problem instrument tabla ford focus tdci
Moderator: Dragomir
- Mimika
- Poruka: 37
- Član foruma od: sreda, 25. jun 2014. u 23:04h
- Kontakt:
problem instrument tabla ford focus tdci
Imam sledeci problem sa fokusom ,u toku voznje padaju skale na instrument tabli,nov akumulator stavljen pre nedelju dana,ima li neko neki predlog?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: problem instrument tabla ford focus tdci
Instrument table ti prvi problem .Zameni je
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- arko
- Poruka: 115
- Član foruma od: utorak, 30. sep. 2014. u 14:20h
Moze li jedna usluga. Moze li neko ko ima focus 1.8 tdci 85kw 2004 god.,da slika svoju instrument tablu,preciznije dio gdje su obrtaji. Naime,obrtaji mi ne rade,pa mi majstor kaze da je moguce da je sat mijenjan. Eh sad kod mene ispod skale obrtaja imaju neke tri pozicije koje i ne svijetle,kako sam raspoznao ima od pojasa,i cini mi se tempomata i jos neka. Mene sto interesuje je to da li su im u svih iste te table,ili su me ovi zeznuli prilikom prodaje. Auto je uvezeno iz Švicarske,na satu je bilo 151 241 km,ima i servisnu knjigu,i po njoj zadnji servis radjen na 126 hiljada.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Takva je tabla kod svih, isti raspored i broj sijalica, s` tim sto kod dizela obrtaji idu do 5, a kod benzinca do 7. E sad neki dizelasi imaju tablu od benzinca i to radi sasvim normalno. Mozda je bolje da odes do nekog krstenog elektricara da on proveri da li je do table, instalacije ili neceg treceg.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
@arko - Sto se tice tih sijalica, te 3 zapravo, ne trebaju da svetle. Jedna je tempomat koji nemas, druga za pojas, i treca jos isto nesto cudno. Uglavnom, ni na jednom fokusu ne svetle te tri sijalice, niti trebaju. Naravno, svetle kod ovih amerikanaca koji imaju tempomat npr.
- arko
Hvala na odgovoru 

Ostavio sam auto kod elektricara pa ce da pregleda,prvo da vidi da popravi tu kazaljku,da vidi u cemu je problem..ako nista,onda cu vjerovatno morat zamijenit sat.nikola_focus piše:Takva je tabla kod svih, isti raspored i broj sijalica, s` tim sto kod dizela obrtaji idu do 5, a kod benzinca do 7. E sad neki dizelasi imaju tablu od benzinca i to radi sasvim normalno. Mozda je bolje da odes do nekog krstenog elektricara da on proveri da li je do table, instalacije ili neceg treceg.
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 4. feb. 2015. u 11:47h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Podrazumeva se da odgovaraš na poslednju poruku u temi (nema potrebe da je citiraš), a i ne piši poruku za porukom. Klikni na 'Uredi' ako želiš nešto da dodaš napisanoj poruci, ili citiraj druge poruke iz spiska u dnu strane za odgovor.
Razlog: Podrazumeva se da odgovaraš na poslednju poruku u temi (nema potrebe da je citiraš), a i ne piši poruku za porukom. Klikni na 'Uredi' ako želiš nešto da dodaš napisanoj poruci, ili citiraj druge poruke iz spiska u dnu strane za odgovor.
- arko
Eto riješih i ja problem sa obrtajima. Jučer čitav dan auto bilo kod električara, koji ima svoju radnju i kao školovane radnike, i na kraju kaže da moram zamijenit sat. I danas uganjam ovog momka jednog, koji je inače samouk, i za 2h napravi. Ono sto me interesuje je to da li pokazuje sve kako treba, npr. U trećoj brzini na 2 hiljade obrtaja pokazuje brzinu nesto malo vise od 60. Focus je 1.8 tdci, 85 kw.
- nikola_focus
Koji je bio problem, verovatno neki kontakt popustio??? A sto se tice brzine, trebalo bi da je otprilike tako, ne mogu nikako tacno da se setim 

- arko
Jeste, sve provjerio i našao dio gdje to nešto popustilo, pa je valjda lemio..i eto radi sve. Sva sreća pa je napravio, nije mi se baš svidjela opcija da mijenjam sat.nikola_focus piše:Koji je bio problem, verovatno neki kontakt popustio??? A sto se tice brzine, trebalo bi da je otprilike tako, ne mogu nikako tacno da se setim
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: nedelja, 1. feb. 2015. u 17:54h

- arko
Sad kad mi rade obrtaji da pitam na koliko obrtaja voziti auto, na koliko mijenjati brzine..i koja je donja granica obrtaja?
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Bilo je dosta tema o tome, pretrazi forum pa sam zakljuci.
- nikola_focus
Dok se ne zagreje nemoj da prelazis 2000, posle toga kako ti dodje
Nemoj da ga gusis ispod 1500, najbolje je da odrzavas obrtaje izmedju 1500 i 2000.

- Mimika
- Poruka: 37
- Član foruma od: sreda, 25. jun 2014. u 23:04h
- Kontakt: