Fusion 1.4 tdci podloske dizni ili...
Moderator: Dragomir
- vladista
- Poruka: 45
- Član foruma od: subota, 29. jun 2013. u 14:57h
Fusion 1.4 tdci podloske dizni ili...
Naime pri prvim zimskim danima sam primetio da mi auto malo vise ,,cekica,, pri prvom paljenju i u toku voznje prvih pola kilometra(mislio da je to normalno)...i onda prestane i utihne sve...medjutim....sad se manifestuje i kada je zagrejan tako sto mi non stop na jednom klipu nesto ,,cekica,,(kao kod Golf 2 dizela) i treska malo motor...i to se malo smanji cim se zagreje motor ali ne prestaje kao nekad.Da napomenem motor je presao oko 160000km. Sad,nisam skidao kuciste filtera vazduha da vidim ima li nafte oko dizne ako je podloska dizne. Planirao da kupim set podloski dizni da izmenjam ali prodavac mi kaze da imaju dva tipa: deblje i tanje podloske.Da li mogu znati koje su kod mene podloske pre nego sto skinem dizne? I jedno pitanje za Dragomira....kada se odvrnu svi safovi koji drze diznu...jel treba neki poseban alat da bi se dizna iscupala iz lezista ili moze uz mrdanje ruke da se iscupa-konkretno na 1.4 tdci?Interesuje me jer sam resio sam da izmenjam te podloske i uzgred da premerim prelive dizni.
Znaci napominjem-auto klikce samo na jednom klipu gore negde oko dizne....koliko sam odozgo mogao da procenim to je drugi od zamajca.
Znaci napominjem-auto klikce samo na jednom klipu gore negde oko dizne....koliko sam odozgo mogao da procenim to je drugi od zamajca.
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
Re: Fusion 1.4 tdci podloske dizni ili...
zavisi od tvog znanja sto se tice mehanike,savet je da se ne upustas u ovaj poduhvat samostalno
kad skines kuciste filtera vazduha bice ti jasno zasto
naravno sve se odradi u kucnoj radinosti,ali smatram da ovaj deo posla treba prepustiti nekom servisu
naravno ovo je samo predlog da se izbegne nervoza i moguci problemi kod samostalne popravke.
kad skines kuciste filtera vazduha bice ti jasno zasto

naravno sve se odradi u kucnoj radinosti,ali smatram da ovaj deo posla treba prepustiti nekom servisu

naravno ovo je samo predlog da se izbegne nervoza i moguci problemi kod samostalne popravke.

- vladista
ovako nekako :-)
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
to je postupak.samo pazljivo i sa srecom 

- vladista
Sacekacu jos malo da vidim....prestalo.....izgleda da je lose gorivo-bas bio promenio pumpu jedno sipanje....sad samo kad je hladan malo ,,odcekica,,
...a nikako ni vremena nemam da skinem kuciste filtera vazduha da vidim ima li sta oko dizni...pre zime sam menjao povratno crevce od goriva celo i bacio sam pogled bilo je sve suvo kao barut...sad cemo videti

- peki_92
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h
pa TDCi nema dizne... ima injektore... ako jedan falsira, auto cekica i slabije ide...
L A V
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21583
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
dizne=injektori

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- peki_92
nebih se slozio da su dizne isto sto i injektori. Imaju istu primenu ali su drugacije konstrukcije i na drugacijem sistemu i principu rade.
L A V
- Markedjani
- Predsednik kluba

- peki_92
predsednice zezas ti. Jel dolazis veceras da raspravimo? Haha
L A V
- vladista
Markedjani piše:dizne=injektori

- vladista
Ipak sam promenio podloske dizni...u sopstvenoj reziji...evo zvuka nakon toga-da napomenem da je motor HLADAN,odmah posle prvog starta nakon montiranja podloski. Primetan mnogo ravnomerniji rad na leru i mnogo energicnije povlacenje na nizim obrtajima...e sad dal sto sam skinuo naslage sa vrha dizni ili samo sto je prva pocela da duvka ispod podloske ne znam.....
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: subota, 5. sep. 2015. u 06:49h
malo je tema stara ,ali po skidanju polkopca primetio sam da ima garezi i ulja oko dizni u pitanju je mondeo tdci 2002,primetio sam i dok je ne zagrejan da mi se cuje kao ventili na zastavi,samo dok se ne zagreje malo,i to do 2000 obrtaja ,preko se to lupkanje izgubi.. kolko sam se raspitivao on nema bakarne podloske nego o ring gumicu i gore teflonski il sta vec sesirici...pa pitam vas jel imao neko iskustva sa ovim problemom,,i dal bi trebalo da zamenom resim to lupkanje il zveckanje
- Markedjani
- Predsednik kluba
Omanuo si temu... tema je Fusion 1.4 tdci.

-
- Poruka: 12
- Član foruma od: subota, 5. sep. 2015. u 06:49h
ok , videh podloske dizni ,pa reko nema veze sto je fusion sory