Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Da li su isti ventili?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
JuSkE
Poruka: 194
Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
Kontakt:

Da li su isti ventili?

Poruka od JuSkE » utorak, 2. sep. 2014. u 15:48h

Interesuje me da li su isti elektro ventili EGR-a i Turbine? Posto sam razmisljao, ako jesu da prebacim ventil koji je za EGR na mesto Turbine, a el ventil Turbine na EGR, jer u zadnje vreme mi pravi el. ventil turbine probleme, hoce da trza na 1900-2000rpm kada polako dodajem gas, kao da se pogubi i ne zna dal da se pali ili ne (odnosno dal da pravi vakum ili ne)...isto bih hteo da napomenem da mi je EGR zatvoren, pa predpostavljam da elektro Egr ventil trenutno nema funkciju...u pitanju je focus tdci 2002god
Slika nije moja, skinuta sa neta ali dobro objasnjava temu
Slika
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Re: Da li su isti ventili?

Poruka od novi81 » utorak, 2. sep. 2014. u 22:08h

I meni se ponekad događa to trzuckanje na malom gasu oko 1900-2000 obrtaja. Pogotovo kad je hladnije vrijeme, te kod vožnje nizbrdo. Nije ništa kritično uglavnom ga samo ja i osjetim.U pitanju je Mondeo mk3 tdci 03g.
Ja sam mislio da je u pitanju egr kažu da ima slične simptome. Ovo mi nije palo napamet

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Re: Da li su isti ventili?

Poruka od acadimke » utorak, 2. sep. 2014. u 22:27h

Nisu, nemaju isti priključak.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“