Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta trosi ulje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vaskezzz
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 15. okt. 2016. u 21:28h

Fiesta trosi ulje

Poruka od vaskezzz » nedelja, 16. okt. 2016. u 23:52h

Pozdrav svima,
Problem sam naveo u nazivu teme. Radi se o Fiesti 1.1 Ghia 1990 benzinac. Kad kazem trosi, znaci TROSI do bola. Presao sam s njom oko 5k i mislim da sam za to vreme sipao oko 5l. Pritom ne curi nigde. Osim toga, slabo vuce tj ne ide uzbrdo (uz Jabuku nije htela brze od 50kmh a ogranicenje 80kmh :ozid: ). Nizbrdo kida! Otisao kod majstora koji ju je do tada odrzavao, kaze mora da su gumice na ventilima. Zameni on to, proverio kaze karike i sve sto treba (nisam rekao da sam duduk za mehaniku) i narednih 350km ona ne potrosi nista ulja,lepo isla. Sav srecan rutinski proverim ulje posle nekog vremena, kad opet ista prica. U stvari ne ista, jos gora. Do sada je jela samo ulje, a sad zdere i benzin!!! Mislim da sam s celim rezervoarom presao manje od 500km, 150 medju a ostatak gradske voznje.
Odem sad kod drugog majstora, ovde u Bg-u, i covek mi kaze da je problem u prvom cilindru (pre toga sam primetio da je na svecici na tom cilindru pustila malo ulja) tj ne radi taj cilindar. E sad, on meni kaze da bi trebalo da platim nekih 350E da se to sredi. Nisam bas sve zapamtio, a on mi nije napisao, ali spomenuo je hilzovanje bloka, mislim i hilzovanje klipova, zamenu karika, nekih letecih i lezecih cega god, dihtunga i mozda jos nesto a mozda i nista vise (ne znam da li sam vam vec rekao, ali ja sam duduk za mehaniku). Uglavnom, posle toga, kaze, imam jos sigurno 70k da predjem, znaci isplati se da ulozim ako planiram da ga vozim jos 4-5 godina.
Mene interesuje da li je to realno, da to toliko kosta i da cu moci da ga jos toliko vozim. Da li ima veze ko ce to da uradi? Imam poverenja u ovog majstora. (ne znam da li sam vam vec rekao, ali ja sam... da, jesam). Tata mi kaze da bi trebao da potrazim i drugo misljenje, pa eto, ja ga ovde trazim.

dodatne informacije o autu: kupljen iz Italije 2001. i od tada do sad presao oko 65k, vozila ga moja tetka nedeljom do crkve i nazad (pardon, ne prodajem auto). Koliko je zabar sa njim presao ne znam jer kilometar sat ima samo 5 cifara, na zalost (ili srecu, zavisi od ugla gledanja).
Hvala svima koji ce procitati ovaj moj post, hvala jos jednom na odgovorima a najvise hvala za neki koristan savet.
Ovo je moj prvi post (a kao sto ste verujem vec zakljucili i moj prvi auto) pa sam mozda nesto vazno zaboravio da napisem, rado cu dopuniti informacijama koje vam trebaju. (samo me za godine ne pitajte!!!)

P.S. nisam mozda bio sazet kao sto pise u uputstvu, snaga motora je 39KW a ubrizgavanje je (ne znam da li sam vam vec rekao, ali ja sam duduk za mehaniku).

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Fiesta trosi ulje

Poruka od mbole » nedelja, 16. okt. 2016. u 23:58h

Tebi u sustini majstor predlaze generalnu motora. Sto za auto od 26 godina i nije neko cudo.
Nisam bas siguran koliko kvalitetno moze da se odradi generalna za 350 evrova (lako moguce da gresim).
Sa druge strane, verovatno bi takav polovan motor u pristojnom stanju, ili neki drugi koji je isao u isti auto mogao da se nadje za manje novce.
Djak pesak :)

vaskezzz
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 15. okt. 2016. u 21:28h

Poruka od vaskezzz » ponedeljak, 17. okt. 2016. u 00:02h

Nije to generalka, ona bi kostala oko 600E, tako mi rece. Ne menjaju se klipovi. Predlozio je i nov motor ali mi se ta ideja ne svidja, mirise na neke probleme pri registraciji a i nikad ne znas posle koliko ces morati na tom motoru da radis istu stvar.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » ponedeljak, 17. okt. 2016. u 00:06h

Sto li ti je on menjao gumice na potrosnju 1l/1000km :D

Cenu, dal je realna ili ne mozes proveriti po prodavnicama + obrada bloka + obrada glave...

Ako se sve to lepo odradi ne vidim razlog sto ne bi trajao motor, pa bar minimum te cifre koja ti je recena.

Sent from my P8l
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 17. okt. 2016. u 00:55h

Ajd sam kazes da se ne razumes, al ...

Busi se i hilznuje blok, obradjuje radilica i menjaju lezajevi... i to nije generalna ako se ne menjaju i klipovi?
Ustvari... sad videh da nije pomenuta obrada radilice.
Ono fakat.. ovo sto si nabrojao, ne znam ni ja sta je.

A on ovako odokativno, bez otvaranja motora zna da klipovi nisu pojedeni, tj. da ce da se uklope u te nove hilzne, da rukavci na radilici nisu takodje za obradu... ima covek ugradjen mikrometar "na daljinski", da ne kazem da "mu se javlja"?

PS
Ne postoji hilznovanje klipova, samo blok.

Motori su u principu izuzetno izdrzljiva magarad. Treba da ga neko bas ne pazi pa da strada ko taj tvoj.
Tako da ne vidim sto bi se plasio polovnog motora.
Ima papirologije prilikom zamene, al ako ugradjujes isti motor kao sto je bio, to se koliko znam svodi na kupoprodajni ugovor. Nemoj se unapred plasiti necega sto ne znas kako je. Raspitaj se sta i kako ide sa zamenom motora, a ne da unapred odbacujes, posto "ti mirise na probleme".
Djak pesak :)

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 17. okt. 2016. u 11:21h

Док се не растави мотор и премери све не може да се прича о нивоу поправке . Можда је пукла нека карика , а можда треба све да обрађује на специјалу.
Премери компресију , п асипај по чеп уља у сваки цилиндар па поново мери копресију . И објави резултате

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“