Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cudan "kvar"

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Cudan "kvar"

Poruka od shakalkv » ponedeljak, 1. avg. 2016. u 23:28h

Focus 1.8 tdci 74kw. Jutros nakon 200 km voznje stanem u kolonu. Nakon nekoliko minuta iz dosade par puta pritisnem gas dok je auto u leru, kazaljka dodje do 2400 obrtaja i nece da pada iako sam pustio pedalu. Posle par sekundi pocne kazaljka da pada ali veeeoma sporo. I tako par puta. Krenem iz mesta prva druga treca... idem 60 a kazaljka brzinomera stoji na nuli. Stanem pored puta ugasi upalim i sve ok. Sta li mu je bilo? Ima li neko ideju?

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Re: Cudan "kvar"

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. avg. 2016. u 01:22h

Moze biti da je ugrijalo pa instrument tabla nije sva svoja

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

djgold
Poruka: 11
Član foruma od: četvrtak, 26. maj 2011. u 09:06h

Poruka od djgold » utorak, 2. avg. 2016. u 07:37h

Prekontroliši u nekom servisu stanje senzora na radilici pošto je on odgovoran za kretanje kazaljke obrtomera.Takav isti problem sa kazaljkom ali ne brojem obrtaja motora već brzinomera sam imao i ja pa je posle toga došao problem sa startovanjem motora i nepredvidljivim gašenjem...Mislio sam da je to što se desilo posledica temperaturne razlike između unutrašnje i spoljne temperature u automobilu pošto je klima hladila i u automobilu je bilo skoro hladno a napolju jako vruće....a majstor kaže da je to nemoguće da se desi...
Poslednja izmena: djgold, na dan utorak, 2. avg. 2016. u 11:19h. Ukupno izmenjeno 1 put.

djgold
Poruka: 11
Član foruma od: četvrtak, 26. maj 2011. u 09:06h

Poruka od djgold » utorak, 2. avg. 2016. u 11:14h

Verovatno je i kod tebe kompjuter počeo da brlja kao i kod mene,samo što je kod mene posle nekoliko dana od tih simptoma automobil jednostavno otkazao sa radom a pojavili su se simptomi isti kao i kada se pokvari senzor bregaste osovine.

shakalkv

Poruka od shakalkv » utorak, 2. avg. 2016. u 17:50h

Danas sve ok. Sta znam. Jesam pre toga palio klimu da duva na sofersajbnu pa onda grejanje... da da grejanje zeni je bilo ladno u pet ujutru. Mozda ga je to nesto poremetilo...

kwisko6
Poruka: 45
Član foruma od: sreda, 20. jul 2016. u 18:27h

Poruka od kwisko6 » utorak, 2. avg. 2016. u 21:36h

Nisam bas najbolje razumeo samo skale prave problem ili je auto u turazi ( pod visokim gasom ) ?

shakalkv

Poruka od shakalkv » sreda, 3. avg. 2016. u 20:48h

Izgleda da su samo kazaljke bile pobrljavile...

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » sreda, 3. avg. 2016. u 20:54h

Ja cenim da imas standardnu boljku da tabla poblesavi. Javljace ti se to opet sve cesce i cesce. Resenje - zamena instrument table.

kemo993
Poruka: 147
Član foruma od: sreda, 26. avg. 2015. u 16:23h

Poruka od kemo993 » sreda, 3. avg. 2016. u 21:44h

Neće puno pomoći vjerovatno, ali eto: možda da uradiš onaj 'self-test' instrument table - gdje ti 'live' testira svaku kazaljku i svaku lampicu. Ako tu vidiš da nešto nije ok onda definitivno imaš problem sa samom tablom a ne nekim senzorom.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 3. avg. 2016. u 23:45h

Ukoliko se javi bilo kakav problem sa senzorima radilice ili bregaste motor se momentalno gasi. I onda ne može da upali.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“