Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Brisaci mi tope osigurac???

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Brisaci mi tope osigurac???

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 24. feb. 2014. u 19:57h

prije par dana sam zamijenio regler alternatora (ujedno odradio i alnaser-nebitno), jos jesenas mi je izgorio rotor alternatora i tad su mi zamijenili rotor i regler medjutim uvijek me zezalo, palilo lampicu od alternatora ako je ventilator na 3 ili 4, padne punjenje ispod 12 i upali se lampica, konacno uhvatim vremena neki dan da odem to "reklamirati", majstori uvaze jer sam ih zvao jos tad nekad da nije u redu i zamjene regler
sta se sad desava, ne znam ima li kakve veze ali pojavilo se poslije toga, ostanu mi brisaci upaljeni, kisa je padala ovih dana i cim dam kontakt oni krenu polako i izgori osigurac, prvi dan sam pomislio da su makaze zapekle, poskidam plastike ispod sajbe i potrosim jedan wd na njih sa upaljenim brisacima, ono bas ih natopim, drugi dan opet ista stvar a tako i danas, jos sam stavio malo jaci osigurac, ne mnogo, 20 je fabricki, stavio sam 25 i izgorio
jel ima neko ideju, ono bas sporo rade brisaci dok malo ne uhvate maha?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Brisaci mi tope osigurac???

Poruka od 911s [SK] » utorak, 25. feb. 2014. u 02:26h

Motor ti je u problemu, ili klizni kontakti u njemu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 25. feb. 2014. u 08:15h

I nikako ne praktikuj da stavljaš jače osigurače od predvidjenih.
Slika

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 25. feb. 2014. u 16:28h

A jel ima nesto sto ne moze da se pokvari na Fordu??? Bar ona pumpica za sajbe, jbg, da mogu reci, jest to kvarljivo al sto ima pumpicu za sajbe to ni jedan drugi auto nema
Kakav smet, pa unakazi me, vidim i obe brave prednje stekaju, ni njima wd ne pomaze, jel to ima sta novo da valja ili sa otpada?
Sta da radim s tim motorom, jel to autoelektricari rade ili da kupim drugi?

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » utorak, 25. feb. 2014. u 23:43h

Cekaj, jel hoces da kazes da se drugi automobili ne kvare?? A sto se tice motora, ako te od skoro zeza mozda mu treba samo ciscenje.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 26. feb. 2014. u 00:26h

Ima pumpicu za šajbe kao nijedan drugi auto... osim svih drugih Fordova.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 26. feb. 2014. u 13:48h

nikola_focus piše:Cekaj, jel hoces da kazes da se drugi automobili ne kvare?? A sto se tice motora, ako te od skoro zeza mozda mu treba samo ciscenje.
Nista kod tog auta nije samo :)
Moram biti ljut jbg, vec me izasao da sam mogao kupiti C klasu iz iste godine, i sa isto 85 kw, trosila.bi manje, ugodnija je za voziti, o prestizu necu ni pisati i kad bude za prodaju vrijedila bi nesto a ovo nece vrijediti nista, a najvise mi smeta sto stalno ima nesto da ne valja, pa kad nije motor i mijenjac i ne ulazi voda u kabinu ondti nece motor brisaca ili kvake na vratima
Kad sam kod tih kvaka, imaju mnogo lufta ove napred, jel moze tu sta da se pritegne ili su se izlizale i mijenjam, i cim da ih mijenjam, novim ili polovnim

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » sreda, 26. feb. 2014. u 15:04h

Razumem ja da si ljut, ali ipak polovan auto je polovan auto. Nije Ford kriv sto mu je neko u Bosni stavio neodgovarajucu turbinu, ili sto se zaprlja motor brisaca, ili sto se izlizu brave, ili sto pukne dihtung. Mercedes bi se verovatno manje kvario zbog samog kvaliteta izrade, ali kad i on jednom rikne... Sto se tice brava, i mene zeza vozaceva koja hvata pri samom kraju svog hoda, pa ponekad otvori tek posle drugog povlacenja. Na forumu sam negde procitao da treba jedna zica (koja je onako podebela, i koja povezuje rucicu i bravu) da se malo savije da bi se zategla, jer se vremenom to rasteluje i pravi problem. E sad, mozda i ne mora tako jer bas kod rucice ima jedan plasticni deo koji sluzi za stelovanje, ali ja nikako nisam mogao da ga skinem jer mi je bilo nepristupacno, pa sam ostavio da ne bi pukao.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 26. feb. 2014. u 17:02h

Nisam te razumio ovo oko kvaka i zice :)

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » sreda, 26. feb. 2014. u 18:05h

Pa problem je ta zica, ili sipka, koja povezuje kvaku i bravu, vremenom se rasklima i pravi problem. Na delu zice koji je zakacen na kvaku postoji plasticni deo koji (valjda) sluzi da se ta zica zategne i da se steluje brava. E ja tu plastiku nisam uspeo da skinem i da nastelujem, nego sam probao da iskrivim zicu. Kad rasturis, sve ce da ti bude jasno, ja ne umem drugacije :)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 26. feb. 2014. u 18:16h

ok, hvala, kad budem uhvatio vremena pokusacu sta napraviti, ja ih otvorim na trzaj al bilo ko drugi ne moze

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 27. feb. 2014. u 00:33h

cuj meckin kvalitet izrade, znas koliko sam aktuatora za turbine napravio za cdi i za bmw-ov D koji su identicni kao na fordu..ali je normalno popravka uvek vise kostala nego za ford :)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 27. feb. 2014. u 20:33h

sigurno manje kostalo nego mene komplet turbina :ford:
a jos me ceka i zamjena el. ventila turbine
btw danas su mi brisaci radili ok, kao kuretov bmw, radi a ne cuje se
ali, opet onaj strasni smrad cim ga vozim na kvacilu, to je 5 metara dok umotam u garazu al zasmrdi pravo

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » nedelja, 2. mar. 2014. u 11:25h

veljo_81 piše:
nikola_focus piše:Cekaj, jel hoces da kazes da se drugi automobili ne kvare?? A sto se tice motora, ako te od skoro zeza mozda mu treba samo ciscenje.
Nista kod tog auta nije samo :)
Moram biti ljut jbg, vec me izasao da sam mogao kupiti C klasu iz iste godine, i sa isto 85 kw, trosila.bi manje, ugodnija je za voziti, o prestizu necu ni pisati i kad bude za prodaju vrijedila bi nesto a ovo nece vrijediti nista, a najvise mi smeta sto stalno ima nesto da ne valja, pa kad nije motor i mijenjac i ne ulazi voda u kabinu ondti nece motor brisaca ili kvake na vratima
Kad sam kod tih kvaka, imaju mnogo lufta ove napred, jel moze tu sta da se pritegne ili su se izlizale i mijenjam, i cim da ih mijenjam, novim ili polovnim
.. gledao sam ja i mercedese, kako u autopraonici lupaju ko nezdravi i ne mogu da zatvore vrata... inače što se tiče brisača najbolje rešenje je bilo kod Warburga...jednom kad je bilo -30 smrzo brisač a supruga uključila, samo se odvrnula matica i nikakva šteta... a kvaku sam i ja menjao na fiesti, izlizao se jedan deo, zaboravio sam već šta je bilo...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“