Lampica akumulatora, ABS i Air bag
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: četvrtak, 11. dec. 2014. u 21:38h
Lampica akumulatora, ABS i Air bag
Danas nakon nekih 30 kilometar vožnje upalila mi se lampica akumulatora, dva puta sam gasio auto i prelazio po 1 km, nije se odmah palila u startu, već u toku vožnje, ali nakon nekih para stotina metara. Zatim u povratku na 30 kilometru mi se pored lampice akumulatora upalila i ABS lampica, nakon još jednog kilometra počela je polako da se plai i Air Bag lampica, ona je sve vreme gasila i palila, u kraćim intervalima, čini mi se da je više bilo pri skretanjima.
U pitanju je ford focus 2001 1.9 TDDI karavan.
Sutra planiram da posetim majstora, ima li neko ideju šta može da bude kvar, koliko je pasno, mogu li na kraće relacije da idem i slično?
U pitanju je ford focus 2001 1.9 TDDI karavan.
Sutra planiram da posetim majstora, ima li neko ideju šta može da bude kvar, koliko je pasno, mogu li na kraće relacije da idem i slično?
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Lampica akumulatora, ABS i Air bag
Rekao bih da je alternator u pitanju. Vidi da to sto pre resis.
- cortina.vr
- Poruka: 160
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Imao je moj drugar skoro sličan problem (lampica akumulatora) na Mondeu. Problem je bio u rotoru alternatora, tačnije namotaji na njemu su bili u prekidu (loš lem), srećom majstor se zauzeo i popravio ga. Ove druge dve lampice ti se verovatno pale zbog slabog punjenja/akumulatora. Rešavaj što pre...
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: četvrtak, 11. dec. 2014. u 21:38h
Ok, hvala na odgovorima. Jutros nije hteo da upali, nije hteo ni da za vergla, samo je čvakao.
Poslednja izmena: michael, na dan petak, 12. dec. 2014. u 07:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Vrisnuo alternator,standardna boljka na fokusu...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ovakav motor ne postoji u fokusumichael piše:U pitanju je ford focus 2001 1.9 TDDI karavan.
Proveri I ozicenje od alternatora (tri zice ) u duzini 20-tak cm
Proveri da kojim slucajem bos pumpa nije procurila pa nafta dolazi na alternator
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek