Imam problema sa motorom od Sierre 2.0i, 85kw.
Na motoru je urađena generalna, zamenjen je protokomer koji je bio neispravan jer je očigledno pretrpeo oštećenja neke od detonacija. Inače na motoru je ugrađen auto gas sa elektronskim isparivačem.
A sada i problemi...

Motor kada je hladan, dobro pali, ali odmah po startovanju se ugasi, nakon par verglanja-paljenja počinje da radi ali sa velikim vibracijama i trokiranjem, gas ne prima i počinje da se guši...da bi posle pola minuta -minut počeo "normalno" da radi. Pri početku davanja gasa, kad kad motor se malo zaguši pa onda počinje da prima gas. - Pretpostavka je da je potrebno, štelovanj-baždarenje protokomera (smeše ili otpora opruge na istom)...ako je neko imao probleam sa ovim ili sličnim...ili zna gde bih mogao da rešim ovaj problem u Novom Sadu...eventualno Beogradu... bio bih jako zahvalan.
Drugi problem...neravnomeran rad motora na leru-pretpostavka motor za ler gas...šlus, (kućište je oprano u nitro razređivaču...ista priča)...?
Koliko toliko radi normalno na plinu, manje su vibracije na leru, lepo prima gas ali da bi se startovao motor...potrebno je malo duže verglanje, sa povremenim praćenjem detonacije jer je sam plin ugrađen loše tj između protokomera i kućišta filetra vazduha... Mišljenje da li bi se nešto od ovog otklonilo ugradnjom sekvent plina? Znam da je isti bolji od običnog, ali posle toliko uloženih para...svaki dodatni trošak je mrzak..
Hvala unapred na pomoći i komentarima...