Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Avatar korisnika
mbole
Poruka: 11096
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lokacija: Bataja

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od mbole » četvrtak, 17. dec. 2015. u 08:32h

Ne menjaju se gumice.
Kada propadne, menja se celo crevo, a nije bas jeftino.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » četvrtak, 17. dec. 2015. u 09:13h

e neznam,auto hladan pali bez problema kad je vruc pravi problem kao da mu nesta prekida gorivo,dijagnostika ne pokazuje greske.

Avatar korisnika
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Lokacija: Bor/Pattaya.

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od Ford_III » četvrtak, 17. dec. 2015. u 09:25h

Mbole znam jednom mi je puklo to sranje od plasticnog creva kupio sam ga i kostao je 89 € i to samo jedno ono sa crvenom plastikom.Pa to je sranje onda ako se ne menja gumica jer samo original moze da se kupi niko ga drugi ne proizvodi.
Darkisa i ja sam menjao filter naravno kao i svake godine ali nista ne pomaze jedino to crevo da se vidi da se promeni.
Posto imam 2 mondeja skinucu jedan pa cu videti sto kaze mbole da se creva menjaju.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Avatar korisnika
mbole
Poruka: 11096
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lokacija: Bataja

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od mbole » četvrtak, 17. dec. 2015. u 10:21h

Creva se menjaju kadi vrisnu, ne pri zameni filtera. A evo meni nije otislo ni nakon 17 godina i 400000 km.
Druga je prica ako je onaj sto menja filter mamlaz pa ga svlaci silom.
Uvek mozes da stavis obicno crevo i da ga stegnes selnom

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » četvrtak, 17. dec. 2015. u 11:16h

ja sam to sve pregledao 100 puta do sada,ako crevo nije uredu pokazalo bi videlo bi se mokro od nafte vukao bi vazduh trzao bi i tako te stvari,hladan nebi upalio on u voznji ide kao metak znaci auto je 96kw ide 200 na sta bez problema,kad radi na leru kazaljka od obrtomjera stoji zakovana ne varira ni gore ni dole auto na pun gas nedimi ni malo vozim ga tri godine znam ga u dusu,ali jednostavno kad je vruc taj problem pravi.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » četvrtak, 17. dec. 2015. u 11:42h

sta mislite da pokusam ciscenjem egr ventila,mozda mi on pravi probleme kad je vruc.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » četvrtak, 17. dec. 2015. u 18:24h

evo danas uzeo auto,grejaci zamenjeni,alanser remontovan,hladan pali vruc nece nikako da upali.

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Vremenski policajac
Poruka: 6838
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od FM III » četvrtak, 17. dec. 2015. u 18:55h

Jesi li radi dijagnostiku i izbacuje li kakve greške?
Kažeš da se to dešava od kada si radio altenator. Da li si menjao, za nov, polovan ili remontovao svoj stari. Komp. oće da brljavi kada ima slab ili neujednačen napon reglera. Jesi li slučajno proveravao VP pumpu tj. elektroniku na njoj? Čini mi se da je neko imao isti ili sličan problem na TDCI ju i da je problem bio u tome.
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » četvrtak, 17. dec. 2015. u 19:32h

jedanam mije majstor to jednom spomenuo elektroniku na pumpi al sta to znaci remont cele pumpe ili vec sta,menjao sam za polovan alternator.

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Vremenski policajac
Poruka: 6838
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od FM III » četvrtak, 17. dec. 2015. u 20:06h

Evo ovde je pisano o elektronici pumpe, malo pregledaj:

http://www.fordclubserbia.org/forum/sea ... nika+pumpe

i ipak proveri napon koji daje altenator pogotovu kada ti se to dešava, pošto je polovan.
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » petak, 18. dec. 2015. u 09:03h

evo sada poceo i hladan da zeza,upalim i ona radi dva tri minuta na 600-700 obrtaja i nereaguje na gas i onda proradi,vruc nemce da upali nikako,sve su ovo naznake na pumpu po meni.jos uvek greske ne izbacuje.

Avatar korisnika
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Lokacija: Bor/Pattaya.

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od Ford_III » petak, 18. dec. 2015. u 11:40h

Au 2-3 minuta je previse.Kada si menjao filter probaj prvo sa time.Prvo se krece od jednostavnijih i jeftinijih stvari.
Pitaj Dragomira mozda on zna.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » petak, 18. dec. 2015. u 12:22h

e bogami filter nisam odavno,zamenicu i njega imam osecaj ka da je prisutan tu vazduh kao da nema dovoljnu kolicinu goriva na diznama,majstor isto preporucuje da krenemo od jeftine stvari da probamo zameniti filter i staviti nepovratni ventil,jer on kada upali i kada proradi znaci radi normalno ugasim ga i odma na kljuc krenem da palim on pali bez problema.

Dragomire kuco postena pomagaj brate rodjeni.
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 18. dec. 2015. u 12:57h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Izbegavaj da pišeš poruku za porukom, koristi opciju 'Uredi' kad želiš da nešto dodaš već napisanom.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 07:56h

dobio sam odgovor od dragomira,kaze da su dizne u pitanju,lepa cestitka za novu godinu.

Avatar korisnika
DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Lokacija: AB - Deutschland

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od DukeLander » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 09:09h

Da rezimiramo slucaj na osnovu tvojih postova:

Auto ford mondeo 2.0tdci 2003 je ok radio do momenta kada si zamenuo alternator.
Posle zamene alternatora auto kada se pali vruc,prvih 30-tak sec radi na 600o/m lera i ne prima gas,hladan sve ok...
Menjao si grejace i opet remontovao alanser...
Posle izvesnog vremena pocinje i hladan da zeza sa duzim vremenskim intervalom i javlja ti Dragomir da su izgleda dizne otisle...

Mene zanima (mada ne vidim neku logiku) da li zamena alansera moze da zezne dizne?
Ipak je to TDCI sistem tj sve radi elektronika,mozda rad alternatora van opsega moze da zezne stvari?
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 09:29h

sve ovo sto si naveo je tacno da se to desava,ja neznam stvarno sta se desava niti gde da vozim niti sta da radim,znaci auto vuce perfektno ne dimi na leru mu dam gas u crveno dima nema kao benzinac,osluskivo sam po 10-15minuta rad motora nema sanse niti jednu gresku da mozes da primetis pa da kazes e evo sad brljavi znaci nista kazaljka stoji zakovana neseta ni levo ni desno evo par dana se kao malo smiruje kad upali radi cak manje od 30 sekundi na malim obrtajima i posle sve perfekto,da napomenem da u toj situaci gori i lampica od akomulatora znaci da alternator nema dovoljnu brzinu punjenja.

Avatar korisnika
DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Lokacija: AB - Deutschland

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od DukeLander » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 10:43h

Iskreno i to mene malo cudi jer nigde nisi spomenuo nestabilan rad,dim ili sl smptome kada riknjavaju dizne...
Mada je to TDCI motor,elektronika regulise rad dizni... ali me opet buni sto nema npr misfire (ne "opali" dizna,lose baca i sl) sto se oseti ili ces makar cuti na otvorenu haubu...
Jos mi cudnije (posto kazes da ti auto radi kao i na video klipovima) sto iako radi na niskom leru on relatibno stabilno radi,ne brlja motor niti seta preterano obrtomer... meni sve to nekako vuce na elektroniku... ali ja nisam Ford majstor jbg...
Pre sipanja ATF u moj auto (pisao sam o tome u EGR temi) sam cuo,mada retko da jedna dizna maaalko zeza,jednostavno je drugaciji zvuk kada "opali klip" i to uglavnom kada je hladniji motor bio,sada se vise ne cuje,ali takodje bez dima i varijacija obrtaja... ali problemcic sa diznom je definitivno postojao...

Bem li ga,Drago se nagledao vise Fordovoh motora nego vecina nas ovde zajedno,tako da proveri ipak dizne...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 11:32h

sva sumnja je i pala na dizne ili jedna ili vise njih videcemo,auto je kacen na razne dijagnostike ne izbacije gresku ni jednu,znaci moguce je da auto kad upali radi na tri klipa dok ta dizna ne proradi kad proradi radi normalno mozda je negde zapusena i onda ne baca dovoljno goriva,ma brate to njihovo ubrizgavanje je totalno sranje,znao sam ljudi urade i dizne i pumpu i dva meseca i cao jednostavno dovoljno je da jednom naleti na lose gorivo i od tog momenta su dizne nacete znaci katastrofa.ako neko ima jos neku ideju sta moze da bude nek pise svaka pomoc bi mi dobro dosla jer su me vec finasiski svi istresli tako da necu da bacam novac na stvari koje nisu pokvarene.

Avatar korisnika
nikola_focus
Poruka: 1434
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Lokacija: Pukovac

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 11:54h

Filter goriva ti je najjeftinija stavka, a moze bas dosta da zeza. Pocni od njega. Za prvi pregled dizni ne moras kod bosiste, bilo koji mehanicar moze da izmeri prelive, oni ce u vecini slucajeva da dobro pokazu u kakvom su stanju dizne i sta ti je ciniti.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 12:28h

sada nesto vracam film unazad i setim se da mi je prosle godine ford nije hteo upaliti iz prvog puta pa sa oterao kod jednog coveka na dijagnostiku i nasao je gresku P007F na koju nije zno sta je u pitanju,al je meni posle kratkog vremena problem nestao,dal neko zna sta oznacava ova sifra.

Avatar korisnika
nikola_focus
Poruka: 1434
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Lokacija: Pukovac

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 12:46h


Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 12:53h

ovo u prevodu znaci senzor temperature usisnog zraka ako sam pogresijo ispravite me,gde se taj senzor nalazi i mozda mi i on pravi probleme.

Avatar korisnika
nikola_focus
Poruka: 1434
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Lokacija: Pukovac

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 13:47h

Tako je, on se na Fokusu nalazi na interkuleru, ne znam gde je tacno kod Mondea. Nasao sam na par foruma da su ljudi pisali da imaju slicne simptome kao ti, los rad, otezano paljenje, pa cak i lampicu grejaca. Takodje su pominjali da je to greska koja ne nestaje sama. Ne bi bilo lose da pre bilo kakve intervencije ipak odradis dijagnostiku, bilo kakvu, da se vidi kakva je situacija.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 21. dec. 2015. u 13:50h

evo ako neko zna gde se tacno nalazi kod mondea neka se javi.

Avatar korisnika
darkisa
Poruka: 140
Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Lokacija: podgorica cg

Re: ford mondeo 2.0tdci 2003 96kw problem vruc cudno radi

Poruka od darkisa » ponedeljak, 8. feb. 2016. u 15:41h

pozdrav ljudi,evo ja da se javim opet da problem nisam resio,mesec ipo dana je kod majstora niko nista neresava,sad kod ovog majstora gde mi je auto mi je rekao da povezem kod majstora koji reprogramiraju ecu i softever da se proba sa tim,sad mi recite postojili mogucnost tog problema i koliko kosta to otprilike.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“