Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

explorer big problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

explorer big problem

Poruka od rokki » četvrtak, 18. jun 2015. u 23:27h

pozdrav drugari:

već sam naveo sve o ovom vozilu osim da sam pogriješio gadno što sam ga uopšte kupio...uspio sam da pređem nekih 50 km ukupno i jednostavno se ugasio...u vožnji predzadnjoj pokazivao je neke simptome, imao je upola slabiju vuču i prokuhao je...kad sam se vratio kući čak je curilo i neko ulje, mislim da je bio atf ali to ja prestalo...sutradan je proradio bez problema i vozio sam ga par km i bilo je sve ok. naredni dan uopšte nije više ni htio da upali...ranije je pumpa glasno zujala pa sam posumnjao na to, tako da sam naručio novu pumpu i regulator pritiska goriva i oboje danas promijenio, upalio je, ali jedva radi, neće gasa, trokira i ugasi se...skinem redom kablove sa svjećica i ustanovim da samo drugi i peti imaju varnicu...potražim drugu bobinu, jer nema razvodnik nego kablovi idu direkt iz bobine...nađem dvije bobine od motora sa 4 cilindra, spojim ih i upalim ali opet isto, nije baš isto, malo je bolje...struja dolazi do bobine, i kad upali u jednom momentu primi gas i to samo do pola, guši ga gadno, malo radi tako i počne trokirat i ugasi se i jako se trese pri tome.šta da radim ne znam, molim za pomoć svakoga ko ima neku ideju šta bi moglo uzrokovat ovakvo ponašanje i rad...pomoć molim... :suicide:

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: explorer big problem

Poruka od van » petak, 19. jun 2015. u 11:05h

Скини свећице и преконтролиши .
Друга ствар је редослед паљења - Да ли си све лепо спојио .
Трећа ствар су каблови , да ли сви лепо бацају варницу .
Ако еј све ово ОК , онда кренш на довод горива .
Који је то мотор уопште , сликај га .

rokki

Poruka od rokki » petak, 19. jun 2015. u 12:42h

e ovako, kablove sam obilježio prije skidanja tako da to nije sigurno, promijenio sam benzinsku pumpu i regulator pritiska stavio ih potpuno nove, iz amerike naručeni, znači original.skidao sam crijevo dovoda goriva i izbacuje ga bez problema...e sad, samo dva kabla imaju varnicu, drugi i peti, on nema klasični razvodnik nego kao neka trodupla bobina, uzeo sam nov kabal i testirao sve izlaze direkt iz bobine i samo dva imaju varnicu...neki majstor mi reč da može da se spoje dvije bobine od četvrtaka i to sam pokušao ista stvar, ali kao da malo bolje radi...motor je 4.0L V6, godina 1991. isti kao u našim 2,9 skorpijima, samo zapremina je veća...

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 19. jun 2015. u 14:26h

Варницу мораш имати на свим цилиндрима .
Распоред паљења је 1-4-2-5-3-6. 1,2,3 цилиндар су на левој страни када гледаш мотор од напред , кроз отоврену хаубу . 4,5,6 су са десне стране . Провери све жице које напајају бобину .
На бобини пише који кабл иде где , само треба тако да убодеш и на свећицама .
Тестирај ЛЕД диодом за 12 волти напојен каблове бобине .Ако сви раде бобина је у малеру . Ако неки не ради , онда је ЕДИС6 у малеру . Е сада да ли је тај едис посебни модул или је само чип у рачунару .
ЕДИС6 и бобина пашу до мондеа шестака , а то може да се нађе и није скупо .
Ако је то чип у рачунару , он не знам шта
Прегледај све џекове

rokki

Poruka od rokki » utorak, 21. jul 2015. u 18:31h

hvala na odgovoru buraz, nisam se ranije javljao jer sam bio naručio novu bobinu iz njemačke, juče mi je stigla i ista stvar se dešava, znači, upali, trokira strašno, i ugasi se...ponekad kao i da hoće da primi gas, negdje malo više od pola i odjednom nešto samo kao da klikne, lupi i zaguši ga i ugasi se...taj dio, EDIS6, gdje se to nalazi na vozilu??

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“