Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pucketanje iz motornog prostora...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dados
Poruka: 673
Član foruma od: subota, 18. feb. 2012. u 13:10h
Kontakt:

Pucketanje iz motornog prostora...

Poruka od dados » utorak, 14. jun 2016. u 12:09h

Izvinjavam se svima sto dupliram pitanje.. postavio sam je u predstavljanju automobila.. ali mislim da je ovde adekvatnije otvoriti forum... Elem :)

Auto je kupljen pre nekih 10-tak dana.. i veliki servis je u planu da se uradi kod Dragomira u RSDford-u .. udaljen je 200Km pa mi je malo zeznuto sa isplaniranjem ali u naredne dve nedelje obavezno moram da ih posetim i odradim servis jer zaista bi voleo to da odradim kod njih... ali u medjuvremenu gledam da auto vozim bas kad moram i ne idem na vece relacije.. ali danas kad sam upalio auto culo se neko cudno pucketanje iz haube, samo napomena da je gorivo doslo blizu rezerve...

Zvuk se cuo i napolju i kad se sedne u kabinu.. slican je nekom pucketanju varnica, ili kad udarate kremen kamenom od kamen... i kako se daje gas cuo se jace.. zaustavio sam auto na pumpi, izasao i kao da se zvuk cuo kod suvozaceve strane.. ali nisam 100% bio siguran posto haubu nisam otvarao jer sam dosao na red da sipam gorivo pa reko ajde kad obavim sipanje pogledacu odakle se cuje.. sipao pun rezervoar, upalio auto, culo se pucketanje jos malo i stao na parking prostor.. ugasio auto, otvorio haubu i ponovo upalio auto i vise se nije culo nista, a hteo sam da snimim bas taj zvuk .. pa me sad iskreno strah i da vozim auto.. uopste ne mogu da provalim sta to moze biti...

Kad sam dosao kuci simio sam zvuk motora misleci da ce se mozda cuti to pucketanje ali nije, evo kako se sad cuje ... jedino kao da se pored motora cuje to neko kao zuljanje kao neki zvrčci, iz ovog dela http://prntscr.com/bg5xif gde je kais ali sad vise ne znam jel tripujem da je nesto ili je to normalno ...

U servis RSDFord cu ici sigurno, ali postavio sam pitanje ovde cisto da vidim jel neko imao ovako nesto slicno ili sta mi je sad momentalno raditi .. potreban mi je u narednih 10-tak dana za medjugradske voznje.. a posto se tek upoznajem sa autom ne znam jel tripujem ili mogu bez problema da vozim?

EDIT: uspeo sam da nadjem drugi video sa tim zvukom pucketanja koji se ne cuje vise.. ovako je nesto bilo ...

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Re: Pucketanje iz motornog prostora...

Poruka od bane1967 » utorak, 14. jun 2016. u 23:51h

Mislim da je u pitanju loša varijabilna remenica ili alternatora ili radilice...Takav zvuk proizvodi PK kaiš koji štekće i vibrira gore-dole, a to možeš i da vidiš "golim okom".

dados
Kontakt:

Poruka od dados » sreda, 15. jun 2016. u 09:44h

evo jutros upalio opet auto.. izgleda se to malo vise cuje kad ostoji preko noci ... da za ovo drugo mislim isto da je kais.. ali svi ti zvukovi dolaze odavde negde http://prntscr.com/bgkpy2 .. ne mogu tacno da skapiram iz koje ali tu se negde krije gremlin :) e sad pitanje .. koliko je opasno voziti ovako auto.. pogotovo 200Km do servisa.. i koliko kosta remenica alternatora ili radilice?

EDIT: evo bas sam pogledao ovaj video.. izgleda si u pravu.. to je taj zvuk.. izgleda je varijabilna remenica
Poslednja izmena: dados, na dan sreda, 15. jun 2016. u 11:19h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

fordfocusmk1tddi
Poruka: 21
Član foruma od: nedelja, 20. mar. 2016. u 22:24h

Poruka od fordfocusmk1tddi » sreda, 15. jun 2016. u 11:13h

Mislim da je vodena pumpa mozda gresim....Kada vodena pumpa ode ona se cuje da zvecka i kao skripuce..Mozda gresim nzm mozda nije i vodena pumpa al oteraj na najblizi servis i vidi sta ti kazu dal smes na put da ides sa njim do servisa ili ne al ako ti bude vodena pumpa ne smes sa autom ni 1 kilometar moze da ode pa onda sve ode pozz

dados
Kontakt:

Poruka od dados » sreda, 15. jun 2016. u 11:19h

mislim da nije vodena pumpa, mada opet sam nasao jedan video i opet ima i slican i taj zvuk ... ali izgleda je bane u pravu, nasao sam jos jedan video na netu na youtube isti takav zvuk imam i ja..

Jel neko zna koliko kosta zamena remenice ili vodena pumpa? ali idem kod majstora definitivno samo da mi pogleda da li mogu do BG-a
Poslednja izmena: dados, na dan sreda, 15. jun 2016. u 11:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » sreda, 15. jun 2016. u 11:50h

Cena varira od servisa do servisa i od delova koji se ugradjuju.
Pošto si se odlučio za servis, nazoveš ih i pitaš ili pogledaš ako ima na njihovom sajtu ;)
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

dados
Kontakt:

Poruka od dados » sreda, 15. jun 2016. u 13:22h

evo bio kod majstora na pregled.. cisto da budem siguran da li mogu na put.. dizali auto pregledali ga od dole.. motor suv kao barut... diskove isto pregledali .. skinuli kais i pregledali i dobar je, vratili nazad i zategli.. palili auto nekoliko puta i nista mi tu sad nismo culi.. ja ne znam sta se desilo sad ... majstor me gleda onako kao da ga zajebavam .. kaze da su navikli vec na takve :D

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » četvrtak, 16. jun 2016. u 12:46h

Pa onda teraj to tako, možda se nešto trenutno bilo uvuklo u taj razvodni sistem, pa ispalo ili ga je kaiš samleo i izbacio, mislim da sada ne bi trebalo da bude nekih većih problema u vožnji čak i da neka od tih varijabilnih remenica ima malo lufta, jer se to zvučno manifestuje uglavnom kada auto radi na leru.
Bio bi problem ako je taj luft isuviše veliki, pa se onda mnogo jako čuje lupanje, jer onda postoji mogućnost da se remenica jednostavno raspadne, a onda se smakne PK kaiš i nema dalje...

dados
Kontakt:

Poruka od dados » četvrtak, 16. jun 2016. u 14:30h

pa da.. teracemo sad tako.. ali svakako hocu do Dragomira.. da obavim servis pa mirno da spavam.. a i oni bas da pregledaju auto komplet pa da tano znam sta vozim :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“