Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo Mk3 skripi kad krece

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
-StEv@-
Poruka: 69
Član foruma od: četvrtak, 13. mar. 2014. u 22:13h

Mondeo Mk3 skripi kad krece

Poruka od -StEv@- » četvrtak, 23. jul 2015. u 19:53h

Pozdrav ljudi, pocelo je nesto da mi skripi na mondeu u pitanju je 2.0TDDI 116ks. Naime kad ga upalim i kad stisnem kvacilo i pustam i otprilike tamo gde hvata kao pocinje da skripi malo ali jedva se cuje. A kad ga ubacim u brzinu i krecem isto tamo gde hvata se cuje da skripi ali malo jace, cim krenem nista se vise ne cuje sve normalno. Brzine upadaju ko u sir sto bi se reklo. Sta je u pitanju da li je druk lezaj? Auto se normalno ponasa nikakvu razliku nisam primetio ne slajfuje lamela hvata bukvalno odma sta moze biti? PS. ja sam u crnoj gori dal je neki problem da se tera tako do Beograda? Unaped zahvalan :(

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Mondeo Mk3 skripi kad krece

Poruka od Neša » petak, 24. jul 2015. u 08:50h

Mozes tako da vozis ali spremaj pare za set kvacila,tako je meni pocelo. Kad mi skinuli lamela bila solidna ali zamajac i druk bili losi... Meni je pistalo kad stisnem kvacilo dok radi na ler i krljalo kad pocne da odvaja na leru i na kraju je bas lupkalo non stop dok auto radi na leru
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » petak, 24. jul 2015. u 09:08h

Ma meni to samo skripucka i to na leru ne cujes bukvalno bas mora da slusas, a kad je u brzini i kreces tad se cuje malo jace, inace nista ne lupa kao ono sto pricaju teze ulazi u brzinu, ostaje im papuca od kvacila dole itd. Koliko je sad set kvacila?

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 28. jul 2015. u 20:36h

ja sam dao preko 500€,u Nišu kaže mi novi majstor mogo da mi napravi cenu ispod 500€ od toga 50€ ruke jer su njegovi delovi
Duratorq DI 16v

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » nedelja, 2. avg. 2015. u 13:34h

Pitao sam Dragomira kod njega oko 560evra, komplet ceo set sve sa zamenom i garancijom godinu dana. Mada ko zna dal je uopste on za zamenu mozda je onaj druk lezaj evo vratio sam se sa mora hvala bogu nikakvih problema, sve normalno jedino to sto mi skripi kad ga stisnem i kad pustam.

Neša
VIP

Poruka od Neša » nedelja, 2. avg. 2015. u 18:32h

Hidr.druk lezaj sto skripi(pisti) je u menjacu,mozes da skines menjac,ima dosta posla pa da zamenis samo druk ali tesko da je pliv.zamajac u redu posle tolike km i skoro 15g eksploatacije
Duratorq DI 16v

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » nedelja, 2. avg. 2015. u 20:24h

Pa bas to, teracu ovako dok ne rikne pa cu ga menjati... Ali nzm majstori kad su u pinosavi slusali ono na zvuk kako vec za taj plivajuci rekli su da je u redu i da vozim jos, e sad ne znam kolko kosta taj druk da se zameni, a ako mi opet dodje da za par meseci menjam plivajuci onda bolje da ne diram

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » nedelja, 2. avg. 2015. u 22:28h

Druk ti je oko 80-90eur kako gde,skidanje menjaca stotkica,kad menjas menjaj sve...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“