Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Curenje vode u gepek. Ford Focus MK 2.5

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Milance77
Poruka: 15
Član foruma od: subota, 9. avg. 2014. u 16:05h

Curenje vode u gepek. Ford Focus MK 2.5

Poruka od Milance77 » ponedeljak, 26. okt. 2015. u 18:12h

Drugari pomoc!
Vozim Focus MK 2.5, 2009 godiste.
Primetio sam da mi u gepek curi voda. rasklopio sam ceo zadnji deo i ustanovi da mi sa desnog boka u gepeku sliva voda.
Pregledao sam neke engleske forume i naso da se to desava jer oslabe manzetne na zadnjem spojleru i da odatle curi. Sve sam rasklopio zadihtovao ali se posle par dana voda ponovo pojavila. Nakladnim rasklopom gepeka ustanovio sam da curi kroz jednu rupicu na zadnjem boku koji spaja zadnje leptir staklo i zadnja vrata.

MOLIM VAS ZA POMOC :(

Slika
Slika
Slika

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Curenje vode u gepek. Ford Focus MK 2.5

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 26. okt. 2015. u 18:59h

Jedno pitanje, jel se to desava kad pada kisa? Jel ima veze leto-zima?

Ovo te pitam jel velika kolicina vode moze da se nakupi na hladnim povrsinama i stvara kondez. Cesto se na Mk1 punila rupa za rezervni tocak. Mozda je i ovde priroda problema ista.

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » ponedeljak, 26. okt. 2015. u 20:15h

Skini stop lampe pa proveri mesto gde ulaze kablovi u unutrašnjost gepeka jer tu je rupa u limu a meni je tu malo kapalo kada su jake kiše... rešio sam to sa malo žive gume.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Milance77
Poruka: 15
Član foruma od: subota, 9. avg. 2014. u 16:05h

Poruka od Milance77 » ponedeljak, 26. okt. 2015. u 20:54h

@daki_81 Proverio sam da nije izpod stopa. Cak sam zalio sa zivom gumom taj deo sa donje strane, dva plasticna tipla za srafove sam takodje zalio sa donje strane ali i dalje curi.
@popovicvl to se desava od skoro samo kada pada kisa. trenutno je sve suvo vec par dana. kada uzmem crevo i polivam preko krova tada se posle nekoliko minuta pojavi voda na ovom mestu

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“