Mondeo mk3 1.8 zveckanje u motoru
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: ponedeljak, 29. dec. 2008. u 23:01h
Mondeo mk3 1.8 zveckanje u motoru
2001 mondisa 1.8 benzin uzet skoro, ima zveckanje neko, cuje se u vecim obrtajima, recimo preko 3000rpm. Cuje se pri odrzavanju ili odpustanju gasa, ne cuje se dok se obrtaji povecavaju...
Nisu klapne na usisu jer se cuje duboko iz motora, jedan mehanicar mi rece da su lezajevi radilice. Ulje menjano kad je uzet auto pre 2000km, ne fali ulja proveravam redovno. U gradskoj voznji se slabo i desava ali problem je na autoputu jer taman tu negde oko 3000 obrtaja je brzina oko 120kmh i tada bas zveci, dosadasnje resenje je bilo odvrnuti muziku, ali ne zelim da ignorisem kvar vise. Cuje se i kada se upali auto posle duzeg stajanja samo prvi put na nekih sekund dok verovatno saug radi.
Taj sto mi je rekao da su lezajevi mi rece da je problem kod njega aluminiujmski blok i da se to tesko resava. Ja se uopste ne razumem oko toga i znam samo ono sto mi kazu. Da li se ovo resava? Koliki je to zapravo posao?
I da imam jos jednu vrstu zveckanja, a to mislim da se cuju ventili jer je tako isto kod brata na roveru, recimo kad sam u visokoj brzini a na niskim obrtajima i onda potopim gas, cuje se nekako neznije zveckanje od onog drugog. Za ovo su mi rekli da nije strasno, al opet slabo se razumem, i svako misljenje dobro doslo.
Pozdrav
Nisu klapne na usisu jer se cuje duboko iz motora, jedan mehanicar mi rece da su lezajevi radilice. Ulje menjano kad je uzet auto pre 2000km, ne fali ulja proveravam redovno. U gradskoj voznji se slabo i desava ali problem je na autoputu jer taman tu negde oko 3000 obrtaja je brzina oko 120kmh i tada bas zveci, dosadasnje resenje je bilo odvrnuti muziku, ali ne zelim da ignorisem kvar vise. Cuje se i kada se upali auto posle duzeg stajanja samo prvi put na nekih sekund dok verovatno saug radi.
Taj sto mi je rekao da su lezajevi mi rece da je problem kod njega aluminiujmski blok i da se to tesko resava. Ja se uopste ne razumem oko toga i znam samo ono sto mi kazu. Da li se ovo resava? Koliki je to zapravo posao?
I da imam jos jednu vrstu zveckanja, a to mislim da se cuju ventili jer je tako isto kod brata na roveru, recimo kad sam u visokoj brzini a na niskim obrtajima i onda potopim gas, cuje se nekako neznije zveckanje od onog drugog. Za ovo su mi rekli da nije strasno, al opet slabo se razumem, i svako misljenje dobro doslo.
Pozdrav
-
Re: Mondeo mk3 1.8 zveckanje u motoru
Evo pokusao sam i da snimim to, na prvom snimku mislim da se bolje cuje...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
Otisli ti lezajevi radilice, nemoj tako da ga vozis..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21583
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
nađi drugi polovan motor i šćeraj dalje.
Ne isplati se ovo otvarati.
Ne isplati se ovo otvarati.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Znaci ne popravlja se? Znate li mozda koliko mogu da platim motor? I koliko kosta ugradnja istog, naravno ne ocekujem tacne cene nego neke okvire cisto da znam sta me ceka...
Rekose mi jos da je moguce da je do lanca i da lanac udara u nesto jer se opusti... Evo napravio sam jos jedan snimak:
[youtube][/youtube]
Rekose mi jos da je moguce da je do lanca i da lanac udara u nesto jer se opusti... Evo napravio sam jos jedan snimak:
[youtube][/youtube]
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
pa otvori motor I proveri. vidi se kad je lanac istegnut nije to neka nauka. blok motora uopste nije aluminijumski a to je I nebitno u ovoj prici. lezajeva radilice ima po specijali I to se moze uraditi.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Блок дуратек мотора јесте алуминијумски , али то нема везе са овим проблематиком . Лежајеви када оду , чују се тако да негде око 1500-2000 обртаја рад мотора подсећа на старији дизел .
- brabas
- Poruka: 486
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h
Kada zveči i rezonuje na malim obrtajima a zvuk dolazi iz poklopca ventila onda pretpostavljam da su hidropodizači? Mali off i upad ali sličan problem (1.8 zetec E).
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Ovi motori imaju problem sa karikama,troši ulje,verovatno par puta ostao već bez ulja pa otišli i ležajevi. Svaki je takav,tako da po meni bolje otvarati i uraditi taj motor ,već i zbog brojeva,za 5-600evra može da se sredi.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
da su otisli lezajevi na radilici palio bi lampu od ulja ili bi neka klipnjaca izletela kroz blok. meni se cini da se cuje lanac. koliko je presao ?
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Kod mene kad su otisli lezajevi nije se culo ovako. Cuo se samo jedan lezaj, i to onako bas je cvaktao kao ventili samo jace, interval je bio redji i dugo sam ga tako vozio dok nije zakovao skroz. Takodje nije palio lampicu ulja, apsolutno nikakvih simptoma nije bilo osim cvoktanja u visokim obrtajima, ali opet kazem drugacije nego na snimku.
U svakom slucaju, i da su losi lezajevi zar to bas toliko kosta? Radilica moze da se izmeri i ako je u toleranciji onda se kupuju samo lezajevi, koliko to moze da kosta, mozda 50e?(ja sam platio 2400 din). Dalje, ako je readilica losa moze da se obradi.
Takodje mozda moze da se skine karter i menjaju lezajevi bez vadjenja motora? U tom slucaju ruke ce te kostati nesto bas malo.
U svakom slucaju, i da su losi lezajevi zar to bas toliko kosta? Radilica moze da se izmeri i ako je u toleranciji onda se kupuju samo lezajevi, koliko to moze da kosta, mozda 50e?(ja sam platio 2400 din). Dalje, ako je readilica losa moze da se obradi.
Takodje mozda moze da se skine karter i menjaju lezajevi bez vadjenja motora? U tom slucaju ruke ce te kostati nesto bas malo.
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pored kartera, moras da skines bar jos i menjac (sto ce reci i dobar deo vesanja, zajedno sa ramom), komplet remenice tj. ceo razvod bregaste i PK kaiseve, verovatno jos po nesto sto mi sad ne pada napamet.
Ne mozes da zamenis lezajeve a da ne izvadis radilicu (aj da kazemo da ponegde i moze, da zavuces polusolju, al to samo kad radis za drugog, po sistemu "jel moz to da se nabudzi"). A ne mozes ni da izmeris radilicu dok je ne izvadis.
A kad vec sve to rasturas, lakse je izvaditi motor nego se patiti sa rukama u vis i tesnim prostorom oko razvoda.
Ne mozes da zamenis lezajeve a da ne izvadis radilicu (aj da kazemo da ponegde i moze, da zavuces polusolju, al to samo kad radis za drugog, po sistemu "jel moz to da se nabudzi"). A ne mozes ni da izmeris radilicu dok je ne izvadis.
A kad vec sve to rasturas, lakse je izvaditi motor nego se patiti sa rukama u vis i tesnim prostorom oko razvoda.
Djak pesak 

- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Bedak. Znam u to doba sam gledao kako nesto mnogo ljudi na lagunama i nekim alfama (cini mi se) menjaju lezajeve samo skidajuci karter, pa reko mozda se desi da moze i kod ovog motora. Ja sam morao da vadim motor isto, drugi tip motora doduse.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Летећи увек пре звекну него лежећи , а летећи се мењају само са скидањем картера
- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
naravno da su leteci i otisli, kod benzinca retko kad stradaju lezeci lezajevi
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nekada davno, mene su ucili da se lezajevi uvek menjaju u kompletu. I leteci i lezeci.
Ako su leteci zveknuli, ni lezeci nisu novi.
Al ocigledno, pravila se menjaju u skladu sa "ma samo da ide, i da bude jeftino".
Ako su leteci zveknuli, ni lezeci nisu novi.
Al ocigledno, pravila se menjaju u skladu sa "ma samo da ide, i da bude jeftino".
Djak pesak 

-
Skinucu poklopac da proverim lanac, jel mogu da pogledam jos nesto kad vec skidam to i u sta treba da glerdam? Hteo sam da kupim dihtung da stavim novi kad vec otvaram al nema ga nigde, kazu ide samo u kompletu uz set lanca... Provericu na jos par mesta.
-
lanac je 11100din. ja mislim da I nema dihtung ide samo diht masa