Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk4 problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
automicko
Poruka: 7
Član foruma od: petak, 28. feb. 2014. u 17:25h

Mondeo mk4 problem

Poruka od automicko » nedelja, 2. mar. 2014. u 00:02h

Molio bih kolege ako mogu da pomognu kod sledećeg problema. Mondeo mk4 1.8tdci 92kw 2009 godište sa pređenih 156000na satu pojavilo se kliktanje pri ubrzanju između 1500 i 2100 obrtaja (zvuk sličan kao kod benzinca kad je loše naštelovano paljenje) i nakon 2100 obrtaja nestaje vožen je i po ravnom i po velikoj uzbrdici i simptomi su isti, hladan ili topao sve je isto. Na dijagnostici ne pokazuje nikakvu grešku, jedino se na leru pri dodavanju laganog gasa između 1500 i 2100 obrtaja oseća lagana vibracija kao da jedan cilindar slabije radi. U leru radi potpuno mirno i nakon 2100rpm prestaje vibracija u leru, na dijagnostici brizganje dizni pokazuje malu razliku koja je u granicama dozvoljenog. Bošista tvrdi da su u pitanju dizne a drugi majtor iz fordovog servisa pretpostavlja da je zamajac. kako god se okrene popravka je prilično skupa i nema mesta za greške. Da napomenem da su dizne Simensove. Unapred zahvalan na svakoj asistenciji koja bi razjasnila dilemu.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Mondeo mk4 problem

Poruka od milan_gt » nedelja, 2. mar. 2014. u 03:06h

taj auto i ne moze da nesto ubrzava sa 1.500 obrt kolko mi se cini..

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 2. mar. 2014. u 09:40h

mondeo mk4 je euro 4 cinimi se da je ravnomernije ubrzava od 1.8 iz ofokusa starog! Nazalost moze biti ili jedno ili drugo, neznam dal osecas kliktanje ili vibraciju, turbo rupa je normalna znaci da ga mazis po gasu! Asto se tice dizni majstor bi sigurno znao dali je dizna, takoda ako jeste neka ti sredi i nekada da garnciju da je bilo do dizne, a ne da je radio, a lupa opet!
Moze da bude i hidro podizac, a da si ga olenjio i zapusio turbo, tamo kod vas je ravno, moguce i da je to razlog te turbo rupe, trebalo bi malo da ga teras u patos 20 min na auto putu, al to ti pricam napamet, cisto da znas sta moze da bude! Jel on ima vibracije na leru velike, da nije klipnjaca kriva, al onda ne bi lupao!
Zamajac na mondeo 4 mnogo duze traje, ima 1000 siptoma, zavisi koji je luft dobio, trebao bi da se oseca zemljotres kada gasis bez kvacila, i vibraciju na kvacilu kada spustas ili podizes kvacilo, tu negde na vagi, najredji je slucaj to. Trebao bi da pitas dragomira da ti resi enigmu, al nisi blizu!

Ivan J
Poruka: 24
Član foruma od: četvrtak, 10. jan. 2013. u 22:11h

Poruka od Ivan J » nedelja, 2. mar. 2014. u 15:59h

Pozdrav,
Isti auto isti problem me je mucio dosta dugo, bas sam pisao o tome problemu i meni to deluje isto:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=15420

U mom slucaju su bile dizne, Siemens....

Kako su meni objasnili diagnostika dok su dizne u autu vidi samo rad na leru, a posto sam proveo celo jutro u Subotici gledajuci testiranje na probnom stolu moje dizne su manje vise ok radile na leru al na prvom probnom pritisku iznad lera dizna 1 je propustila jedva par kapi goriva za ceo minut!!! To je razlog zasto je na malim obrtajima kliktao i zveketao, od cilindra 1 nista, ne dobija gorivo, na sledecem vecem pritisku je vec bolje radila, zato kliktanje i zveket prestaje....moj ti je savet stavi dizne na sto da se testiraju pa ces videti tacno sta je. Nije jeftino ali test samo ne kosta previse a bar ces znati na cemu si tacno.

Ja sam problem resio u Auto Dizel Subotica, 024/561-319 ; Miroslav

automicko
Poruka: 7
Član foruma od: petak, 28. feb. 2014. u 17:25h

Poruka od automicko » nedelja, 2. mar. 2014. u 16:10h

upravo sam čitao o problemima koje je imao Ivan J i simptomi su isti, tako da je pretpostavka da su dizne u pitanju na mestu. Dogovoriću se sa vlasnikom Mondea da se čujemo sa servisom u Subotici dogovorimo pregled i sredimo šta treba. Hvala na sugestijama javiću rezultat da bi olakšali drugima.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“