Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa trapom Fokus Mk 1

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ford TDDI
Poruka: 403
Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 11:36h

Problem sa trapom Fokus Mk 1

Poruka od Ford TDDI » sreda, 18. feb. 2015. u 22:27h

Radi se o Fokusu tddi,prilikom skretanja i kad se smota pun volan cuje se neki zvuk kao metal o metal,pogotovo kad je hladno vreme. Drugi problem je,kad se vozi na manjim obrtajima čuju se neke vibracije ili lupkanje iz desne suvozacke strane.Sta moze da bude u pitanju?

MarkoMara
Poruka: 87
Član foruma od: utorak, 27. jan. 2015. u 20:34h

Re: Problem sa trapom Fokus Mk 1

Poruka od MarkoMara » sreda, 18. feb. 2015. u 23:50h

pogledaj po forumu, negde sam procitala.. cini mi se da je isti problem bio i da je vezano za drzac motora.
Ford Focus 1.8 TDCi 2002god. 85kw 115ks :rally:
Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks :ford:

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Re: Problem sa trapom Fokus Mk 1

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 19. feb. 2015. u 00:05h

Može da bude mnogo toga... Ako krcka pri skretanju moguće je da je kinetički.. pogotovo posle zimske sezone zna da ode ako uđe voda kroz manžetnu... Prvo to proveri..
To za lupkanje mi liči na stabiliztor... on ima zvuk kao metal od metal... i obično čuka na neravninama... Namotaj pun levi/desni i videćeš metalnu sponu vertikalno pored amortizera... Snažno je iscimaj.. Ako ima lufta - to 'e to...
Vibracije obično stvara držač motora... Njega testiraš tako što povučeš ručnu i ubaciš u rikverc u probaš da kreneš.. zatim ubaciš u prvu pa probaš da kreneš.. Ako čuješ da čuka to je držač motora...
ali ne mora da znači da su to ti kvarovi... ^_^
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“