Problem sa paljenjem ford focus-a 1,8 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: četvrtak, 26. maj 2011. u 09:06h
Problem sa paljenjem ford focus-a 1,8 tdci
Dobar dan!
Da li pistoji mogućnost da čujem Vaše mišljenje vezano za problem koji imam od pre dva dana a vezan zaford focus-a tdci 1.8 2004 god.?
Naime,automobil sam bez ikakvih problema vozio duži vremenski period i nakon gašenja jednostavno nisam mogao više da ga upalim dok je motor bio vruć.Kada se ohladio upalio sam ga bez problema ali čim je dostigao velike obrtaje ugasio se ali pre toga je počela da blinka lampica od grejača.Odmah sam posumnjao da je u pitanju senzor bregaste osovine.Odšlepao sam automobil do servisa,urađena je dijagnostika i nije prijavila ama baš ni jednu jedinu neispravnost na vozilu,a vozilo ne može da upali.Majstor je zamenio senzor bregaste osovine,ali ni posle toga auto ne pali.Samo vergla...Zamenio je i senzor na radilici,ali ni posle toga auto nije upalio.Proverio je kompletnu instalaciju koja ide od senzora do pumpe i motora i sve je ok.Skinuo je kompjuter i odneo na pregled ali je i on potpuno ispravan.Kada ga je vratio na vozilo,upalio je kao da se ništa ranije nije dogodilo.Nekoliko puta ga je palio i gasio bez ikakvih problema.Vratio mi je automobil sa konstatacijom da mu nije uradio ništa i da ni dalje ne zna ni šta je ni u čemu je problem.Sinoć sam bez ikakvih problema sa njim prešao skoro 100 km.Vozio sam ga i palio i danas u toku dana da bi mi se posle nekoliko današnjih paljenja i vožnje desio opet isti problem.Upalio je,ja sam krenuo i posle nepunih 50 metara od kuće izgubio je snagu,upalio trepćuće grejače na kontrolnoj tabli i ugasio se.Upalio sam ga tek posle 5 pokušaja i još jednom se ugasio na 50 metara.Ponovo sam ga uspeo upaliti normalno ga odvezao 200 metara posle čega se ugasio i više ga nisam mogao upaliti.Ponovo sam ga odšlepao do radionice i majstor pokušava da reši problem ali jako teško ide.
Želeo bih da čujem Vaše mišljenje?
Hvala!
Da li pistoji mogućnost da čujem Vaše mišljenje vezano za problem koji imam od pre dva dana a vezan zaford focus-a tdci 1.8 2004 god.?
Naime,automobil sam bez ikakvih problema vozio duži vremenski period i nakon gašenja jednostavno nisam mogao više da ga upalim dok je motor bio vruć.Kada se ohladio upalio sam ga bez problema ali čim je dostigao velike obrtaje ugasio se ali pre toga je počela da blinka lampica od grejača.Odmah sam posumnjao da je u pitanju senzor bregaste osovine.Odšlepao sam automobil do servisa,urađena je dijagnostika i nije prijavila ama baš ni jednu jedinu neispravnost na vozilu,a vozilo ne može da upali.Majstor je zamenio senzor bregaste osovine,ali ni posle toga auto ne pali.Samo vergla...Zamenio je i senzor na radilici,ali ni posle toga auto nije upalio.Proverio je kompletnu instalaciju koja ide od senzora do pumpe i motora i sve je ok.Skinuo je kompjuter i odneo na pregled ali je i on potpuno ispravan.Kada ga je vratio na vozilo,upalio je kao da se ništa ranije nije dogodilo.Nekoliko puta ga je palio i gasio bez ikakvih problema.Vratio mi je automobil sa konstatacijom da mu nije uradio ništa i da ni dalje ne zna ni šta je ni u čemu je problem.Sinoć sam bez ikakvih problema sa njim prešao skoro 100 km.Vozio sam ga i palio i danas u toku dana da bi mi se posle nekoliko današnjih paljenja i vožnje desio opet isti problem.Upalio je,ja sam krenuo i posle nepunih 50 metara od kuće izgubio je snagu,upalio trepćuće grejače na kontrolnoj tabli i ugasio se.Upalio sam ga tek posle 5 pokušaja i još jednom se ugasio na 50 metara.Ponovo sam ga uspeo upaliti normalno ga odvezao 200 metara posle čega se ugasio i više ga nisam mogao upaliti.Ponovo sam ga odšlepao do radionice i majstor pokušava da reši problem ali jako teško ide.
Želeo bih da čujem Vaše mišljenje?
Hvala!
Poslednja izmena: djgold, na dan ponedeljak, 1. avg. 2016. u 11:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Re: Problem sa paljenjem ford focus-a 1,8 tdci
Nekoliko dana pre nego se dogodio ovaj problem desilo mi se da se na kontrolnoj tabli upalila lampica akumulatora(tj.da ne puni).Predhodno je radila klima.Stao sam ugasio automobil i ponovo ga upalio a lampica se ugasila i nije se više palilaa.Takođe isto veče se dogodilo da je na kontrolnoj tabli u toku vožnje prestala sama od sebe da radi kazaljka koja pokazuje brzinu kretanja vozila a istovremeno je prestao i km sat da broji pređene kilometre.Kada sam stao i ugasio automobil pa ga ponovo upalio kazaljka je nastavila da pokazuje brzinu kretanja a km sat normalno nastavio da broji pređene kilometre.Predhodno je automobil duže vreme bio rashlađen jer je radila klima pa sam taj problem povezao sa mogućom temperaturnom razlikom...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
proveri punjenje alternatora.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
Sto se tice tog gasenja i lampice grejaca,neka ti neko proveri pumpu i dizne. A bilo bi lepo i tog majstora da promenis koji nasumice redom menja delove.
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan
-
Pumpa i dizne su takođe provereni i sve je ok.
-
Simptomi su u potpunosti isti kao kad se pokvari senzor bregaste osovine.
-
Provera punjenja alternatora pokazala vrednosti 14,14.Majstor kaže da je odlično.Pre te provere je skinut motorni računar i odnet na pregled u Odžake.Kada je vraćen automobil upalio iz prve na pola ključa.Konstatacija majstora je da su bili oslabili izlazi na motornom računaru.Nadam se da je problem rešen,ali još sam u strahu da me negde opet ne bi iznenadio sa istim problemom i ostavio me negde na putu,pošto taj automobil koristim za taksiranje.
- Markedjani
- Predsednik kluba
a reci mi 14.14 u kojim uslovima... bez potrošača ili?

-
Upalio sam svetla,klimu,radio,taksimetar i taksi tablu i onda je majstor merio.
- Markedjani
- Predsednik kluba
To je ok.