Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

podrhtava auto kad se ukljuci klima

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
davoR tddI
Poruka: 89
Član foruma od: subota, 3. maj 2014. u 20:25h

podrhtava auto kad se ukljuci klima

Poruka od davoR tddI » utorak, 19. apr. 2016. u 16:48h

Ford focus tddi (66/90) .Kada se klima ukljuci osecaju se vibracije u kabini,trese se tabla cela,oseca se i pod nogama.Kada ugasim auto jos par sekundi cuje se cudan zvuk,verovatno iz predela ventilatora hladnjaka.

davoR tddI

Re: podrhtava auto kad se ukljuci klima

Poruka od davoR tddI » utorak, 19. apr. 2016. u 19:33h

cenim da je nesto do ventilatora jer on ostaje jos par sekundi upaljen kada se ugasi auto.Al sta mu je?

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » četvrtak, 21. apr. 2016. u 22:36h

Pa, očigledno je da se vibracije ventilatora prenose na šasiju auta i zato najpre treba proveriti da li su on i hladnjak dobro pričvršćeni, odnosno da nije možda oštećena neka guma ili nosač celog tog sklopa, koji bi trebalo da amortizuju sve te, manje-više normalne vibracije koje stvara ventilator, posebno na onoj drugoj, tj.većoj brzini...
To nisam nikada rasturao, niti nešto detaljno gledao kod mog auta, ali pretpostvaljam da mora biti sve dobro utegnuto da bi se smanila buka i trešenje pod velikim obrtajima ventilatora hladnjaka motora i sistema klime.
Kod mene (fokus tddi) nisam primetio takvu pojavu vibracija, mada je primetna razlika u zvuku (kada je auto u leru) dok radi ventilator pod klimom, ali to je tako i kod drugih automobila, koliko sam mogao da čujem... Napomilnjem da na otvorenom putu, zaista, nema ostetnije promene u tom delu.
A, inače, i kod mene kada ugasim auto još par sekundi radi ventilator ako je bila uključena klima (ja je svakako ugasim "ručno" pre gašenja auta i pustim minut-dva da unutrašnji ventilator duva još malo da se ne bi stvarala buđa na isparivaču u kabini, pa i onaj smrad posle gašenja klime, ako to nije u redu)...

davoR tddI

Poruka od davoR tddI » četvrtak, 21. apr. 2016. u 23:46h

Upalio danas klimu na kratko,ugasio auto i cuje se ventilator kao da kaci negde.Ne gine mi skidanje njega.Jer zna neko kako skinuti ventilator hladnjaka?

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 22. apr. 2016. u 08:45h

Skini hladnjak vazduha pa ces bolje videti kako dalje.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

davoR tddI

Poruka od davoR tddI » nedelja, 24. apr. 2016. u 18:20h

Samo da javim da je problem bio do onih gumenih amortizera hladnjaka.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“