Ford fusion 1.4 TDCI diesel
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 22. sep. 2015. u 21:53h
Ford fusion 1.4 TDCI diesel
Pozdrav svima na forumu. Skoro sam kupio Ford Fusiona 1.4tdci diesel. Doslo vreme da se odradi neki servisi. Pvro na red dosao akumulator. Predhodni vlasnik zamenio zupcasti kasi. Sad je na red dosao trakasti kais. Predhodni vlasnik je to radio kod Ford Company. Tamo sam kupio trakasti kais Dayco Motor lepo radi ali se cuje neko zujanje, kao da struze. Ima dva zvuka...zvuk motora i jos jedan tihi zvuk paralelno se cuje sa zvukom motora i to bas gde su zupcasti i trakasti kais... Sad je pitanje.. da li je to zvuk trakastog kaisa koji moram da menjam ili je zvuk zupcastog kaisa... On je zamenjen pre i auto je presao nesto manje od 2000km posle njehove zamene.. Kao po obicaju u Srbiji su svi mehanicari pa kao svi sve znaju... neki mi rekli da je lager otisao, drugi kazu spaner.... sta bi moglo da bude... samo pitam... presao sam do sada oko 1000km i ok..vozio 155km/h na auto putu na 3000 obrtaja i ok je ... nemam nikakvih problema... samo sam hteo da pitam.. radoznao sam...inace ja sam dipl.ecc i slabo znam mehaniku....
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: Ford fusion 1.4 TDCI diesel
Kakav je zvuk, nalik na cviljenje??? Mozda je do spanera PK kaisa. Ako je zamenjen kompletan set zupcastog (zajedno sa spanerom), ne sme sa njega da se cuje, i taj zvuk verovatno dolazi sa sistema PK kaisa. Imas tu nekoliko remenica, a verovatno i 2 rolera, i sve su to lageri koji mogu da otkazu, koji se menjaju, i nisu preterano skupi.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Ford fusion 1.4 TDCI diesel
Idi preko puta u servis VUK,ima veliki orah u dvoristu. Momci su majstori svog zanata,vredni,strucni,pedantni i posteni. Radi kod njih servise i neka ti otvore ser.knjizicu.
Ja sam najzad u njima nasao servis od poverenja kad je ovaj nas kraj u pitanju.
Ja sam najzad u njima nasao servis od poverenja kad je ovaj nas kraj u pitanju.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v