Ford Focus 1.8 TDDI 66KW 2001 problem max brzina
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 51
- Član foruma od: ponedeljak, 4. okt. 2010. u 09:50h
Ford Focus 1.8 TDDI 66KW 2001 problem max brzina
Dragi prijatelji,
imam mali problem sa gore navedenim focusom. Elem, pre 2 meseca je zamenjena turbine, remontovana pumpa(mehanicki I elektronika nova). Nakon toga sam probao auto I uspeo sa njim da razvijem bez problema 170km/h. Bez veze sam odvezao auto da mi se provere dizne I jedna se zalomila I jedva su je izvadili kod bosiste I stavili drugu koju su prethodno proverili na aparatu. Nakon toga sam pimetio da auto mirnije radi, lakse pali I solidno bolje vuce odnosno ubrzava. Time sam 100% zadovoljan. Do 110 ubrzava kao zmaj. Medjutim, probao sam opet max brzinu I u 5-oj dodje do nekih 3200 obrtaja I tu se zakuca I nemoze preko 145 na sat da ga ubijes. Da dodam da sam u gorivo sipano na NIS-u sipao Wyns aditiv za ciscenje dizni. Znaci sve perfektno radi osim maximalne brzine. Turbina na dijagnostici pokazuje 2 bara pritisak (koliko se secam) sto mi je bosista rekao da je u redu. Sta moze da bude problem?
Hvala
imam mali problem sa gore navedenim focusom. Elem, pre 2 meseca je zamenjena turbine, remontovana pumpa(mehanicki I elektronika nova). Nakon toga sam probao auto I uspeo sa njim da razvijem bez problema 170km/h. Bez veze sam odvezao auto da mi se provere dizne I jedna se zalomila I jedva su je izvadili kod bosiste I stavili drugu koju su prethodno proverili na aparatu. Nakon toga sam pimetio da auto mirnije radi, lakse pali I solidno bolje vuce odnosno ubrzava. Time sam 100% zadovoljan. Do 110 ubrzava kao zmaj. Medjutim, probao sam opet max brzinu I u 5-oj dodje do nekih 3200 obrtaja I tu se zakuca I nemoze preko 145 na sat da ga ubijes. Da dodam da sam u gorivo sipano na NIS-u sipao Wyns aditiv za ciscenje dizni. Znaci sve perfektno radi osim maximalne brzine. Turbina na dijagnostici pokazuje 2 bara pritisak (koliko se secam) sto mi je bosista rekao da je u redu. Sta moze da bude problem?
Hvala
- Boca
- Poruka: 37
- Član foruma od: ponedeljak, 7. nov. 2016. u 22:35h
Re: Ford Focus 1.8 TDDI 66KW 2001 problem max brzina
Koju diznu su ti stavili? Ne bi valjalo, onako laički, da su tri iste i jedna različita, mislim na proizvođača. Tu ima i priča o kodiranju dizni, da li znaš jesu li uneli kod? S druge strane 145kmh nije loše, mislim više ti realno ne treba ali taj može brže. Da li pali neku lampicu u vožnji? Aditiv ti ne treba, same se očiste kad ga opeglaš preko 3000rpm. Reklamiraj ti to, neka opet provere dizne i turbinu, budi malo ljut i uporan kad odeš kod njih. Nešto su zabrljali rekao bih. Ja sam ti nov ovde i nisam neki stručnjak ali ako auto ne radi kako treba posle servisa onda nije dobro urađen servis-popravka. 

-
On ima klasicne mehanicke dizne I koliko znam one se ne kodiraju. U pitanju je ozbiljan servis I ne verujem da bi takve kikseve pravili. Otisao sam tamo po preporuci mog mehanicara. Otici cu do njih ponovo ali kazem ti, auto sad puno bolje radi na leru, pali ko mina I ubrzava ko lud. Jedino ga zeza max brzina.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
pobrkali su ti neko crevo vakuuma ili nešto nisu lepo vratili.
U prevodu, reklamacija ili svrati kod nekog drugog krštenog Ford majstora.
U prevodu, reklamacija ili svrati kod nekog drugog krštenog Ford majstora.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Pozdrav za Markedjanija koji mi je gomilu stvari sredio na mom Focusu. Idem sutra do nijh.
- Boca
- Poruka: 37
- Član foruma od: ponedeljak, 7. nov. 2016. u 22:35h
Super. Markedjani je tatamata. 

-
Stari druze Dragomire, kakvo je tvoje misljenje o novonastaloj situaciji? 

-
Bio sam sad do bosiste, istestirao pumpu i brizgaljke. Sve u redu. Onda je skinuo neko VAKUM crevo i stavio prst na njega i rekao da slabo vuce i da je izgleda otisao ili taj deo koji stvara vakum ili je turbina oslabila. A meni je stavljena polovna trubina sa focusa iz 2004-e godine pre 2 meseca. Da li je to moguce? Sutra mi je zakacao probnu voznju na autoputu i ponece dijagnostiku pa cemo da vidimo. 

-
Pozdrav projatelji,
seo sam sa bosistom u auto izasli na autoput, poneo covek laptop upalio dijagnostiku. Sve je u redu dok ne zabijem gas u patos i onda izbaci gresku P1564. Reducesd fuel consumption. Znaci da zajebava izgleda chip koji daje ubrizgavanje pumpi. Tacno cu da poludim. Platio sam 300E pupmpu I reparaciju. Pomenuo mi je da mozda moze sistem da zeza ako je filter goriva zapljan ili nesto u sistemu. Kakvo je vase misljenje?
seo sam sa bosistom u auto izasli na autoput, poneo covek laptop upalio dijagnostiku. Sve je u redu dok ne zabijem gas u patos i onda izbaci gresku P1564. Reducesd fuel consumption. Znaci da zajebava izgleda chip koji daje ubrizgavanje pumpi. Tacno cu da poludim. Platio sam 300E pupmpu I reparaciju. Pomenuo mi je da mozda moze sistem da zeza ako je filter goriva zapljan ili nesto u sistemu. Kakvo je vase misljenje?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Meni se to javilo jednom pre 2g i auto je trokirao,a tada sam sipao samo ultraD ed. Zamenio sam filter,sipao običan ed i atf i dvotaktol u rezervoar,i dobro produvao auto u vožnji,od tada sve ok.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
zamenis filter goriva ako nije menjan u skorije vreme ili elektronika pumpe
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kod P1564 glasi: FIP requesting reduced fuelling mode, i ustvari je upozorenje, a ne konkretan kod greske.
Kaze da elektronika pumpe iz nekog razloga zahteva da se smanji dotok goiva u dizne.
Nista ne govori o razlogu za to.
Drugim recima taj kod je posledica, nije uzrok.
Kaze da elektronika pumpe iz nekog razloga zahteva da se smanji dotok goiva u dizne.
Nista ne govori o razlogu za to.
Drugim recima taj kod je posledica, nije uzrok.
Djak pesak 

-
Menjao sam ga pre 2 meseca. Stavio sam BOSCH od 2000 dinara. Bolje od toga nema. Sipam iskljucivo na NIS-u. Jedino da ga osvestam, Boze me oprosti. Jel moguce da moze da zapusi posle 2000 predjenih kilometara?SCORPIO123 piše:zamenis filter goriva ako nije menjan u skorije vreme ili elektronika pumpe
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Je l' koristis neke aditive za ciscenje sistema?
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Jel koristis Ultra Diesel ili obican?? Nesa ti je rekao sta moze da bude problem..
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Ima.. MANNvasko piše:Stavio sam BOSCH od 2000 dinara. Bolje od toga nema.

- mbole
Bosko je poznat kao cesto falsifikovan deo, a plus... nesto se ne proslavljaju u zadnje vreme na mnogim poljima, to jest sve cesce samo prodaju ime, a kvalitet im drasticno pada (recimo kod alata).
A postoji i originalni FoMoCo filter (koji ne znamo ko pravi, al na njega za sad nije bilo primedbi).
PS
Za osvestavanje auta se ne koristi pop, vec neka mladja... napredna...
A postoji i originalni FoMoCo filter (koji ne znamo ko pravi, al na njega za sad nije bilo primedbi).
PS
Za osvestavanje auta se ne koristi pop, vec neka mladja... napredna...

Djak pesak 

-
Nista, imam u Kragujevcu specijalizovanu prodavnicu za prodaju iskljucivo Fordovih delova. Zove se FORD
. Idem tamo da kupim novi filter pa cemo da vidimo.

-
Isgleda da ce morati da se skida rezervoar da se cisti i ima valjda u rezervoaru neki usisni delovi, pojma nemam sta je, koji mogu da budu zacepljeni. Sad mi je mehanicar javio. I naravno novi filter. Videcemo. Zvali smo bosistu koji je radio pumpu. Kaze da je zamenio senzor bregaste (to mu je pokazalo na dijagnostici) I da mu nista ne pokazuje vise. Videcemo...
-
Pozdrav prijatelji,
skinut rezervoar i pun je sitnih metalnih opiljaka kao i filter goriva. Izgleda da je to zezalo stvar. Videcemo. Pitanje je sledece:
1. jel moze filter da spreci da ti opiljci udju u pumpu
2. ako su usli jel moze pumpa da ih izbaci iz sistema ili mora da se opet otvara pumpa da se cisti
3. sta je moglo da uzrokuje pojavu opiljaka u rezervoaru
hvala unapred,
vas Vasko
skinut rezervoar i pun je sitnih metalnih opiljaka kao i filter goriva. Izgleda da je to zezalo stvar. Videcemo. Pitanje je sledece:
1. jel moze filter da spreci da ti opiljci udju u pumpu
2. ako su usli jel moze pumpa da ih izbaci iz sistema ili mora da se opet otvara pumpa da se cisti
3. sta je moglo da uzrokuje pojavu opiljaka u rezervoaru
hvala unapred,
vas Vasko
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Nažalost opiljci poticu iz pumpe, iz nje dospevaju u dizne a preko preliva odlaze u rezervoar pa tek onda dospevaju u filter tako da on tu nema nikakvu posebnu zaštitnu ulogu osim sto sprečava punjenje pumpe starim opiljcima, verovatno joj to produžava vek trajanja ali kad se krenu opiljci stvarati u pumpi stvar je zrela za sredjivanje.
E sad u prvom postu pise da je sredjena pumpa, da li je tom prilikom očišćen sistem?
Lumia 830
E sad u prvom postu pise da je sredjena pumpa, da li je tom prilikom očišćen sistem?
Lumia 830
-
Pumpa je otvorena pre mesec dana, ociscena iznutra i zamenjen senzor radilice.
- mbole
To nije sredjivanje pumpe. Trebalo je zameniti lezajeve, od kojih u 99% slucajeva poticu opiljci.
Sto rece gt... ne sekiraj se... najebo si
Sad imas jako veliku verovatnocu da su i dizne sjebane od tih opiljaka. Kada se primete obavezno se ispira ceo sistem, i molis se da su zeznuli sto manje toga (mada, slaba vajda od molitve)
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Sto rece gt... ne sekiraj se... najebo si

Sad imas jako veliku verovatnocu da su i dizne sjebane od tih opiljaka. Kada se primete obavezno se ispira ceo sistem, i molis se da su zeznuli sto manje toga (mada, slaba vajda od molitve)
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
"vasko", ti si gore napisao "Zvali smo bosistu koji je radio pumpu. Kaze da je zamenio senzor bregaste (to mu je pokazalo na dijagnostici) I da mu nista ne pokazuje vise."
Ja imam fokusa Tddi i koliko znam taj motor NEMA SENZOR BREGASTE! Gde li ga je našao, svaka mu čast! Ima senzor radilice, ali to je neka druga priča...
A i što se tiče opiljaka u rezervoaru, to je klasična boljka kod TDCI motora, ali ne i kod TDDI (u naslovu si napisao da ti je takav motor?), odnosno ja prvi put čujem da se tako nešto deslilo na TdDi ?!? I to mi je malo sumnjivo, pravo da ti kažem...
Mislim, laički, da je veća verovatnoća da ti je neki problem sa elektronikom pumpe koja ograničava punjenje dizni, jer možda nije dobro isprogramirana, a možda na to utiču i pritisci otvaranja dizni ako nisu ok (mislim da je to 195 bara, ali nisam siguran)...
Ja imam fokusa Tddi i koliko znam taj motor NEMA SENZOR BREGASTE! Gde li ga je našao, svaka mu čast! Ima senzor radilice, ali to je neka druga priča...
A i što se tiče opiljaka u rezervoaru, to je klasična boljka kod TDCI motora, ali ne i kod TDDI (u naslovu si napisao da ti je takav motor?), odnosno ja prvi put čujem da se tako nešto deslilo na TdDi ?!? I to mi je malo sumnjivo, pravo da ti kažem...
Mislim, laički, da je veća verovatnoća da ti je neki problem sa elektronikom pumpe koja ograničava punjenje dizni, jer možda nije dobro isprogramirana, a možda na to utiču i pritisci otvaranja dizni ako nisu ok (mislim da je to 195 bara, ali nisam siguran)...
-
Sta znam. Bosista je predamnom merio pritisak pumpe na laptopu i kaze da je u redu. Ne znam vise. Skroz sam sludjen.