fiesta 1.4 2002 benzin
Moderator: Dragomir
- stampedo
- Poruka: 63
- Član foruma od: subota, 2. avg. 2014. u 22:29h
fiesta 1.4 2002 benzin
imam mali problemcic desava mi seda prilikom prvog ali prilikom i ostalih paljenja da kazem skoro uvek da variraju obrtaji svega nekih 3 sekunda , upalim auto ode na 500 brtaja mal oseta do soma obrtajai nakon 3 sekunde se umiri... na plin radi bez greske sta vise mirno i tiho vuce extra dobro potrosnja ne varira konstantno dobra i ne promenjiva... ako neko ima resenje nek javi...znam da je najbolje resenje da odem do majstora ali bi voleo da znam dal ima veze sa klapnomgasa step motoro diznama i slicnooo
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- stampedo
Re: fiesta 1.4 2002 benzin
ne mogu da nadjem na forumu kako se dolazi i gde se nalazi odradio bi to carbon clinerom samo kad bih ga nasao gde jeeee 

- mbole
- Poruka: 15008
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- stampedo
jel cistio to neko ? da li bi bilo dobro da samo isprskam carbon clinerom na licu mesta ili naravno najbilje da rasturim sveee... 

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Откачиш конектор , сајлу гаса и 4 шрафа и скинеш клапну гаса ( или лептир , како већ) .
Лепо опереш све да нигде нема трагов прљавштине и наслага . Бензин , нитро разређивач итд раде посао фино , сем ако се нису скориле и запекле наслаге .
После све лепо вратиш на место обрнутим редом од скидања
Лепо опереш све да нигде нема трагов прљавштине и наслага . Бензин , нитро разређивач итд раде посао фино , сем ако се нису скориле и запекле наслаге .
После све лепо вратиш на место обрнутим редом од скидања
- mbole
- Poruka: 15008
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Koliko vidim sa slike imas da skines to crevo, odvijes 4 srafa i otkacis jedan konektor.
Deluje sa slike da je dosta zavuceno, tako da je verovatno bolje da ga skines. Pored toga, verovatno ne zelis da se ta stroka slije u usisnu granu i odatle ode dalje na ventile i u motor.
Pretece me Van
Deluje sa slike da je dosta zavuceno, tako da je verovatno bolje da ga skines. Pored toga, verovatno ne zelis da se ta stroka slije u usisnu granu i odatle ode dalje na ventile i u motor.
Pretece me Van

Djak pesak 

- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
To sam i ja planirao uraditi na Focusu 1.8. Da li ima neki dihtung ispod toga, ispod klapne odnsno cijelog tog dijela? I da li se moze iskoristiti postojeci ili se mora staviti novi?
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- van
- VIP
Нема потребе на фокуси да скидаш клапну . Скини усисно црево и са горње стране пребриши клапну ( затворену и отворену ). Веома је приступачно .
Вероватно клапна није ни прљава . Боље очисти моторчић(вентил) лер гаса , он је одговоран за лер
Вероватно клапна није ни прљава . Боље очисти моторчић(вентил) лер гаса , он је одговоран за лер
- stampedo
drugari razumem ja vas u potpunosti ali ne znam kako onu plastiku sa vrha motora da skinem odsrafim ona dva srafa i nece dalje...da li ima neka slika ili upustvo o skidanju te plastike gde ulazi crevo ono veliko pokusavam zagledam ali ne vidim kako bi to skinuo kad bi se nje resio ostalo bi lako zavrsio... 

- van
- VIP
Ако ти је проблем да скинеш украсну маску са мотора , немој да дираш ништа , вози у ауто у сервис да ти очисте клапну .
- stampedo
da druze neveovatno znaci i ja ne kapiram kako hahahah...inace sam radim vecunu tih da kazem prostih stvari ali kako da skinem ono mi nije jasno mozda kad skinem ta dva srafa treba jace da povucem al ne bi da silim...
- rskiza
- Poruka: 25
- Član foruma od: sreda, 15. okt. 2014. u 13:09h
Odvrni dva šrafa sa prednje str. pa uhvati sa obe ruke kutiju filtera sa gornje str. i slobodno (malo jače) povuci na gore. Videćeš nema šta da se polomi. Kutija je samo nasađena na motor i to na dva mesta. Ali pre toga obavezno poskidaj creva vazduha.
Ako ne uspeš, javi mi se na mob. pa ćemo se naći i pokazaću ti.
Ako ne uspeš, javi mi se na mob. pa ćemo se naći i pokazaću ti.

- stampedo
okej znaci slobodno jace da povucem, negde u delu ka kabini osecam da ima nesto kao dva pina koja drze onu plastiku vec u subotu cu to rasturiti i oprati 

- stampedo
danas sam se zaigrao skinuo sam plastiku ali nisam imao dovoljno energije da skinem i klapnu gasa vec sam je na licu mesta oprao kaboklinerom i krpom bila je masna i to vise nego dobro masna toliko da jei filter vazduha bio debelooo uprljan,servis je radjen mali pee 3500 km medjutim filter je tak oizgledao kao da je servis radjen pre 15000 km... uglavnom sve sto sam mogao da operem oprao sam sada kada se stavi sijalica bukvalino se vidi da je cisto , auto da ne pricam kako lepo radi nema ise prvojutarnje i svako paljenje knedleeee , mnogo i tis radi nadam se da ce i potrosnja biti manja...
Dragomire hvala za savet... i jedno pitanje za tebe zanima me cena velikog servisa za moj autic hvala...
Dragomire hvala za savet... i jedno pitanje za tebe zanima me cena velikog servisa za moj autic hvala...