Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Plivajući zamajac...?!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Plivajući zamajac...?!

Poruka od Almighty.shO » četvrtak, 7. apr. 2016. u 22:56h

S obzirom da sam znao (pre same kupovine) da auto ima plivajući zamajac oborio sam cenu za 2/3 istog (zamajca) e sada...msm da je došlo vreme kad se razmišljam o kompletnoj zameni (set kvačila, druk i zamajac). Naime malopre sam prešao nekih 30km i primetio sam čudan zvuk i nisam siguran kako bih ga opisao (rado bih snimio zvuk ali tel posle pada mi snima neke čudne "haunted" zvukove...elem), ali nekako mi deluje kao da se čuje fr fr fr (msm debilno je ali ne znam kako bih opisao) i to radi u nekom kontinuitetu tipa fr fr fr frrrrrrrrrr i onda opet. Dizao sam haubu, zagledao ali ne mogu da skontam da li je to baš to. Spuštao sam se kod točka i slušao i čuje se neko klepetanje.

Gledao sam razne snimke na YT ali nisam došao do stadijuma lupanja (metalnog) ali i ovo je veoma iritantno. Zanima me da li je to to (msm na zamajac)? Da li je možda nešto drugo u pitanju?

Inače auto radi perfekt, otkako sam zamenio nosač sve je full (msm na buku i treskanje), malo troši nafte (4,85l/100km poslednje sipanje jutros), ulja ni trunke... pumpa ok, turbina ok....

Nadam se da ćete mi pomoći.

BTW, sutra ujutro sam planirao dubinsko pa ću usput i otići do majstora da oslušne :)

Unapred hvala svima.

P.s. (preporuka za te delove, mislim na marku....)

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Re: Plivajući zamajac...?!

Poruka od SCORPIO123 » petak, 8. apr. 2016. u 01:25h

nemoras da menjas ceo set kvacila moze samo I zamajac

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 8. apr. 2016. u 03:21h

Ne znam koliko se to isplati, posto mu verovatno ni lamela ni korpa nisu bas nove.
Djak pesak :)

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » petak, 8. apr. 2016. u 08:49h

Hm... da li je moguce a je otisao spaner i lanac bregaste? 10k delovi... Jutros se opet culo, 4 majstora su gledala i svi su rekli istu stvar. Kad sam oterao auto na dubinsko prestalo je, valjda se zagrejalo pa nije lupklao toliko....

duratecHE
Poruka: 4277
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Poruka od duratecHE » petak, 8. apr. 2016. u 08:50h

Ja sam malo dosadan sa ovim ali mene je izcimala limena obloga izduvne grane koja se olabavila i lupkala u motor, i mogao bih reci bas tako fr frfr frr
Prva sumnja(strah) - zamajac
Ja sam pre mesec dana menjao set, zamajac bio dobar, i kada je vec bio rasturen zamenio semering radilice

Ne verujem da je lanac, ali spaner pk zna da proizvodi slican zvuk kada dotraje, to ces lako da utvrdis tako sto ces upaliti klimu i pratiti da li se u momentu paljenja kompresora pojacava ili intezivira zvuk.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » petak, 8. apr. 2016. u 09:42h

Almighty.shO piše:Hm... da li je moguce a je otisao spaner i lanac bregaste? 10k delovi... Jutros se opet culo, 4 majstora su gledala i svi su rekli istu stvar. Kad sam oterao auto na dubinsko prestalo je, valjda se zagrejalo pa nije lupklao toliko....
mojoj musteriji je prezupcio lanac na 168000km

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » petak, 8. apr. 2016. u 10:00h

Au... ona ja to menjam pa kud puklo.. bolje nego da mi se to desi. @SCORPIO123 jel to ok cena? (ruke 30e)
Sad sam pricao sa drugarom, on je mehanicar i radi sa ovim momcima i kaze mi da je to obimniji posao, treba dosta toga da se skine da bi se prislo tom lancu)... Je*em ga.. videcu da budem prisutan kad se to bude radilo... :)

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » petak, 8. apr. 2016. u 12:54h

cena je ok

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » utorak, 12. apr. 2016. u 17:42h

Zamenjeni lanac brgaste i spaner sad je sve ok.
Moze lock!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“