Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Tvrda kocnica..Pomoc!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Petar
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h

Tvrda kocnica..Pomoc!

Poruka od Petar » nedelja, 24. avg. 2014. u 17:51h

Juce mi se desilo pri vecoj brzini i visokim obrtajima da kocnica postane tvrda na par sekunde i onda sve normalno, na manjim obrtajima i manjoj brzini sve radi odlicno..
Ulje u sistemu nisam menjao ali je na max plocice su takodje ok, jos jedna stvar u jutarnjim satima pri prvom paljenju cujem brujanje od par sekundi otprilike oko protokomera ali ne mogu tacno da lociram odakle zvuk dolazi posle sve ok, u toku voznje iznad 50km cujem neko blago zvizdanje ispod haube kada stanem zvuk nestane, u pitanje je focus 1.6 74kw 2003god..
Fiesta 1.6 s

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Tvrda kocnica..Pomoc!

Poruka od bojan_kv » nedelja, 24. avg. 2014. u 18:07h

Mozda nesto servo kocnica zeza, negde neko vakum crevo zeza pa povuce fals vazduh, pa otud i tvrda kocnica... :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

dakiva
Poruka: 369
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h

Poruka od dakiva » ponedeljak, 25. avg. 2014. u 16:32h

Meni je u poslednjih par dana isto kočnica postala tvrda, ali bez obzira na brzinu. Fora je sto mi se poklopilo da je istovremeno auto počeo da vuče ko blesav. Bukvalno se skoro svaki put potpisujem kad krecem, a tek pipnem pedalu gasa. Mislim da će to ovih dana neki majstor morati da pogleda, jer ne bih da se zezam sa kočnicom.

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » ponedeljak, 25. avg. 2014. u 17:52h

ja sam pre neki dan promenio vakum crevo. spadalo sa one racve posto je tu bilo nastavljano. pre toga mi se konstatno nesto culo kad ugasim auto, znaci par sekundi kao da je ispustalo nesto negde :) sada je sve ok, stavljeno novo (polovno) crevo od tddi na tdci i za sada je sve ok. klasicni simptomi su da je kocnica tvrda, kao da je auto ugasen.

Sv 87a
Poruka: 290
Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
Kontakt:

Poruka od Sv 87a » četvrtak, 28. avg. 2014. u 19:42h

Treba proveriti ispravnost creva koje povezuje usisnu granu i vakum aparat ( u njemu ima jedan zaptivni prsten u obliku semeringa, izmedju njega i klipa moze da udje vazduh i evo problema ).
Eh, sto volim ovaj svet! :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“