motori HDI traze dobre i kvalitetne filtere da bi i radili kako treba. Ja sam filter skoro menjao i platio sam ga 2900 u Lav autu a ti bolji i markirani nisu mnogo skuplji 4000 do 4500 din. Hvala svima koji su pokusali da mi pomognu da resim ovaj moj prvi a nadam se i poslednji problem sa fordicem. Pozdrav. :bravo:

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 22:49h

jefto1977 piše:Drzi fordov servis na Dusanovcu, pored auto puta.
Krbacevic...

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 11. feb. 2014. u 08:10h

Super, eto, cak nije ni do Forda vec do "Kineza". Bila je neka statistika po kojoj je Fusion, Ford sa fajmanje problema u prvih 10 god eksploatacije. S obzirom da je model nastao 2002 i nema puno mesta za dalju statistiku.

Sent from VladanMovies using Tapatalk

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » sreda, 12. feb. 2014. u 02:35h

cisto da napomenem .. E200 gresku imam i ja na mojoj Fiesti :/
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

bracapop
Poruka: 7
Član foruma od: utorak, 23. sep. 2014. u 08:01h

Poruka od bracapop » utorak, 23. sep. 2014. u 08:53h

Pozdrav, Imam i ja slican problem sa mojim fusionom. I mislim da je ovo prava teme za to...
Evo sta se desava, pre nekih mesec dana je poceo da me zeza kad je hladan upali iz prve, a kad postigne radnu temperaturu, nece da upali. Hoce na gurku. Ja ga terao kod tri majstora na dijagnostiku i jedan od njih mi rece da su dizne. Zamenim dizne i gle cuda pocne da pali i kad je vruc. Sve do sad. A sad je problem jos veci, nece da pali ni hladan ni vruc na kljuc. a na gurku iz prve. Da napomenem, pre prve zamene dizni, radio sam mu mali servis i izmedju ostalog sam zamenio i filter goriva neka marka pionir. Narucim ja još 4 dizne namontiram ih, al opet ista stvar. Pali na gurku a na kljuc kad se seti, nekad iz petog nekad iz devetog puta, nema pravila.
I vise neznam sta da radim......
tvrd je orah voćka čudnovata, al je čekić sprava zajebana

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » utorak, 23. sep. 2014. u 11:15h

Posavetuj se sa @Dragomirom thumbsuph
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

bracapop
Poruka: 7
Član foruma od: utorak, 23. sep. 2014. u 08:01h

Poruka od bracapop » utorak, 23. sep. 2014. u 14:24h

Hvala Daki...
Evo cisto da napomenem .. jedna nova siemens dizna u ovlascenom servisu kosta 46000 din. Daklem sve cetiri kostaju vise nego celi auto. :(
tvrd je orah voćka čudnovata, al je čekić sprava zajebana

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » utorak, 23. sep. 2014. u 16:42h

Kako toliko, jesi sigurno dobro razumeo?
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 23. sep. 2014. u 17:21h

Remontuj dizne ako je potrebno
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“