Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Poruka
od Ratibor » utorak, 2. sep. 2014. u 22:41h
Dakle problem je sledeci. Suvozacevo staklo se otvara i zatvara previse sporo. Imao sam taj problem od kad sam uzeo auto pre tri godine ali ovih dana je preslo sve granice moje trpeljivosti. Dakle pri pritisku na dugme staklo se vrlo sporo krece u oba pravca. Saveti se krecu u dva smera. Prvi je da treba otvoriti i podmazati citav taj mehanizam, drugi je problem sa strujom. Navodno nije tako retka pojava da se kablovi precvikaju na onom mestu gde iz vrata ulaze u sasiju auta. Preporuceno mi je da skinem tapacirung i pokusam da direktno na akumulator spojim motor, ako radi dobro onda je problem do instalacije ako opet ne radi kako treba, potrebno je podmazati. Sumnja da je instalacija u pitanju mi se javlja iz razloga sto mi i grejac na suvozacevom retrovizoru jedva radi. Najmanje duplo manje je topliji na dodir od onog na vozacevoj strani. S druge strane sumnja da je problem u lubrikaciji je zbog toga sto mi se prosle zime desavalo da potpuno hladan auto ne moze da otvori prozor, podje santimetar dole i stane, nema snage. Kad se auto zagreje (mislim na kabinu) ponovo proradi ali opet sa mukom. I tako... da li je neko imao slicnog iskustva i neki savet da udeli ili sam teoriju savladao dobro pa mi ostaje samo da se bacim na posao
Fiesta 1.4 tdci kao sa slike

Moj ford stari nikad se ne kvari
-
Aca06
-

- Poruka: 3151
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Poruka
od Aca06 » sreda, 3. sep. 2014. u 19:51h
Sam si sebi dao odgovor

. Alatu ruke I pocni da skidas tapacirung I kao sto si napisao proveri direktno na akumuator kako radi motor podizaca. Tek sad vidim da imas problema sa grejacem retrovizora verovatno je samo instalacija.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
-
Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Poruka
od Ratibor » četvrtak, 4. sep. 2014. u 03:31h
Veceras sam majstorisao. Nisam nista podmazivao samo sam ocistio konektor prekidaca. Malo sam ga grebao i smirglao i cini mi se da radi bolje. Moguce da je vremenom oksidirao. Videcemo zimus kad udari mraz da li sam ga izlecio.
Moj ford stari nikad se ne kvari