Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sierra 2.0i Automatik Problem sa pogonom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
taunus gxl
Poruka: 175
Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 16:47h

Sierra 2.0i Automatik Problem sa pogonom

Poruka od taunus gxl » četvrtak, 20. feb. 2014. u 11:50h

Znaci ovako... u pitanju je Sierra 2.0i automatik i imam problem sa pogonom... kada upalim auto on radi normalno 1 minut dok je na ler-gasu... obrtaji su oko 1100.... a posle toga gubi obrtaje i ugasi se ... i dobro ja ga upalim opet i on radi jedno 5 minuta ... kad krenem nece da vuce dobro (kao da nema snage) posle nekog izvesnog vremena on radi dobro (ne kako bi trebalo ali mnogo bolje) , i vuce extra :D ... Ali da se vratim na pocetak kada krenem ide slabo i ja ga ugasim i upalim i dok je na ler- gasu ide kao lud........kao da sam seo u drugi auto... nema gusenja niti bilo kakvih problema :D e sad pitanje :D STA JE TU PROBLEM?? Neki su mi rekli da su dizne ali ja bih hteo da mi vi Fordasi to pojasnite :D
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Sierra 2.0i Automatik Problem sa pogonom

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 20. feb. 2014. u 12:54h

Nisam baš najbolje razumeo, kako to ide dobro dok je na ler gasu? Ler gas je stanje kada nije u brzini i gas je pušten.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

taunus gxl

Poruka od taunus gxl » četvrtak, 20. feb. 2014. u 14:22h

mozda se to ne zove ler gas ali otkud znam.. :D :vid budale: kad god ga upalim prvih minut dva ide lepo i nema gusenja....znaci kada ka vozim 30 minuta i stanem na semafor i sad upali se zeleno ja dam gas ali on ne vuce kako treba i treba mu dosta vremena da dodje do 60 :D a ako stanem na semafor i ugasim auto pa ga upalim i krenem od od 0 do 100 za 7,3 sekunde dodje...znaci kao da sam seo u drugi autoo....E sad zasto nece tako svaki put... nego moram da ga gasim... :D
Slika

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » utorak, 25. feb. 2014. u 08:49h

Vidi ovako. Auto sa automatskim menjačem, možeš da pališ, samo na P i na N i on je tada u leru. Kada ga ubaciš D, već je u prvoj brzini i teži da se kreće. Ako se tebi auto kreće u leru, što po meni nije moguće, onda je nešto debelo pobrkano.
Možda nemaš dovoljno ulja u menjaču. Mogu da budu dizne i svašta drugo.
Da li cima kada menja brzine, naročito u rikverc, mislim kada je hladan?
NE znam. Imam isti menjač i isti auto i meni su dizne loše (imam ugradjen gas) pa samo ga upalim na benzin i dok se malo zagreje, odmah prebacujem na gas. Inače na benzin slabo vuče i pri dodavanju gasa, ugasi se itd. :ford:

taunus gxl

Poruka od taunus gxl » utorak, 25. feb. 2014. u 22:42h

pazi ovako.... kada ga upalim prvi put i krenem odmah on vuce lepo i ide kao lud...... :D (kada ga upalis prvih 30 sekindi radi na vise obrtaja pa spusti ond na slabije) ali posle minut u voznji od je dnom ne ide lepo i slabo vuce... valjda sam lepo objasnioo.... snimicu za koji dan kako se ponasa u voznji pa ce te moci lepo da vidite staq je u pitanju :D
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“