Focus I klima ne radi na leru
Moderator: Dragomir
- ljuba.b
- Poruka: 45
- Član foruma od: subota, 18. feb. 2012. u 09:22h
Focus I klima ne radi na leru
Pojavio se nesvakidasnji problem na mom (zeninom) fordu. Kada se auto vozi u kretanju klima radi savrseno, medjutim akda se stane I krece jako sporo, na semaforu kompresor se iskljuci I duva topao spoljasnji vazduh.
Da li je neko imao slican problem I kako ga je resio?
Da li je neko imao slican problem I kako ga je resio?
focus karavan1.8tdci 2002
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Re: Focus I klima ne radi na leru
Verovatno treba dopuniti klimu, moguće je da na leru sa malim brojem obrtaja ne može da postigne dovoljan pritisak u sistemu i onda presostat ne dozvoljava da se uključi kompesor, a sa povećanjem broja obrtaja možda poraste i pritisak, dovoljno da se aktivira sitem... U svakom slučaju, merenje kod klimadžije će odmah pokazati da li su pritisci u radnom i mirnom režimu odgovarajući, kao i da li ima predviđene količine freona i ulja...
- polaris
- Poruka: 1091
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Isto se meni dešavalo,dok ide radi,kad stanem ništa.Otišao kod klimađžije,stavio ga na manometre,međutim kad sam upalio auto kaže ne radi 2-ga brzina na hladnjaku i ako je auto tako dugo vožen moguće da je otišao kompresor.Namesti mi tu 2-gu brzinu,stavi da se puni,kaže puko kompresor neće da drži pritisak,kompresor nije dobijao dobro hlađenje i otišo.Pre neki dan sam remontovao i za sada radi kako treba.Nađi nekog proverenog da ga prikači i vidi o čemu se radi.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Da bi klima radila mora da se hladi hladnjak klime, tj. kretati auto da bi strujao vazduh preko njega. Taj problem ce se desiti ako ne radi ventilator nekim slucajem ili ako sistem nije dovoljno pun.
Na svakom autu i sve kad je pod konac moze se osetiti razlika u rashladjivanju dok auto stoji ili krece.
Na svakom autu i sve kad je pod konac moze se osetiti razlika u rashladjivanju dok auto stoji ili krece.
- ljuba.b
Znam to , na drugim autima radi supre i kad se stoji satima, kad u mestu dežim obrtaje na 2000 isto ne radi. Biće da je ventilator, druga bezina ili tako nešto.
Koikko može da košta sređivanje ventilatora?
Koikko može da košta sređivanje ventilatora?
- bane1967
Proveri osigurač i relej za ventilator, imaš to posebno za prvu, posebno za drugu brzinu...ima logike da je ipak to u pitanju što ne radi klima!
- ljuba.b
Gde se nalaze? Da li su obe brzine a na istom osiguraču?
Ima neko šemu osigurača ili releja?
Ima neko šemu osigurača ili releja?
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Koje je godiste Fokus? Koji motor?
- ljuba.b
2002 god, 1.8tdci 115ks, našao sam, evo je šema ako nekom treba osigurača i releja u motornom prostoru.

Poslednja izmena: ljuba.b, na dan sreda, 3. jun 2015. u 10:40h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
-
- Kontakt:
Da li imas automatsku klimu?
Proveri osigurac F64 u motornom prostoru, F36, F45 unutra. Takodje proveri i ovo sa seme
http://prntscr.com/7cka39
Proveri osigurac F64 u motornom prostoru, F36, F45 unutra. Takodje proveri i ovo sa seme
http://prntscr.com/7cka39
- ljuba.b
- polaris
Proveri džek u motornom prostoru od ventilatora stoji baš kod hladnjaka,meni je tu sagorela žica i nije otvarao 2-gu brzinu.Klimadžija mi je našao tu problem,prevezao žicu i šljaka,još mi kaže da se dosta susretao sa tim problemom kod fokusa.
- ljuba.b
Proverio zice I dzekove. Osiguraci I releji izgledaju u redu.
Veliki ventilator se pali tek kad rukom pritisnem zice koje ulaze u sam motor ventilatora. Naravno pod uslovom da je klima upaljena. Predpostavljam da je unutra problem.
Ima li neko ideju kako se skida motor ventilatora? Meni izgleda da se sve skida zajedno sa kucistem-plastikom preko oba ventilator I hladanjaka.
Veliki ventilator se pali tek kad rukom pritisnem zice koje ulaze u sam motor ventilatora. Naravno pod uslovom da je klima upaljena. Predpostavljam da je unutra problem.
Ima li neko ideju kako se skida motor ventilatora? Meni izgleda da se sve skida zajedno sa kucistem-plastikom preko oba ventilator I hladanjaka.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Skida se sa kucistem ventilator veoma lako I prosto .
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- st 220
- Poruka: 674
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
Klima mi radi samo na 1, kad prebacim na 2. 3. i 4. ne radi i ne svetli lampica.
Obična ventilacija radi normalno i na svim brzinama.
U pitanju je reostat ili?
U pitanju je Focus 1.8tddi 2001.
- ljuba.b
Dragomir piše:Skida se sa kucistem ventilator veoma lako I prosto .
Kao na ovom klipu, ovo je benzinac cini mi se, da li na dizelu mora da se skida jos nesto, sem interkulera?
Imam dva ventilator koliko sam video, imaju li brzine, prva - druga ili ne?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Reostatst 220 piše:Klima mi radi samo na 1, kad prebacim na 2. 3. i 4. ne radi i ne svetli lampica.
Ja obicno snimam na dole ali moze I gore kada se skine inter kuler.ljuba.b piše:Dragomir piše:Skida se sa kucistem ventilator veoma lako I prosto .
Kao na ovom klipu, ovo je benzinac cini mi se, da li na dizelu mora da se skida jos nesto, sem interkulera?
Imam dva ventilator koliko sam video, imaju li brzine, prva - druga ili ne?
Problem moze biti I u samom dzeku (6 pinova,obicno izgori jedan ili dva)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- polaris
Ovo što je Dragomir na kraju napisao to se i meni desilo što sam gore i napisao.Na tom džeku od 6 pinova sagoreo jedan,pa nije radila jedna brzina.
- st 220
- Poruka: 674
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
Zamenjen reostat, posetio juče Sima i Gileta, pa sam se kod njih snabdeo.
Sad je sve ok, klima hladi, samo brija
Sad je sve ok, klima hladi, samo brija

- ljuba.b
Moj problem je rešen, naime jedan od ventilatora koji treba da počne sa radom kad se uključi klima nije radio. Jedan ventilator nije dovoljan da smanji temperaturu u sistemu i kompresor se gasio kada auto nije u pokretu. Problem je bio u kontaktu u samom kućištu ventilatora.

Kada se žice pritisnu ventilator bi proradio. Skinuo sam plastiku sa ventilatorima i ventilator, ali je isti zanitnovan i ne može se otvoriti bez sečenja. Tako da sam samo ugurao malo žice i fiksirao ih vezicom.

Rešenje je privremeno i ne gine mi kupovina novog motora ventilatora.

Kada se žice pritisnu ventilator bi proradio. Skinuo sam plastiku sa ventilatorima i ventilator, ali je isti zanitnovan i ne može se otvoriti bez sečenja. Tako da sam samo ugurao malo žice i fiksirao ih vezicom.

Rešenje je privremeno i ne gine mi kupovina novog motora ventilatora.
-
- Kontakt:
Ja bih to otvorio, nabudzio nekako
- ljuba.b
Jedino da sam ga isekao brusilicom, pa onda spajao, nitnama ili vario. I ovako mi je bilo dosta zezanja za vikend ispred zgrade, kad crkne kupiću drugi polovan.

Izgleda jednostavno ali se mora dosta stvari demontirati da se skine plastični nosač ventilatora.

Izgleda jednostavno ali se mora dosta stvari demontirati da se skine plastični nosač ventilatora.
- bane1967
Važno da je rešen problem! Super!
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sad... resenje i nije neko.
Kroz te zice ide prilicna struja, i ako je kontakt los, a los je posto je samo na "gurku", imaces lepo grejanje na spoju.
Ko sto svi znamo, crci ce u nekoj vukojebini kada ti bude najvise trebao.
Sto pre najdi polovan ventilator i zameni.
Kroz te zice ide prilicna struja, i ako je kontakt los, a los je posto je samo na "gurku", imaces lepo grejanje na spoju.
Ko sto svi znamo, crci ce u nekoj vukojebini kada ti bude najvise trebao.
Sto pre najdi polovan ventilator i zameni.
Djak pesak 

- Kennym
- Poruka: 835
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Pre neki dan u toku voznje nabodem auto na neku kamenčinu dok sam se spuštao i na tome ostade. Juče ja da upalim klimu, neće. Ajde zamenim mali osigurač i pustim klimu kad posle 10ak sek bap ugasi se auto skroz, nema kontakt nema nista. Ja se otkinuo kad proverim osigurace velke ono mi crko jedan od 30. Ja ga zamenim i opet uradim isto kad ono opet crče ali sad sam gledao u kompresor klime i on ne okreće onaj točkić a čuje se da cakne kad je upalim. Izgleda da sam nešto dobro s*ebao čim mi pregoreva ovaj veliki osigurač. Ima li ko ideju šta li može biti i koliki me posao očekuje tj majstora?